Ето идва пролетта - това сезонът е на МАЙСКИТЕ деца!

• 9 650
  • 300
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!
Пийвам си от чайчето на Катето и гледам прекрасните снимки, които сте дали.

Икати, за кръщенето не съм чувала че не трябва да присъстваш. По скоро трябва. Всяка църква си има списък с неща , които трябва да се занесат. Поне в нашата беше - хавлия, сапун, вино, олио. Ако кръстиците предложат по традиция е те да купят дрешките и да платят ритуала. Но не е задължително де! Хавлията в която ще поемат Велизар след кръщенето е добре да бъде бяла. Свеща му която ще ви дадът в църквата, след това се пали всеки ден по малко до 40я ден , а лицето му се мие със светена вода и се бърше с тази хавлия. След това хавлията се пере само с вода и водата се излива на цветя. Хавлията се пребира и след това ще му я дадеш да си я ползва на някакъв по специален повод - студент, женитба, казарма(ако още има тогава). Това е  от мен . Нека и други мами да споделят опит.

НДВ радвам се че се разписа. Пиши от време на време по някой ред!

Сиска, фолк певец няма да е със сигурност. Спряхме се на Ева и Гого, понеже са от времето на нашите родители, а и аз също много им харесвам песните, танцувални са , а и се надявам че и на нашите приятели ще допаднат. Миналата година бяхме на банкет , на който те пяха и стана голям купон. Гого пуска и майтапи. Права си ,че е подходящо да се поканят, ако празненството е по грандиозно. Но аз колкото хора съм решила да каним, то направо ще си стане.

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 09:05 от А н и

# 61
  • Велико Търново
Загорих боба "барабар" с тенджерата,почвам да правя сандвичи на Жоро хляба мухлясъл/само той си го яде/,слизам до магазина за хляб и лук и забравям лука Mr. Green.Днес ще ми върви като на бясно куче тоягите!

# 62
Mimeto78 -  според мен столчето за кола е задължително и не толкова за да не ви глобят, а заради сигурността на детето.
В Русен не знам как е движението, колко е натоварено, как се кара, но за София е абсолютно задължително  Naughty
Като видя да се возят свободно деца и настръхвам  #Cussing out
а има и друго, ако за Русе не ви трябва, ще решите да мръднете някъде на почивка, да речем, че вземете от някой стол, обаче детето като не е свикнало да седи вързано - луди ще ви направи 
много хора си казват "е то в града за какво да си слагам колан, за какво ми е столче, тук не се развиват високи скорости" да ама 60км/h  си е добра скорост и при евентуален удар детето както ти е в ръцете изведнъж ще се отзове на предния прозорец.

може би малко прекалявам, но като шофьор /вече 10 год./ съм преживявала какво ли не и адски ме е страх. а нямам нито катастрофа, нито удар /е имам един счупен фар като начинаещ шофьор Embarassed /

Мимоза - ти не си виждала татето и заради това ти прилича на мен  Laughing иначе си е цялата негова, барабар с лакомията  hahaha

ние не се знае дали ще правим рожден ден на Рали, нали си купуваме жилище и ако банката не ни даде гратисен период, ще трябва да се стиснем, че ще плащаме наем + вноска и големи тържества няма да има  Cry
а иначе в съседния блок има детски клуб и смятах там да го направя, ама.........
ще видим дали ще се преборим с банката

чао за сега, че ме чака една супер интересна книга и да се възползвам да почета докато Рали спи

# 63

Честита първа пролет, момичета!
Да си пожелаем много пролетно настроение и слънчеви мигове, споделени с любимите ни хора (особено нашите малко съкровища!  Grinning)

# 64
  • Варна
Добро утро!
Кате, благодаря за кафенцето! Аз тези дни сутрешното си го пия навън, но днес съм тук с вас.

Ние сме по цял ден навън, излизаме сутрин в 10 и се прибираме към 5. Много се радвахме на хубавото време, дано този ураганен вятър премине бързо и пак да сме по разходки.

Олче, страхотно оформление   bouquet А на снимката изглеждаш страхотно- млада, чаровна и слаба-като сестричка на Вели.

Ирка, хайде покажи се с роклята. И аз нямам нищо против за снимките, и ти благодаря за страхотната идея -и аз ще помисля за някакво албумче с приятелчетата. С колажа начело разбира се.

Сиске, забравих да ти честитя количката. Да си я ползвате със здраве! А за боба и лука не се ядосвай, ами хващай Божа и излизай на кафе. А после пак...

Дечицата са станали големи сладури -няма да изброявам, че да не пропусна някой. А Ники и Криска си ги виждаме почти всеки ден в парка- на живо са още по-големи чаровници. На мамите си са се метнали   smile3503

Столчето за кола и аз мися, че е задължително. Ние си го ползваме винаги, а и като сме с таткото на мен ми е по-удобно да седна отпред, вместо да се опитвам да удържам малкия бяс в ръцете си.

Сега ще ви пожелая лек ден и ще се залавям с  wash hang...а моя мъж тръгна на работа сърдит, защото му казах, че нищо не прави в къщи. Аз пък няма да му сготвя днес  smile3533

# 65
Добро утро и от мен Simple Smile

Пак сте подхванали интересни теми - празнуване на РД, кръщане, столчета за кола.... все неща, които и на мен ми се въртят в мислите!
Аз смятам РД на Ники да го празнувам у дома с възрастните (роднините, които искам да поканя не са много), а пък в съботния ден да бъде тържество в детски клуб с мами и бебета... Рових се в нета да търся клубове, ама нещо все ми се струват далече хубавите и не знам до колко ще са удобни за придвиждане на мами с бебета?!?!
Кръщането смятам да го направя на 25 юни (Св. Йоан Кръстител се пада), но е делничен ден и съм в голяма чуденка как да организирам нещата така, че да не затрудня гостите в работния ден... Чудя се и в кое заведение да направя угощението. Иска ми се да е тихо и спокойно и да не се пуши....
Моля да ми препоръчате столче за кола, от което сте доволни. Да е от материя, която не запарява и да е удобно за дребосъчко.

Честита първа пролет, макар и дъждовна   bouquet
[/b]

# 66
  • Плевен
Добър ден МАЙки!
ЧЕСТИТИ 11 МЕСЕЦА НА СИСИ И 10 МЕСЕЦА НА ВЕЛИЗАР, СИМОНА! ЗДРАВИ, ПАЛАВИ И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО ИМ ЖЕЛА!Я
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ НАПУК НА ГАДНОТО ВРЕМЕ НАВЪН! НЕКА Е ВЕЧНО ПРОЛЕТНО В ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ!

Да ви почерпим за нашата месечинка:

Stuck Out Tongue Winking Eye Днес сме на консултация, но часа съвпада със съня на Траяна и се чудя как ще стане, но...както дойде.
  Stuck Out Tongue Winking Eye Виждам обсъждате рожденните дни на дечицата, а аз още не съм мислила. Май е време
  Stuck Out Tongue Winking Eye Аз също смятам столчето за кола за задължително. Траяна я возим все още в малкото 0-13кг, но вече съм избрала и стол за кола за по-големи деца. Като я возим в столчето съм по-спокойна . Анита браво на теб, аз все още не мога да седна на предната седалка на автомобила, а бебка да се вози отзад. Явно трябва да го превъзмогна, че като започнем сами да се возим....
  Stuck Out Tongue Winking Eye Днес предполагам, че ще има активност в темичката заради дъждовното време  Wear Umbrella
  Stuck Out Tongue Winking Eye Сиска слагай нов боб и сядак прд компа, а ние ще ти напомняме да ходиш да го наглеждаш да не загори...  ruporuu
  Stuck Out Tongue Winking Eye Огромно удоволствие изпитах като разглеждах снимките на Румен, даже разгледах пак целия албум. Ами много красиво това дете ...(като мама и тати), да го нацелуваш по усмихнатото личице  Heart Eyes
  Stuck Out Tongue Winking Eye А Дарито и Иван с тези сини очета, само за реклама на бебешки продукти...За Калинка  Hug да й имам червената забрадка!
  Stuck Out Tongue Winking Eye ndv не сме те забравили. Когато имаш мааалко временце, драсвай по някой ред.
Приключвам, че моята месечинка иска персонално внимание  smile3539
Приятен ден на всички!  smile3531

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 10:52 от lusmar

# 67
  • София
Добро утро! Hug
FY, Сисе, Анитка, Ирка, благодаря за комплиментите. За слаба - слаба съм (ген!), но има какво да се желае, никога не съм свикнала да ми виси нещо, а сега трябва да се възприемам и с тези "екстри"... Все се каня, да почна някакви упражнения, но като гледам Шефа май не е на същото мнение...  Twisted Evil Ще се осланям на "естествения фитнес" с дребчо.
Сиска, ще ме умориш с твойте лафове, рано - рано ми вдигна тонуса и се хилих тука като луда...  Joy Heart Eyes  bouquet Жалко, че се отлага идването ти, ако беше станала работата, бях първа писта да се запознаем с теб...  Hug
Като чета колко мл пият вашите слънца и се отчайвам. При нас млякото се приема само с добавено плодово пюре  Crazy, и как го "пие" няма да ви разказвам... Вечер аз си правя АМ и после така и си го изливам в мивката. Другите неща ги хапва, но това мляко не го признава и това си е... Twisted Evil Дано на зъбите да се отдава това само...
А тази нощ беше кошмарна, 1000 пъти се събуди с рев, татито пое щафетата със ставането, аз само веднъж  Tired, но гледам като Бени Хил в момента...  #Crazy И открих, че 5 - ия зъб е прорязал венеца... Започна много начесто да ги вади, почивка нямааа за клетата мен...  #Cussing out
За столчето за кола, да не се каня много, но смятам това да ни е подаръка с баща му за първия рожден ден. Харесали сме едно на Ферари (дизайна имитира седалка Рекаро  Laughing), иначе е май или на Чиполино, или на Бертони. Но адски ми хареса материята и цвета.
А празненство - само в тесен кръг, то ние и нямаме голяма рода, а с бебчета/дечица - присъствах наскоро на едно такова парти и като Кабранска апелирам - НЕ ПРАВЕТЕ ТАКИВА НЕЩА У ДОМА СИ!!! Naughty Laughing Crazy В смисъл, че толкова малко детенце не осъзнава цялата тази лудница, пълно е с подивели зверчета Mr. Green, хленчещи бебета, хора, "заковани" по масите, които предпочитат да пийват и мезят, а не и да ти направят място да минеш, седнеш с детето и пр. Децата се бият за играчките, падат, събарят, за домакините остават огромното притеснение, чистене  Sick, слугуване и т.н. Вярно, че остава спомен, но по - добре е наистина ако толкова държа да го празнуваме с деца, да поканя майките на една сладкарница, да ги черпя нещо, и тях и дечицата и толкова. Мое мнение. Crossing Arms
А и не знам покрай толкова разходи, които ни предстоят - на първо време Кръщене, после Интернационалната среща (дано навия половинката... Praynig), приоритет ми е да го заведем и на море, от здравословна гл.т. И те нещата се събират. Предпочитам вместо да събирам рода, да му купя някакъв по - хубав и скъп подарък, нали това си е негов празник, а не на родителите.
Икати, МНОГО готин адаша! Бонбон! Heart Eyes И Иван на имарчо, синеок сладур! Направо ме разтопиха! Пу пуу!
За Кръщенето - и ние ще го кръстим на Великден, отдавна сме го решили, сигурно няма да е точно на 8 - ми ви неделята, а на 9, 10-ти април. Ще го кръстим в Дружба, в една новопостроена църква, където ми четоха очистителната молитва. Ето примерен списък на нещата, които се изискват, предполагам, че горе - долу е еднакво навсякъде...

За светото кръщение е необходимо:
1. Данни по акта за раждане на детето
а)Име
б)Дата на раждане
в)Месторождение
2. Трите имена на:
а)баща
б)майка
в)кръстника
3. Две хавлиени кърпи
4. Сапун
5. Китка за поръсване
6. Червено вино, погача, мед

Забележка:
Кръстникът да е православно кръстен. Ако детето е навършило 40 дни, майката може да присъства на кръщението.

Преписах ти бележката, дано да ти е от полза.
Целувки на сладурковците. Heart Eyes

# 68
Здравейте сладурани!
Честита първа пролет! /идва с дъжд, дано да е за добро/
Честита месечинка на Траянка! Да е здрава и щастлива!

Специални поздрави и целувки за Олчето!   bouquet

Ходихме в събота на пазар и купихме столче за кола - марка КАМ, 170лв., от 9 до 18 кг.
Марти обожава да стои в него, може би, защото е високо и може да вижда всичко - за мое учудване стоеше и не мрънкаше...

Купихме и триколка-колело - с една жаба отпред, /за съжаление Марти разбра как се маха и вече не е там/- не знам още как се чувства в него, защото малко го е "карал"...

Сега съм на вълна лятна количка, нищо не ни хареса - препоръчайте нещо! Държа да е лека, в същото време да е достатъчно дълга, Марти да се побира и дори да може да спи там, ако се наложи..
Всъщност харесахме една на Чиполино - казва се Сабрина, но е сива на цвят - тъмна и с розово отгоре... нямали други зветове  Crossing Arms / постоянно Марти е в синьо и го оприличават на момиче, а пък не знам, ако го сложа в розова/

Сиске,  hahaha - такова настроение ми създаваш!  Heart Eyes

Нашия тати и той е на вълна - "много си го разглезила" -  Mr. Green просто ме побърква   Sick
Той иска да го остави и да си играе сам, а детето иска да си играе с него - абе мъж - никакъв усет...

Олче, мерси за инфото за кръщенето!   bouquet

Желая ви хубав ден!

# 69
  • София
FY и Змейковица, мерси за отговорите за документите Hug
Ирка и Лусмар (дано не пропускам някой Blush), много хубаво ми става като чета, че сте харесали снимките на Румчо. Даже сутринта прочетох на татито какво е написала Ирка и на него му стана много приятно. И все си мисля, ама как го е измислила природата това за майчината любов и че майката смята нейното гардже за най-хубаво. В случая любовта наистина е сляпа, защото има много красиви дечица и малки, и големи, но за майката нейното е най-хубаво. Сигурно това е някакъв закон за оцеляване, за да може едно толкова беззащитно същество да получава грижите, от които се нуждае Simple Smile
И аз все по-често се замислям за РД-то newsm78
Румчо го возим вече в столче за кола, а не в кошницата. То е на Cam и се води от 0 - 36 кг, защото има и полулегнало положение. Доволна съм.
Честити 10 месеца на Траянка!

# 70
  • София
И аз набързо да се включа, че имам около 20 мин свободни и после Дребното ще се събуди.
Честито на месечинките   bouquet
По разискваните теми - Аз съм доволна от столчето за кола, което имаме Cangaroo 9-25 кг. Не запарва, лесно се подържа, на Стоянчо му харесва в него. Ние и в града като излизаме, го слагаме в него. Така и аз съм спокойна, а и на човечето му е по - удобно, не го стискам, може спокойно да си гледа навън. ето как изглежда нашето то вече съм го пускала, но пак
http://snimka.bg/album.php?album_id=67756&photo=99
За РД - само знам, че ще е на 2 тура в Панагюрище с родата и тук с дечицата. Предпочитам да е с по - малко хора, ама сме много голяма рода и незнам как ще го направя  newsm78
А тук (София) със сигурност ще е в детски клуб. Дано всичко е наред до тогава.
За кръщенето още не сме говорили с таткото, но определено няма да е сега. Може би наесен или другата пролет.
Сиска, жалко че отлагаш пътуването - Изгоря ми капарото Joy А с моята лична особа ще се запознаещ чак на срещата Blush
Мами, като гледам вашите дечица - колко са пораснали и моето ми се вижда още по малко. А и толкова малко неща прави, че ми се струва бебе. Сега се опитва да пълзи, но назад. Днес както беше тръгнал щеше да слезне от леглото, а то е високо, Е то аз стоях от страни и го наблюдавах и му се радвах.
Днес забелязах, че му пробива зъбче - третото, долу в ляво. Дано пробие по бързо, че е много мрънкав.
Стига толкова за днес. Очаквам вече включване. То пиша толкоз бавно - на фонетична, БДС ми се е прецакала  #2gunfire
Лек ден При нас се прояснява, може и да има разходки   bouquet

# 71
  • Русе
   Привет и от мен!
   Благодаря за инфото за столчетата за кола. Аз както съм задала въпроса какво ли сте си помислили за мен-сигурно, че съм една безотговорна майка, дето не дава пари за столче, а се тревожи да не я глобят? Всъщност ситуацията при нас е следната-ние нямаме кола, Дарито сме я возили до сега с колата на моите родители. Пътували сме извън града и сме използвали кошница за бебе, но вече ни умаля. Из града се придвижваме само с количката. Днес обаче ни се наложи да пътуваме с Дарито с колата заради лошото време и затова зададох вчера вечерта въпроса. Иначе сме харесали ето това:
http://www.pakostnik.com/bg/pics/7208895157.jpg

# 72
Здравейте,

Добре, че влязох във темичката, че съвсем бях изключила, че имаме месечинка. По този повод да ви почерпя

Още един месец и ще станем на една година. Даже вече сме се научили да показваме

Честито и на Велизар,Симона и  Траяна. Да са много усмихнати и безгрижни   bouquet

Покрай тази работа, така съм се заплеснала, че не се сещам за нищо. В свободното време, което имам мисля за предстоящия рожден ден и се чудя как и къде да го организираме. Хич не ми се иска да става голяма навалица (за това и май ще отложим кръщенето), а в същото време искам да дойдат дечицата с които си играем и се виждаме. Направо не знам какво ще измисля  newsm78, естествено татито не се включва по никакъв начин и оставя на мен идеите, той само се съгласява. Момичета, какви са тези детски клубове? Не съм чувала тук в Бургас да има такива, а идеята не звучи никак зле. Ние също си търсим рокля, но за съжаление в нашия град това май е мисия невъзможна. Като влезеш в един магазин в другите може да не влизаш, има същите неща (по-голямата част), така че съм решила да поръчам на мъжа ми да потърси в Сф (което не го виждам как ще стане в мое отсъствие) или на брат ми, който ще ходи за Великденските празници в Испания, евентуално там да се огледа.
Иначе ние столче имаме от Коледа (това ни беше един от подаръците). Взехме на Бертони, не са много скъпи, а ми изглеждат доста удобни и материята не е лоша.
Цитат
Аз съм една лоша,лоша майка...днес я плеснах по крачето...а тя не беше виновна.Аз бях изнервена и тя крещеше...и после ударих себе си,ама яко,още ме боли .Отвратителна съм.И хем ме гризе,хем не се депресирам толкова.Защото знам колко много я обичам!По цял ден си играя с нея,засмивам я,гушкам я,ох,не мога да й се нарадвам!Толкова е пухкава и сладка,и мъничка,и дяволита,и ухилена,и прекрасна....чакай да плюя,пу-пу-пу-пу
Ирка и аз така мисля напоследък за себе си. Толкова съм натоварена и тя като не ме слуша съвсем откачам. Онзи ден беше толкова кисела и ината, че след дълга борба и угаждане на капризите чак ме разплака, а след това маймуната и с маймуна взе да ме закача и да ми се смее. Понякога ужасно ме е яд на мен, а в същото време не искам да я разглезвам много. И аз като теб мога по цял ден да я мачкам и целувам и осъзнавам, че докато се обърнем ще са вече пораснали и няма да можем да им се радваме по този начин, така че използвай момента пълноценно.
НДВ радвам се, че се разписа, че нещо представителките на града ни се позагубиха. Мама Таня започна и тя работа и вече няма толкова време за нас. За сметка на това аз пък последните дни ви досаждам достатъчно.  Wink Ще трябва май да раздавам днес медали ГЕРОЙ.
Лек ден на всички. Тук времето е разкошно. Пече слънце и духа, но топъл вятър. Сигурно дъжда и при нас ще дойде скоро.

# 73
  • София
Ех тая Сиси, може вече и да показва на колко годинки ще стане, браво на нея!
Честита месечинка на нея и на всички празнуващи днес!
Като гледам колко големи изглеждат на снимките момите на Ивон и Танчука и на мен ми се струва, че Румчо изглежда по-малък, еми младее, какво да го правя Laughing

# 74
  • София
Минавам да кажа здрасти Grinning и да ви се покажем Grinning

Ние лазим от няколко седмици, но с папкането сме още на ниво бебета - най-обичаме млякото на мама Simple Smile
Целувки на всички бебоци, да са здравички и да ви слушкат!

Общи условия

Активация на акаунт