Ето идва пролетта - това сезонът е на МАЙСКИТЕ деца!

• 9 803
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Ох,поне пети път почвам да пиша...ама нещо не смогвам напоследък...добре,че днес/не съвсем доброволно,но няма да навлизам в подробности/свеки взе Самуил за няколко часа..та да изчистя след снощните гости и да се приготвя да довечершните...че то у нас освен детска градина е и хан,май Crossing Arms...ама да не почвам пак с оплакванията....
За лошите мами-аз също оня ден исках да го метна Иво през прозореца/за миг макар,ама още ме гризе съвестта/,но с неговите зъби...мрънкането на баткото и таткото на майната си....просто имах чуството ,че откачам...слава богу накрая нещо от това което дадох за зъбите задейства/или Иво се умори да пищи/,та като се понаспах поне малко и вече не бях толкоз лоша...но пък се усещам,че много почнах да навиквам Сами-очаквам от него да се държи като голям-а той все пак е само на 3...май имам нужда от психотерапия newsm78
За големите деца-на мен пък Иво ми се струва голям/като визия/,но това е когато е гушнат в мен...когато някой друг го вземе-ми баш си е бебе отдалече...../ а и ние сме си все така от "леката категория"-още нямаме 9кг...но то от дупене и катерене-толкоз.....дано само Елла да не ни е надраснала с много Wink...а за верностт-верни сме до гроб....чуждо не поглеждаме-но то толкоз по-интересни неща има,та с някакави си бебета ще се занимаваме/
А,иначи и на мен Сиската и Румчо и Велизар и Дарито Ники и Криската/ох,сигурно пропускам някой/...ми изглеждат много големи на снимките.....пък може и така да е в действителност Thinking...а Калинка-та и без забрадката е кипра голяма-вЕрвайте ми Peace
НДВ,радвам се,че се разписа.....как е адаша...а и ти пиши как си?
Сиска,и аз имам такива дни-но да ти кажа тръгне ли ми така,зарязвам всичко/то е ясно,че няма да ми я свърши някой друг,ама все ще ме изчака работата.....и излизам-по-добре така отколкото да подпаля или наводня къщата.../и раздавам за "Бог да прости"...незнам `що ама си мисля,че това помага/или поне не вреди/...а като стана въпрос за ходенето до София-ние тук  си те чакаме-да не си забравила Laughing.....
За рожденния ден-аз съм си казвала мнението неведнъж-но за годинката на Иво още съм далече от плановете/пък и нека видя вашите отзиви-че ние нали сме накрая/...но няма да е голямо и пищно тържество със сигурност-ако е хубаво времето-най-вероятно ще е навън...в заведение с детски кът/но не детски център-преди 3-тата година не ми се струва удачно/...а роднините-скромно ще бъдат почерпени вкъщи.....че те нашите са едни образи #2gunfire/неслучайно и понякога ги пропускаме,че създават повече напрежение и безредици отколкото се полага/..и за кръщенето още се чудим-че кумовете ни не бяха семейство-и сега и двамата си имат семейни проблеми.....и май ще търсим друг и кръстници за Ивчо...А,подарък за рожденника незнам какъв ще купуваме/и тоалет,но то ние сме по-лесни от момите/...обаче мама ще бъде почерпена с водене на концерта на Iron Maiden/че още си чакам подаръка,че съм родила такова хубаво детенце  Crossing Arms/.........
Честито на месечинките днес-Да са живи и здрави и много послушни!!!Ох, на прибежки и припълзявания успях толкоз да напиша/самонаграждавам се с табелка"герой"/ дано после остане пролука пак да се включа,че много теми останаха незасегнати....а не бива тъй Naughty

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 15:22 от Анонимен

# 76
  • София
Здравейте и от нас.
Аз бях решила да не ви досаждам докато сме на село, но от вчера наваксвам с четенето и не мога да се стърпя  Embarassed Ние си изкарваме добре тук особено до вчера, когато врмето беше прекрасно. Аз наваксвам с разходките и шопинга без бебо, той от своя страна се наслаждава на 100 % внимание на баба си. Суче си още като за световно, но и има голям /за нашите стандарти/ прогрес с твърдата храна - стигнахме до 130 гр.  #Crazy това, естествено, е в мое отсъствие. Майка ми усоява да го нахрани, а от мен - максимум 40 гр.  приема, това честно казано, малко ме кара да се чувствам абсолютна некадърница... Weary

По темата за предстоящите празнества - и ние се замисляме сериозно по въпроса, че има-няма месец два и са дошли. ние смятаме да празнуваме РД в тесен семеен кръг и отделно с майките с бебчетата да се почерпим. За кръщенето вече е друга програмата - смятаме да го направим на имения ден на Косьо - 21 май, на Бачковския манастир, където се венчахме и където аз съм кръстена. Купонът после ще е в ресторанта на родителите ми, та за това поне няма да се грижим. Е, аз имам някои идеи да оформим нещо като детски кът в едната част, за което ще трябва сама да се погрижа. Родителите ми хич не са по тоя тип  мероприятия. Кръстницата вече я поканихме /голямата дъщеря на кумовете ни, тя е на 10 г. и много се зарадва/.
Иначе и аз имам малко притеснения като Таня Арк, че се пада делничен ден и освен това на 2 ч. път от София, но... все пак надали ще се откажем от датата и мястото.

За последно - всички бебчовци са странотни бонбони! а специално баш наборчето Радинка ми напълни очите, как е пораснала сладураната  Heart Eyes
Ето ни и нас, хем да си демонстрирам новата придобивка - слинга с халки http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2423374

# 77
  • София
Иванчо все още спи дано успея и аз да се отчета.Благодаря ви мами за комплиментите за сините ни очи,те са ни благодарение на татито.Аз все се надявах да вземе очите на брат ми,черни, ама пусто гена на таткото е бил по-силен май.Но затова пък от пръв поглед се влюбих в маслинките на Ева и си я харесах за снаха.Ирка Ева ни е гаджето,въпреки че тя си хареса буйните коси на Велизарчо,но вече и ние си имаме по-голяма коса,дано сега да ни харесва повече.
Относно превъртането при мен е в пълна сила,снощи толкова изперках,че напердаших Иван по дупето,ама вече не издържах.Най-лошото е,че изобщо не ми стана мъчно,когато почна да плаче,а когато и таткото ме обеви за ненормална съвсем се ядосах.Ама моя синковец не се търпи на моменти.Научил се е,че за да заспи трябва да ме скубе и все дърпа около слепоочието или над челото и то все сила.Снощи вече не издържах на тормоза и го нашамарих,а днес си мислех дали да не си подстрижа късо косата.
Като гледам вашите дечица какви умения имат им есе възхищавам чистосърдечно.Аз една вечер го пробвах на дай пет,виках ми дай пет,дай пет никаква реакция и поедно време майка ми ми вика не така виж сега как дава и му вика "Гепи майна " и нашия хоп вдигна ръката а аз  #Crazy,викам му Ивко баба ти за Пловдив май те гласи.
Относно рожденния ден мислим да се съберем с роднините в неделята след това ,а на самия ден ще празнуваме с приятели у дома.И аз мисля детските парти центрове да ги посещаваме най-рано за 3 рожден ден.
Руми направо ти завиждам за селската атмосфера и на мен ми се иска да си отидем на някое от селата ама няма начин.Етърва ми миналата година кръщаваха едно детенце в Бачковския манастир и беше направо отвратена от отношението на свещенниците там и от притупването на самия ритуал,споделям го не,за да разубеждавам,а да го имате в предвид.Иначе и на мен много ми харесва манастира.Нашето кръщене се надявам да го направим в манастира Св.Неделя до Асеновград,мястото е страхотно,а отчето няма  равен.За сега татито ни се дърпа,но дано надвия.Другия проблем е че кума ни още не иска да се жени,а аз искам Иван да е кръстен от семейство,дано и там надвием,стискайте ми палци.

# 78
Здавейте;) Ние с Калоян от обяд сме си вкъщи. Благодаря ви,че ни стискахте палци и се молихте да оздравеем.
Слава богу,нещата са доста по-добре отколкото бяха в началото.Сега обаче детето има ужасни колики. Вече втора нощ не спи,плаче, гърчи се. Направо ужасно. Снощи заспа след като му сложиха инжекция бусколизин в 5 часа. Надявам се обаче и това скоро да премине и пак да си е като нов Simple Smile
Междувременно станах шофьор Simple Smile Вчера сутринта татито дойде в болницата при Калоян, аз хванах едно такси, отидох на изпит, взех го и хайде пак в болницата Simple Smile
Нямам търпение да започна да си карам колата Simple Smile
Специлани поздрави на Пипи и Цвети. Дано се оправи бързо малката кукла и да нямат повече такива неприятности!

# 79
Даниеле,пожелавам ти сили да преодолете и това изпитание...и Калоян бързо да се оправи Praynig.......
Имар-че,ами пращай го насам Иванчо....щом вече е усвоил поздрава ние ще го "дообучим" на Пловдивски изрази Laughing...А,за скубането-напълно те разбирам...аз имам една бенка на врата...и като легнем и като се почне едночоплене...направо ме разранява ...аз дърпам ръчичката,той реве и пак там се опитва да чопли...до такава степен вече е стигнало неговото упорство,че го приспивам с поло или с вдигната до ушите яка......А,за сините очи-можеш само да се радваш,че е надвил тоя ген-просто са невероятни/пу-пу/..За Бачковския манастир и ние се гласим-там сме кръстили Сами-но няма да е в събота и неделя кръщенето,че тогава са точно като на конвейр...и хич не се престарават...иначе през седмицата е страхотно/ние и кръшщенето на Сами и нашата венчавка в делнични дни правихме/
Руми-ти в селото до Пловдив ли си???Ако-да...и идвате насам-обади се.

# 80
  • София
Руми-ти в селото до Пловдив ли си???Ако-да...и идвате насам-обади се.
В Брестник съм, ако времето се оправи преди да си заминем, ще се "прежаля" да взема Косьо като отивам в Пловдив /лелеее, на голям мързел откъм бебеледане и не само съм го ударила  Embarassed /. Прати разписание на разходките в градската или тел. на ЛС.

Даниеле, радвам се, че се оправяте!

Имарче, стискам палци всичко да не нареди с кръщенето, не разбрах за кога го планирате? А за свещениците в манастира го знам от личен опит, но мястото е много специално за мен.

# 81
Честит 10 месеца на нашата снахичка Тери и на Сиска!

ФИ, как научихте Сиска да показва една годинка? Аз се мъча от един месец, но въобще не подема. Като стана дума за обучения, мен нали голям мерак ме тресе, да си кажем и за новопридобитите умения. Днес най после го научих да пляска с ръчички, но като му казвам : Пляс пляс ръчички! , С браво браво нестава. А от вчера му правя такива изпити: разпилявам много играчки по земята и го карам да ми намери една определена и да ми я даде. И клипчета направих днес. Ето тук ми подава топката , но снимах надвечер и забравих да светна лампата и то станало малко тъмно клипчето, но поне топката се вижда: http://www.youtube.com/watch?v=IVold2-dZYw  А тук  го карам да ми даде книжката. Намери я , но го домързя да си вдигне дупето да ми я подаде: http://www.youtube.com/watch?v=HhpaX00Q6tc Този с книжката го снимах малко преди това и е светло.

Даниеле, честита ти шофьорска книжка. Радвам се , че с Калоян сте си вече у вас. Дано не ви се налага да влизате вече в болница.  Praynig

Имарче, и аз ще стискам палци, кръстника на Иван да е семеен! Ама вие сега да заробите човека заради едно кръщене! Не му мислете лошото!  Wink

# 82
Добър вечер и от нас Hug

Честито на всички месечовци  bouquetДа пораснат весели и добри деца ,да радват много свойте родители   bouquet

Нали бях обещала да се отчета днес след консултацията... та... равносметката е следната +600 гр(10,400кг.) и +1 см(74 см).Даже правихме пробно кърмене,че според педито Ники само за успокоение била на гърдата,ама ние й показахме какво значи израза"Гладен като вълк" от кърмата беше +150 гр. и после с такава охота си хапнахме й десерта от кухнята, а педито #CrazyА
аз още с влизането в кабинета им казах,че сигурно ще сме минус няколко стотин грама,че Никито е такова шило,ама кантара друго показа.Че даже и чисто гола я теглихме ама аз Тома неверни не вярвам на кантара им и накрая сестрата домъкна от някъде един електронен ама й той показа какво прасенце си отглеждам вкъщи Embarassed Е поне не й личи много Wink

А Ники всъщност само на снимките изглежда голяма иначе си ми е още бебе.

Ние днес не пропуснахме разходката,още в 10 бяхме първи кипри в морската.Но невидяхме Анита newsm78  А уж с нея се борим кой повече посещава морската Grinning Тъй че Анитка съжелявам ама вече ви водим с една точка. hahaha

А тука може да видите моето прасенце как се забавлява в един пясъчник Grinninghttp://niki06.multiply.com/video/item/23(реших да послушам Катето и оставих Ники да се наиграе хубаво в пясъчника,ама събрах много майки и баби , които веднага почнаха да ми се месят и да ми обесняват колко лоша и некомпетентна майка съм #Cussing out щях да ги  #2gunfire,но културно се обърнах към всяка една от тях и им посочих и тяхните грешки Mr. Green,особено на една многознаеща мама Twisted Evil,която на 5 месеца  учи как да ходи детето си и ми разправя как хубаво си било стъпвало още от три месечна възраст и как на 4-ри за първи път яло кебапчета и че много му харесали Twisted Evil.Накрая станахме с Ники от пясъка,че и аз имам неизживяно детство,изпутахме се и си тръгнахме весели-тя защото се наигра на воля с пясъка,аз защото останах доволна от себе си,че не се оставих да ме поучават отново Grinning) ,а тука как се кара кола hahahahttp://niki06.multiply.com/video/item/21,а тук Ники демонстрира как се спи(макар че това не го умее хич)
да чукна на дърво(да не чуе дявола)ама вече няколко вечери спим много добре само с едно две пробуждания за сукане,но дневните спанета продължават да бъдат мираж за нас Sad

А да ви кажя защо Сиска няма да ходи в София Mr. GreenНезнаете ли? Ами тя се оправдава с мъжо си ,ама истината е ,че ще ми дойде на гости Grinning Нали Сиска? Wink

Фи може ли да ти пратя Ники и нея да научиш как да показва една годинка?Браво на Сиска  bouquet(Баща ми пък учи Ники да брой до 5 Joy,надявам се скоро да имат успех Joy)

Даниеле, радвам се, че се оправяте!

Руми направо ти завиждам за селската атмосфера и на мен ми се иска да отидем на някое село,ама като нямаме Cry

Щях още нещо да пиша newsm78Ама пак зациклих,май напоследък ми се случва често Embarassed

Ако съм забравила някого  Praynig да ми прости.

Ами май ще е това засега поне.Лека нощ на всички Hug

П.С. Абе свекито ни нещо ми се губи днес newsm78Я да се показва бързо Simple Smileче да не се налага ние да ходим да я търсим Mr. Green

# 83
Момичета, Марти май е с температура. Преди да заспи много мрънкаше и беше кисел, но не проверих за Т... Изкъпах го, изпи си млякото и веднага заспа... По едно време като го пипнах пареше - дадох му Осцилококцинум - изпиго докато спеше и малко е по-хладничък сега, но още е топъл... Какво да направя - притеснено ми е?

# 84
Момичета, Марти май е с температура. Преди да заспи много мрънкаше и беше кисел, но не проверих за Т... Изкъпах го, изпи си млякото и веднага заспа... По едно време като го пипнах пареше - дадох му Осцилококцинум - изпиго докато спеше и малко е по-хладничък сега, но още е топъл... Какво да направя - притеснено ми е?
А неможеш ли да му я премериш някак си докато спи?

# 85
  • Плевен
Шуши, Траяна веднъж е вдигала температура, но ако е около 38,5 не можеше да спи и се събуждаше. Дано при вас е временно. Ако усетиш, че е доста топъл и не се събужда, четох че поставянето на мокра кърпа (от тези с които им бършем дупетата и др.) помага при отнемането на температурата от откритите части на тялото - чело и др. Пробвай  Praynig, дано отмине бързо!

# 86
37.9 - термометъра е електронен - незнам дали мери точно - май е повече - пак е много е топъл... и си мрънка - мъчи го нещо...
До сега не му се е случвало...

# 87
37.9 - термометъра е електронен - незнам дали мери точно - май е повече - пак е много е топъл... и си мрънка - мъчи го нещо...
До сега не му се е случвало...
Сложи му мокра кърпичка.Дано се отрави милия PraynigИбупрофен също помага за сваляне на тем.но щом вече си му дала лекарство,не давай друго.Хладкия компрес може да помогне да се свали по-бързо температурата Peace
а може и зъбки да го мъчат newsm78

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 23:24 от Yvonne

# 88
Шуши ние бяхме така,снощи.Дадох Нурофен и спадна,но сутринта беше 38,8   !!
Сега сме на антибиотици.Не искам да те плаша,но обърни внимание ,защото има вирусни инфекции доста сега..
Осцилококцинум-а не е за сваляне на температура.Дай му и антипиретик!

# 89
Ето ни и нас     wavey.
 TadaЧестита месечинка на Сиси, Траяна, Симона и адаша Велизар. Да са здрави, весели и палави Tada.  
Специално благодаря на  newsm51 Ани,  newsm51 Ирка и  newsm51 Олчето /дано да не пропусна някой/ за инфото за кръщането. Олче нали адашите имат имен ден на Великден. Нещо започнаха да ми го оспорват разни      umnikuu              няма да казвам какви, че само точки трябва да слагам.
Днес в това мрачно време бяхме на разходка, но с колата. Първо да си вземем храна от кухнята и после на консултация / мерките са ни като на комар - манекен 8520 гр. и 74 см качил е само 120 гр. струва ми се страшно малко и 2 см./. Велизар естествено в неговия трон на задната седалка.. В началото много се притеснявах, но от както сме с големия стол, а и като сме само аз и той нямам избор и свикнах да го возя сам отзад. Малко ми е трудно като се размрънка и трябва да му подам залъгалката или някоя играчка, но като видя зор – десен мигач………. и спирам.
Сиска много съжалявам, че няма да идваш към нас. Хайде Чемширов да ти оздравява бързо, пък ние ще те чакаме и през май.
Уна, коя е тази банка от която ще теглите креди и сте под съмнение за гратисния период???
Люба, относно хвърлянето съм се смяла със сълзи Joy Joy Joy. /Чета му на нашият тати за мятането и той ми казва “кажи й на Кабранска, ако го мята да каже къде и кога, за да го вземем – хем отгледано и хубаво. Все едно близцнаци,  с разлика от няколко седмици, но все тая. И тя ако се мята да ми звънне и да ми даде преднина около 180 км” Много се е огледал в твоите хубави крачета.  Ако случайно не си решила да се хвърляш, мой Жоро /това е мъжо/ и аз естествено те чакаме на концерта на Iron Maiden много ще се радвам да се запознаем на живо/. Относно нервите и на мен от време на време не ми издържат . Зари е във фаза  devil да отваря врати, вретички и чекмеджета и всичко що има вътре да бъде извадено и подредено. Кошмара настъпва когато трябва да му сменя памперса въобще не иска да го сложа по гръб rotfImao, но няма да се оплаквам.
Даниеле, радвам се, че се оправяте.
Шуши, дано да овладеете температурата на Марти  Praynig и на сутринта всичко да е на ред и да е весел и щастлив.
Разгледах всички снимки и клипчета, децата са невероятни и толкова чаровни направо ми се иска всичките да ги нагушкам и нацелувам.
Стистакм палци всички болни да оздравяват бързо.
чао от нас, лека и неревлива ( че напоследък нещо съм дежурна през час)

Общи условия

Активация на акаунт