Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 13

• 8 814
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте!
Детето разполага с IVAR на IKEA за “гардероб”.
Ползвах едни кутии за дрехите, а най-долу едни пак икейски кошове,  които идеално се побират, за играчки.

Като бе по-малко детето вършеше работа. Малките дрехи лесно се събират, дори и дебели и предимно аз го преобличах.

https://live.staticflickr.com/65535/33966390698_7b6c8af02f_z.jpg
Така е, но по друг начин организирано.

https://www.ikea.bg/products/tjena-kutia-s-kapak/90395422/
В тези кутии подреждах дрехите. Капака го държах отдолу. Не се ползваше.

https://i0.wp.com/www.hammerandaheadband.com/wp-content/uploads/ … -method.jpg?ssl=1
И ги подреждах така. Зная си коя дреха с кой десен е и лесно се ориентирам какво искам.
Но това сгъване е малко досадно за да се пази една ширина, въпреки че е подредено и хубаво.

Само че сега е малко по-голямо детето.
Първо, топлите дрехи са си по-обемни.
Второ, което ми е същинският проблем, вече само може и искам да си взима дрехите.
Това, което се получава е, че вадя кутиите, вадим н-брой дрехи докато се хареса една и после аз сгъвам обратно. А по този по-сложен начин на сгъване, въобще не ми се сгъва в този контекст.

Обмислям да ги сложа на закачалки, но закачалките в същото пространство са по-малко дрехи, нали?

Ако имате други идеи как да го организирам, че детето лесно да си избира само и да е лесно за поддръжка.

# 16
Може би не разбирам првилно въпроса ти. Най-лесно е дрехите да са сгънати, подредени една върху друга на рафт. Всичко се вижда и се вади лесно. Или точно от това бягаш?

# 17
  • Somewhere far away
Начина от третата снимка е много хубав и подреден, но според мен така се мачкат повече.

# 18
Дори една върху друга, ако дете бръкне да вземе не най-горната - всичко става леш. Според мен също на закачалка ще е по-удобно и за него и за теб.

# 19
Мда, бягам от това поради причината, която обяснява Dreamingfly. А и дори таткото не разпознава детските дрешките като са сгънати.

То май няма много опции. 😀

Мачкането не ми е много важно. 😀

# 20
За мен на закачалка е най-удобно и най-добре се виждат дрехите. Стига, разбира се да има такава възможност.

# 21
  • Майничка
Ако искате да запазите този гардероб, според мен, опция са по-тесни кутии, за единичен ред блузи. Ако се окаже по-удобно, може и блузите да се сгъват като на рафтове в магазин, една над друга, в прозрачни кутии или мрежести кошници с по-нисък преден борд, така че лесно да се вади от тях. В случая кутията ще е просто ограничител на ширина и на височина.

# 22
То аз наистина си гледах предимно стандартните магазини.
Но сред китайските има интересни.
Има едни като класьори на папка. Но пък размерите са им пригодени за дрехи на възрастни.
А с редене тип сегашното, което ползвам, видях едни, които са като джобчета и прозрачни. Предназначените за бельо има шанс да стават за детски дрешки. Ще пробвам такива. Размерът ме тревожи - 32см при шкаф 50см.
https://s7.badu.bg/photos/461678/400x400_634f0baeb25d8.jpg
Малко ме тревожи и пластмасата. Не, че на икеа не са пластмаса. Но има и разлика между пластмаса и пластмаса.

За закачалки трябва да надупча шкафа и ще го оставя като последно решение, макар че ми се струва най-добре, но ме тревожи, че ще събирам по-малко неща.
Благодаря ви!

# 23
Здравейте,
Откъде сте поръчали и сте доволни разделители за шкаф или кутии/ организатори за прибиране на бебешки неща?

# 24
А как съхранявате шалове, колани и бижута? Изведнъж се обзаведох с толкова много, че съм изправена пред дилемата дали наистина ми трябват и защо имам такъв брой. Досега държах шаловете и коланите на вратите на гардеробите, но вече не могат да се затварят и търся варианти. Бижутата пък са в кутии за бижута, но там стана такъв хаос, че ми се иска да променя това.

# 25
Шаловете сгънати в прозрачна  кутия. Не ми харесва, но нямам по-добра идея засега. Бях взела закачалка за шалове, на която да висят, но не ми хареса, защото се мачкат.

За колани има специална закачалка с много кукички, но пак зависи колко са.

# 26
  • София
Коланите са на кръгче в плитко чекмедже.
Шаловете и при мен са в кутия.

# 27
Дебелите шалове държа е тези висящите органайзъри, които са на сектори, а тънките е кутия.В такава държа и шапки, ръкавици и дебели зимни
чорапи.

# 28
Имам огромно количество шалове, държа ги сгънати в чекмеджета на скрина. Сега изразих и една пълна прозрачна кутия. В същите чекмеджета държа всякакви аксесоари - имам пълен панер с ръкавици, 3-4 кутии с евтини бижута и всякакви дреболии

# 29
  • Бургас
Шаловете - в две не много дълбоки  чекмеджета, сгънати така, че да се вижда всеки. В трето слагам носените. За бижутата - направо получих оргазъм като видях, че са ми направили едно чекмедже под телевизора. Веднага го припознах като място за тях. Имах късмет, че точно тогава пуснаха в Лидл едни кутии за бижута, които са просто правоъгълник с разделения и могат да се сложат една върху друга. Подредих една върху друга такива с обеци, следваща колона с колиета и т.н. Най-после всичко ми е пред очите и не "въртя" едни и същи бижута, защото не ми се рови за други.

Общи условия

Активация на акаунт