Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 13

• 8 950
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
Имаш ли снимка на кутиите от Лидл?

# 31
https://www.ofaya.com/p/50741-kutia-za-bizhuta-velur/

Такъв органайзер, само че сив си купих от магазин за търговско оборудване. Има ги с капак (ако ще се подреждат няколко един върху друг, или без капак (ако просто ще стоят в чекмедже). За мен е удобен и прегледен.

# 32
В Джъмбо има едни органайзери, които са ми много удобни за ситните обици:
https://www.e-jumbo.bg/bg/kozmetika-produkti-za-grizha/neseseri- … kh12.5sm_1637888/

Има и такъв модел:
https://www.e-jumbo.bg/bg/kozmetika-produkti-za-grizha/neseseri- … kh17.8sm_1685261/

И още доста видове:
https://www.e-jumbo.bg/bg/kozmetika-produkti-za-grizha/neseseri- … t=Price-Ascending

# 33
Имам като първия показан от Барбалена, основно за пръстени го взех и съм много доволна.
Нося и сребро, и стомана, и откровени тенекийки - особено последните супер лесно сменят цвят ако са просто нахвърляни заедно в нещо и да се допират. А така стоят разделени и си ги опазвам по повече време.
За малки обеци имам като кутия разделена цялата на малки квадрати но се и затваря. И там имам такива които искам да са отделно за да не ми потъмняват.

# 34
  • Бургас
Първите два, показани от Барбаена са подобни на моите

# 35
Аз бебешки органайзери си взех от платнените кутии, които се сгъват. Сложих няколко правоъгълни за всеки тип дреха (боди с къс, боди с дълъг ръкав, ританки и пр). И две квадратни от същите кутии, в тях държа шапки, ръкавички, чорапки.
Поръчах си количка органайзер (стелаж мисля се води) от синсей и на него съм сложила един органайзер с дръжки, в него са памперси, мокри кърпички и лигавници/ кърпи за хранене. Отдолу са играчки и книжки и най-отдолу в мини пластмасови органайзери (имаше комплект в лидъл) съм сложила мостри козметика. Тази количка си ползвам в спалнята, когато през нощта съм много уморена и не ми се ходи до хола, където е повивалника и шкафа.
В Икеа има подобни органайзери сгъваеми, те даже се и перат.

# 36
  • Mediterraneo
Моите шалове, десетки на брой, ако не са стигнали и стотицата, ги държа в такъв органайзер в гардероба с чаршафите Simple Smile , че само там има място за него. Събират се за момента, като погледна, всички са на показ.

Слаганите веднъж държа на такава закачалка

# 37
Здравейте,
Моят въпрос се отклонява малко от темата с гардеробите, отнася се към организацията на кухненски шкафове. Планирам нова кухня, доста по-малка от сегашната, в която имам шкаф-колони за чинии, чаши, тави и всякаква посуда за хранене и сервиране. Единствено тенджерите са в чехмеджета на шкафове под плот.
Имам нужда от вашата помощ, съвети и коментари, удобно ли е чинии, купи, съдинки и посуда да са в дълбоки чехмеджета на шкафове под плота ?

# 38
  • Пловдив
моята посуда е в чекмеджета под плота - чиниите, купите, кутиите за обяд и тавите са в дълбоките чекмеджета, а приборите, черпаците и всякакви други там шатули и т.н.т - в плитки.
Чашите ми е по удобно, да са в шкафа с вратичка, който е над съдомиялната.
Тенджерите и тиганите също държа в шкафове с вратички, но то е защото нямам подходящи чекмеджета

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 14:35 от sweet_maniche

# 39
моята посуда е в чекмеджета под плота - чиниите, купите, кутиите за обяд и тавите са в дълбоките чекмеджета
Блогодаря !
Порцеланови чинии, купи, стъклени съдинки в дълбоки чехмеджета, не натежават ли прекалено на дъното на чехмеджето или механизмите за отваряне/затваряне ?

# 40
  • София
Натежават, да.

# 41
Механизмите за чекмеджета са с различна товароносимост. Има за много кг и съответно са по-скъпи, а в килограмите влиза и теглото на самото чекмедже.

# 42
Чи лу, разсмя ме с тази "товароносимост"   Joy  и това ще го мисля, ужасТ. 
The Catcher in the Rye, сигурна съм, че тежи доста, особено, порцеланов комплект х12 малки, големи, плитки, дълбоки,  десертни, подложни,  купи и купички и още.
Не мога да си го представя в чехмеджета. Освен сега да преместя чинии на мястото на тенджерите в 1 чехмедже и да го видя колко ще ми е удобно и колко е "товароносимостта".
Трудно ми е да си представя чинии в чехмедже, ще потърся в нет-а снимки, сигурно не е нещо нечувано, просто за мен е новост.
Благодаря ви момичета !

# 43
  • Бургас
Несравнимо по-удобно е чинии в чекмедже. Точно комплект за 14 държа в такова с височина 20 см. И механизъм Блум.

# 44
порцеланов комплект х12 малки, големи, плитки, дълбоки,  десертни, подложни,  купи и купички и още.
За всичко това ще ти трябват доста чекмеджета, т.е. тежестта ще се разпредели. В чекмедже се слагат само по един вид едно върху друго, иначе трябва да вадиш горните за да стигнеш до долните, не си го представям това. Аз затова предпочитам чиниите да са на рафт, има едни поставки за отделните видове, така че хем са "едни върху други" и пестиш място, хем си вадиш спокойно от всеки вид. Но на мен ми стигат 6 от всяко, за 12 поставките ще са ниски.
Иначе чекмеджетата са ми изключително удобни за дребни уреди и всякаква друга посуда, хранителни продукти тип пакет макарони, подправки, стига да не е натрупано едно върху друго и да се налага да ровя. Най-добре предварително си планирай колко чекмеджета и с каква височина, според какво ползваш в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт