Кредитна карта, въпроси и отговори

• 6 109
  • 154
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
А точките къде могат да се ползват?

# 151
А точките къде могат да се ползват?

Извинявай че не отговарям директно на въпроса но не мога да се сдържа, когато чуя точки.
Всички тия точки са измислени за да усложнят сметката - какво реално получаваш.   Примерно за всеки 1000 лева по 10 точки (щото нали 10 точки звучи повече вместо да кажат - по една точка на всеки 100 лева).  Пък после примерно всеки 200 точки ти връщат 100 лева или пък някакъв предмет струва 178 точки - върви го сметни.
Да си кажеш - ауу как ми излезе изгодно купих си го с точки.
Връх на тия шмекерлъци е когато точките се наричат не точки а нещо друго например "мили".  Ама първо, аз отде да знам разстоянито до Париж колко мили е, и второ - много по-важно тия събрани "мили" нямат нищо ама нищо общо с цената на самолетен билет до дадена дестинация.
Имам една карта с точки, отначало беше кеш бек то станаха алчни, минаха на точки. От това реално процентът който дават спадна два пъти. Второ - ти трябва да се сетиш да отидеш в сайта да цъкнеш искам да обменя точките. Обаче не може ако не са събрани поне 50 000 точки. Тоест те са ти ги обещали тия пари ама ги задържат да си ги въртят, вместо да ти ги дадат веднага или дори когато пожелаеш.
Затова винаги съветвам - избягвайте точки (макар че е по-добре от нищо!) и винаги предпочитайте кешбек или по-просто казано - директно да ви връщат пари в сметката.
Cocktail

# 152
  • София
Да, точките си има паричен еквивалент, да кажем грубо 2000 точки се равняват на 25 лева.
Има си скала в сайта. При получаване на извлечението веднъж в месеца ти е посочено твоите точки какво ти носят в лева. Когато искаш да ги получиш в лева - звъниш на оператор и до 3 дни ги имаш по сметка, която е открита за тях, която е БЕЗ ТАКСИ, и от която можеш директно да си ги прехвърлиш по кредитната карта и да си намалиш задължението.
И не няма ограничение в размера на точките, които можеш да обърнеш в лева. Дори и за 25 лева да е, което е минимумът.
Тези суми за покупки така и така ги харчиш, защо пък не срещу тях да получаваш дори и точки, които в бъдеще ти се материализират в пари.
Нека да са точки, ако ми дават по-голям кеш бек от онези банки, които връщат левове директно.

# 153
Проблемът при ДСК е, че превалутират по ужасно дървени курсове. Днес плащах в лири, блокираната сума е на курс 2,41628 при курс на БНБ 2,24679. Ще изчакам да видя какво ще осчетоводят, но такъв курс е направо скандален.
Осчетоводили са на 2,32133, което не е чак толкова зле на фона на блокираната сума.

# 154
Ъпдейт и от ОББ: вече има кешбек (лоялна програма) и от самите ОББ,но човек да се замисли дали изобщо си струва: лимит до 5000, като 1лв. = 1 точка = 1 ст. и годишна такса 45 лв. Т.е. за да си покрие таксата, човек трябва  да върти 4500 на месец всеки месец... В момента има 1г. без такса ако някой все пак иска.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 17:01 от Mama2288

Общи условия

Активация на акаунт