Живот на кантар - тема 2

• 36 585
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
.
А Викито хич не е толкова слаба в лицето. Обикновено е много силно гримирана, чак изрисувана. В един от епизодите беше толкова изрисувана, че ми заприлича на куклата Анабел, и като се обърна в профил, двойна брадичка и бузи, все едно изрисувана маска беше сложила.
Коя е Вики? Не я видях на първа страница

# 571
  • На Изток от Рая
Сигурно има предвид Вили, но аз говорех за другата Вили, която рядко слага грим. Вили фотографката си се конти и гримира често и е доста пухкава в лице

# 572
И баба ми не е расла с авокадо - на 95 е, но откакто го има на пазара, жената си хапва с голямо удоволствие и редовно й зареждам по някоя и друга мрежичка.
До вкус е и овкусяване също. Нищо не е задължително.

Участниците са разочаровани от свалените килограми, защото са си мислили, че като тренират двуразово във фитнеса и са на режим, ще губят всяка седмица по 5 кила поне. Да, ама не. Аз затова поддържам мантрата, че по-добре човек да е умерен в храненето, вместо да си вика - аз ще ги сваля и после да се окаже, че лесно се качва, но не толкова лесно се сваля.
Много жени, с които бяхме бременни по едно и също време и нямаха здравословни проблеми, ядяха нее като за двама, ами за трима - и все викаха - не ми пука, аз като родя, ще сваля бързо. Е, да, ама мина година и половина, пък си стоят с по 10-15 кила отгоре.

# 573
Днес и аз си ударих кантара, точно същото като предната неделя, което в добре че тази седмица доста си похапнах и доста боклуци включително, но и тренирах повечко.
Най добре е човек да се храни балансирано с нисък дефицит и да тренира, така бавно се сваля но пък е устойчиво във времето. Тези с бързото сваляне често след това си връщат кг , че даже и отгоре на първоначалните

# 574
  • Наблизо
А вярно ли е, че русата Вили има операция на стомаха? Странно ми е защо са дали шанс на такъв човек.
Не я познавам,но като се съблекат за кантар,си личат трите белега на корема,типични за тази операция.
Според мен е интересно тя да е вътре.Мисли се,че бариатричните операции са 100% ефективни и няма нужда да се мъчиш с диети и спорт.Само,че не е така.В началото се сваля много,но като се застопорят нещата-ако не правиш нищо,си качваш като стой та гледай.
Полезно е да се покаже.
Аз вчера прегреших и днес не желая да се меря.Голям глад ме гонеше,въпреки че тренирах и прекарах час в басейна.Накрая изядох половин шоколад и ме е яд.

# 575
  • Бургас
Да, Виолета има операция на стомаха март 2023г., тогава е била още по-дебела, тези операции свалят много кила в началото, но после пак почва да се качва малко по малко

# 576
Моя кантар най накрая мръдна надолу.
Брех, голям отпор ми дава тоя моя организъм, но ние с него сме в постоянна борба, много е измъчен горкия от диети и здраво стиска каквото е натрупал. Stuck Out Tongue Winking Eye
Особено преди и след операцията(не бариатрична, макар, че професора и такава ми предложи в съчетание, но не се престраших. То там рязане на черва, стомах, общо взето идва директно окачване "глава-гъз"Joy, а аз съм на принципа - работи ли едно нещо, не го пипай.) Та, особено преди и след операцията голям стрес изживя горкия ми организъм заради драстичната промяна в килограмите и му трябваше време да се окопити.
Пп Показвам и какви чудни препечени филийки станаха от микровълновото овесено хлебче:

# 577
Сигурно има предвид Вили, но аз говорех за другата Вили, която рядко слага грим. Вили фотографката си се конти и гримира често и е доста пухкава в лице

Да, телефонът ме е поправил на Вики, или без да искам, съм натиснала съседния бутон на "л". Не съобразих, че са 2 "Вили"-тата. Фотографката имах предвид, с малката уста, дето не ѝ пречи да яде активно, другата мисля, че е с много красиво лице и има един такъв вид на мадона в лицето, от тези, които ренесансовите майстори рисуват.

# 578
  • Костинброд
Хайде и аз да дам моите 5 стотинки за предаването:stuck_out_tongue:
Очакванията ми не са оправдани от цялостната концепция на предаването. Първо подбора на участниците не е ок- нито е равностоен, нито е справедлив. Как се очаква 180кг-ов и 90кг-ов човек да са равностойни? Или 60годишен и 26-годишен?
След това водещата никак не е подходяща- четенето от кю-то с равен и безизразен тон не е в полза на предаването. Тя е съсредоточена да каже това, което трябва без да срича и да греши и по този начин е "дървено" воденето. Треньорите- Анита е яко пренавита и повтаря едни и същи фрази и постулати с викане, че по-скоро ще отблъсне трениращите при нея. Ванко е добре, личи си опитът му- по-умерен и целеустремен е.
Дерйа- и там очакванията ми бяха големи- да се наблегне на вредни навици, грешни комбинации с храна, здравословни менюта, мерене на грамажи и т.н. А те им дадоха готовите менюта и край- като излязат от предаването тези хора няма да продължат по книжката да готвят защото ще им омръзне едно и също. Трябва да ги научат как да смятат калорийният прием и да се съобразяват с физическата си активност за да бъдат в дефицит ако искат резултати. Не е редно да им позволяват да ядът бързи въглехидрати и да разчитат, че при тренировката ще ги изразходват, защото утре навън няма толкова да тренират и лесно ще се разколебават.
Колкото до ендокринолога- ми направи си реклама на себе си и на семейната клиника. Постресна част от участниците по отношение на здравето и то само в посока диабет. Защо не коментира хормоналните промени и при жени и при мъже? Защо не видяхме жените които са в предменопауза или менопауза как са хормоните, а говореше само за диабет? И да аз съм го посещавала и имам впечатление и от работата му и от отношението му- ми не съм доволна. Първоначално е доста внимателен, след това отношението му е пренебрежително и леко надменно. Избира си пациентите с които да работи.
Моят опит във дебелеенето и отслабването е голям- след две бременности качих и задържах кг, но бях под 100. След това забременях 3-ти път и тогава вече качих над 100-те. Но преди десет години реших да се взема в ръце и за една година успях да сваля 45кг. с мой си режим- изключих абсолютно всякаква захар и брашно, периодично правех житната диета, а през пролетта изкарах един месец само на плодове и кафе. Свалих и се чувствах отлично. Но си направих операция от кисти на яйчниците и останах с 1/3 яйчник и от тогава започнах пак да качвам. Очевидно влязох в предменопауза и забелязах, че освен, че не свалям качвам килограми въпреки ограниченията. И започнах да ходя по диетолози и ендокринолози. Една диетоложка ми каза, че трябва да ям въглехидрати за да провокирам организма да ги усвоява/три пъти седмично в менюто ми написа картофи, ориз или спагети+ хляб всяка сутрин и шоколад или сладолед за следобедна закуска/, друга раздаваше копи-пейст режими на всеки. Конкретият ендокринолог ме прати при доц. Дърленска за изготвяне на по-задълбочен режим на хранене и тя само като ме видя и ми предложи бариатрична операция като най-добрата алтернатива за мен. Съгласи се все пак да ми изготви режим и аз най- подробно и обясних какво не ям по никакъв начин- риба и морски дарове, всякакви субпродукти- дроб, черва и т.н., гъби, никакъв дивеч и птици различни от пиле. Е тя ми изготви /или копира/ меню със риба и дроб с 1800кал., а за да съм в дефицит трябваше да е 1300кал. И така продължих да търся и причините и начин за сваляне на кг. Към днешна дата съм с диабет и бавно свалям кг с много ограничения и много движение, даже скоро си взех пътека вкъщи за да мога допълнително да се движа.
Извинявам се за дългия пост.Innocent

# 579
Защото вместо да яде правилно си мисли, че като си направи операция и яде по-малко ще отслабне.
Не минава тоя номер. Не осъзнава, че има значение какво яде.
Да си беше направила труда да прочете малко книги как работи тялото. Поне в сферата на храносмилателния тракт, хормони и други тинтири минтири неща.
Ако не се лъжа май тя твърдеше, че била на нисковъглехидратен.
Вече от опита ми съдя, че като каже така някой дебеланко е ясно, че не знае какво е въглехидрат.
И тук наблюдавам в темата за ир редовно това. "Ама аз съм на нввмх, пък не слабея".
Ма я кажи какво ядеш - ми вафли, хлебец.
Joy
И на живо съм свидетел на такива изгъзици на колеги.
Пише у фейса 3 месеца бях на узунов режима и грам не свалих.
На работа 2 дни едвам изкара. Лъже като разпрана.
Друга обяда и вечеря по режим, но между храненията - солетки, чипс, вафли, бонбони.
После опищи света как това било измама.

# 580
  • София
И в предаването няколко пъти се каза, че е имала операция Вили, с която е свалила доста килограми. Тя твърди, че после е продължила с малко храна и тренировки, но в единия епизод каза, че пиела по 13 кафета на ден със захар и мляко.

Операцията смалява стомаха и не можеш да поемеш голямо количество храна, но можеш да изпиваш калориите, ако решиш, както и можеш да го разшириш отново. Така че хората, които задържат резултата са тези, които променят цялостно начина си на живот в дългосрочен план.

# 581
13 кафета със захар  Scream
И това е само капката в морето.
Отделно е имала и други неща. Други напитки, сокове и колички.
И храна. Отделно и там е имало бързи В.
Ужас, пълен ужас.

# 582
Много често именно течните въглехидрати обръщат каруцата. На мен проблемът ми е точно с тях. Не ядеш, или се храниш здавословно в оптимални количества, но цял ден се наливаш със сокове и качваш. Инсулинът е в постоянен пик, калориен дефицит на практика няма и после се чудиш как така хем не ядеш, хем качваш.

Вили със сигурност е била консултирана покрай операцията и всичко това ѝ е било пределно ясно. Язък, че е подложила организма си на операция и всичко свързано с последващото възстановяване, за да се върне в изходна позиция.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 14:18 от Rebel Rebel

# 583
Аз харесвам русата Вили. много се надявам да се справи и постигне мечтата си. Изглежда добра душа и заслужава да си има детенце.
Най- сигурният ми начин да отслабна е един и в момента се случва. Боледуване. Направо нищо не мога да сложа в устата, а от температурата направо изсъхнах. Кожата ми е суха и много чувствителна.

# 584
Авокадо си правя на пастет с варено яйце  и котидж сирине
Много ми харесва
Броколи и карфиол ям всякак

Общи условия

Активация на акаунт