Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 3

  • 54 783
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 728
Валка и Хармони, чудни тортички   bouquet
Аз вчера направих торта Трюфел, много бързо и лесно се прави и е страхотна на вкус, най-много ми харесаха трюфелите  Mr. Green

# 136
  • Мнения: 729
Моля ви момичета,кажете ми как да направя бяло покритие за очите на тоя сладур?
Знам,че имаше нещо с желатин и пудра захар,но как точно става? newsm78Благодаря ви много!
Аз съм правила розички и калии от белтък и пудра захар. Стават снежно бели, но трябва да уцелиш момента, за да го разточиш, без да ти лепне. Не слагай цял белтък, защото ще стане огромно количество, просто отдели една малка част, разбий леко с вилица и добави пудра захар до меко тесто.

Дано съм помогнала! Rolling Eyes

# 137
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ако те е страх от суровия белтък, ето моя опит:
давам линк, че не ми се пише пак, има и снимки:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152625.msg3028098#msg3028098
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152625.msg3029075#msg3029075

# 138
  • Мнения: 349
Момичета имам молба,

предложете идея за великденска торта, но такава, която да се консумира няколко дни след направата й.  newsm78
Например - в четвъртък; ( петък не се работи /разпети петък/, събота - козунаци и яйца, неделя  easterе късно - ще е време да я похапваме).
Благодаря предварително

# 139
  • Мнения: 6 243
ДДойчинова, моята препоръка е - не прави тортата толкова отрано. Каквато и да е, от четвърдък за неделя ще й се влошат качествата.

Иначе идеи за украса - много (малките снимки са линк към по-големи):

 




# 140
  • Мнения: 6 243
Ето ощи идеи за украса на торти за Великден - само като линкове ги пускам, че не ми се играе  Embarassed:
http://www.sheepinthecity.prettyposies.com/archives/EasterEggCake.jpg
http://www.peptogirl.com/blog/bunnycakes1.jpg
http://www.allabouticecream.com/cakes/easter02.GIF

# 141
  • Мнения: 1 209
холи, правя марципан варна на около. горе долу при следните пропорции 60г  вода, 25-30г,  т.е 1/5 пакет4е от малките , масло, 60г  брашно- което е 3-4 сл. с връх според лъжиците + пресята пудра захар докато ми хареса на консистенция- около 500г. и малко пове4е (според захарта).
ако ми трябва по-бяло намалявам маслото и брашното на половина, добавям 1 желатин разтворен в коли4еството вода (т.е не слагам още вода) и увели4авам захарта - пак на око. не правя 4исто желатинов мастик , защото ми съхне прекалено бързо, а със запазването на около 15г масло в тестото се предолява този проблем.
не го обясних добре, но аз познавам си тестото на пипане Sad
звезди4ките са с правени с малки метални форми4ки.
за великден няма да правя торта, ама ще правя за цветница ако ме осени музата , 4е съм именя4ка. но предпоследната снимка сред тортите , пуснати от сладка хапка е супер и ще си я запазя за идея. благодаря   bouquet

# 142
  • Мнения: 349
sladka hapka ,
 Много благодаря за препоръката,
Разглеждайки идеите за украса  newsm74 се наслаждавах и замислих да направя сладолед/сладоледена торта. Тя ще подхожда и повече на тежичката великденска трапеза.

# 143
  • Мнения: 127
Благодаря , че харесахте и малкото ,което направих, та тортата да придобие уникалност!Зелената полянка доста изсъхна за няколко дни и като я прехвърлих вече на тортата , пеперудите се поразместиха, но това е. Сега остава редовно да ви чета , за да наваксам с пропуските.

# 144
  • Мнения: 6 243
sladka hapka ,
 Много благодаря за препоръката,
Разглеждайки идеите за украса  newsm74 се наслаждавах и замислих да направя сладолед/сладоледена торта. Тя ще подхожда и повече на тежичката великденска трапеза.
При сладоледената торта няма да имаш проблем да я съхраняваш във фризера - идеята ти е чудесна.

Другото, за което се сетих междувременно, е че можеш да изпечеш платките и да ги замразиш, като в неделя само сглобиш тортата (блатовете си ги вадиш от камерата още в събота вечерта, за да ти се отпуснат). Направата на кремче не отнема много време - така че това спокойно може да стане в неделния предиобед. Но сладоледената торта и на мен ми допада повече като идея - супер е!

# 145
Страхотни торти, момичета! HugБраво! аз скоро няма да правя торта, но началото на май ще трябва да направя, че малката Габи ще става на 3годинки и искам нещо оригинално, затова ще следя за идеи от тук, пак накрая ще изберем.

# 146
  • Мнения: 3 927
Ето една закачлива идея от мен:

http://www.chefkoch.de/rezepte/559421153982888/Pfirsich-Spiegelei-Torte.html

това са половинки праскови, надупена надолу, но е готино  Peace

# 147
  • Мнения: 7 144
Открих случайно още една фирма за сладкарски джиджавки :
http://web.need.bg/hellashem/tmp_custom1_1.html

Изкефи ме марципана за моделиране и пълнеж, ама естествено във Видин няма как да имат представителство  Twisted Evil.

# 148
  • Мнения: 22 867
Ето една закачлива идея от мен:

http://www.chefkoch.de/rezepte/559421153982888/Pfirsich-Spiegelei-Torte.html

това са половинки праскови, надупена надолу, но е готино  Peace

И още една от мен:
Ако ви хареса, рецептата е тук!

# 149
  • Мнения: 3 216
На Хелас Хем представителството доколкото знам е в Пловдив-На СПС-а. Мьжо работеха преди с тях и от него знам,че цените им са доста високи.

Общи условия

Активация на акаунт