Овлажнител за въздух

• 276 452
  • 693
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Цитат на: z.o.z.z.y.

как премери влажността? Търсих на няколко места ама все ме гледаха като "ненормална". Иска ми се да отида някъде където продават такива уреди.

Ами доста трудно намерих и аз - има ги в часовникарските магазини, последно видях много видове влагомери с термометри в отдел "Градина" на Мосю Бриколаж.

Мерси, ще проверя   bouquet

# 451
Здравейте мами, закупих си овлажнител на ланаформ модел вапо 360. Моля да ми помогнете с инфо как да го настроя да показва влажността в стаята и как да го програмирам кога да се включва и за колко време. Много Ви благодаря !

# 452
  • София
Здравейте мами, закупих си овлажнител на ланаформ модел вапо 360. Моля да ми помогнете с инфо как да го настроя да показва влажността в стаята и как да го програмирам кога да се включва и за колко време. Много Ви благодаря !

За настройването на влажността- отпред на екранчето има + и - копченца. С тях си задай влажността. Като стигне тази влажност овлажнителя сам се изключва. Има е едно бутонче за йонизиране на въздуха включвай си го и него.
А относно таймера незнам. Не съм го правила и сега на прима виста не мога да ти кажа. Аз си задавам обикновено 50% влажност и го оставям да работи така цяла нощ. Той си се включаи и изключва сам.

За колко го взе ако не е тайна?

# 453
Много благодаря за отговора, с + и - има пет степени от 1 до 5. Как настройваш 50% влажност? Йонизатора го разбрах и го ползвам Simple Smile - харесва ми. Дали може да се добавят етерични масла във водата и така да ароматизира или има вероятност да се повреди ?

Цената е 170лв с доставка от интернет магазин - family-bg.com

# 454
  • София
Много благодаря за отговора, с + и - има пет степени от 1 до 5. Как настройваш 50% влажност? Йонизатора го разбрах и го ползвам Simple Smile - харесва ми. Дали може да се добавят етерични масла във водата и така да ароматизира или има вероятност да се повреди ?

Цената е 170лв с доставка от интернет магазин - family-bg.com

опа май съм говорила за друг модел на Ланаформ. Извинявай. Embarassed

# 455
За  кой модел говориш ? Разговарях с магазина и ще сменят Вапо с Ваполукс, за него ли става дума ?

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 20:09 от gerashka

# 456
Малко са мистични тоя овлажнители, аз съм работила в банка къдеот имаше овлажнители за хиляди левове и само те вършеха работа ...

# 457
Всъщност за домашна употреба горещо препоръчвам Ваполукс на Ланаформ, настройваш процент на влажност и го забравяш, докато не свърши водата, когато той сам се изключва. Има си йонизатор и той прави въздуха много свеж и приятен. В комплекта има дистанционно и четка за почистване на уреда. Класа над Вапо 360 и парите си заслужават

# 458
  • София
Здравейте, иска ми се да подновя темата, защото зимата иде..... Shocked Laughing Мисля, че темата е много важна и актуална, особено като гледам стотици сополиви и кашлящи бебета и деца наоколо #Cussing out Rolling Eyes

Първо да обобща нещата, които разбрах:

1. Оптималната влажност в стаята (спалнята) за възрастни - 50-60, з малки деца и бебета - около 70 %
2. За да разбера, дали имам нужда от овлажнител, купих си влагомер (хигрометьр) - има ги най-различни в ЗООМАГАЗИНИТЕ - за терариуми Laughing Peace - струват от 10 (обикновени със стрелкичка) до 30-40 лева (комбинирани дигитални).
Оказа се, че имам нужда, (а си мислех, че при нас е доста влажно Mr. Green)
3. Сега ще си търся овлажнител, който може да вдигне влажността в стая около 15-20кв.м.  от 40-50% на 70-75% и да е безшумен, щото при нас е мноого тихо Simple Smile
От по-горните мнения не видях някоя мама да напише, че с помощта на овлажнител е успяла да вдигне до тези стойности Thinking. Моля, споделете цифрите и марките Simple Smile Rolling Eyes
Пробвах да намокря хубаво една голяма кърпа с топла преварена вода(да не се изпарява хлорът) - влажността през нощта се вдигна от 45 на 65% спахме прекрасно, малката през цялото време си дишаше с носа, въпреки че през деня бяхя започнали да и текат сополи - но.... ужасно не ми харесва нито идеята, нито вида на кърпата Mr. Green Laughing Mr. Green Laughing  Така че ще търся достатъчно мощен и безшумен овлажнител Thinking
Момичета, моля, пишете, за да не действам с метода "проба-грешка" Praynig Laughing

# 459
  • София
Аз зимата настройвам овлажнителя на 60-65%.
Случвало ми се е да забравя да го настроя и той достига до 100% и сутрин има влага по прозорците:)
Ние сме с Ланаформ, закупен от Премамам. И вече 5та година ще го ползваме.
Това с кърпите не върши много работа, а и се налага доста често да сменяш кърпите ако наистина искаш да постигнеш някаква влажност.
Иначе нашият овлажнител е безшумен почти, чува се едно съвсем леко ромолене като от поточе, но това мисля е търсен ефект.

# 460
Моля Ви да ми препоръчате качествен овлажнител за стая на малко бебе (сега е на 4 месеца).
Благодаря Ви предварително!

# 461
Някой да е ползвал ОВЛАЖНИТЕЛ TAURUS AMAZONIA

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … L-TAURUS-AMAZONIA

Прочетох,че има йонизатор и влагомер.

Ако някой го е ползвал да сподели дали мокри около себе си ?

# 462
Колко гори на час, и колко време трябва да е включен един овлажнител?

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 14:28 от radostd14

# 463
Тука май отговор няма да получим...за съжаление.

# 464
Моля Ви да ми препоръчате качествен овлажнител за стая на малко бебе (сега е на 4 месеца).
Благодаря Ви предварително!

В къщи ползвам на Ланаформ модел Ваполукс. Има голям резервоар. Настройвам си влажността на 55% малко преди малкия да легне и си я поддържа цяла вечер. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт