КГБ = Клуб на Готините Баби - 229

• 23 246
  • 731
  •   1
Отговори
# 705

"Никой няма да те спаси. Никой няма да отнеме проблемите ти. Трябва сам, да се спасиш. Стъпка по стъпка, ден след ден. Почисти къщата си. Погрижи се за тялото си. Намери нещо, върху което да работиш. Нещо, което те прави щастлив. Нещо, което искаш да научиш. Купувай книги и ги чети със сърцето си. Обличай се в дрехи, които те карат да се чувстваш добре. Просто така, за себе си. Нямаш нужда някой да ти казва, че си красив. Научи се, да правиш хубави неща за себе си. Научи се да се спасяваш..."

Добро утро!

След всички описания и емоционални отзиви като че си станах виртуален участник в срещата. Е, друго си е на живо ...
Сега имам една идея - тя се отнася за по-новите участници и такива като мен Simple Smile Ако на някой от вас му се занимава - направете един списък с истинските имена на групата и nikname, също и кой от къде е. За мен лично ще е от полза, да си знаем кой кой е Simple Smile Може да си го изпратим на "лични".
Пипи, изпращам паричките - ще добавя и 5 лв. за куриера. Чета, че Спиди има промоция за пратки.

Скрит текст:
Специална промоционална* цена от 2.99 лв. (с включени всички такси и ДДС) за пратки до 3 кг, изпратени от офис/автомат до автомат!

*Промоцията е валидна до 30.04.2025 г. за пратки:
- Изпратени от офис/автомат на Спиди и адресирани от подателя до автомат на Спиди;
- Взети от автомат на Спиди в срока, указан на получателя в линка Смарт Контрол. В случай че пратката не е взета в срока ѝ на престой в автомата и същата е насочена за съхранение в офис на Спиди, промоционалната цена не се запазва/прилага;
- До 3 кг, отговарящи на изискванията за размер на пратки за доставка в автомат.

За днес съм планирала разчистване на гардероби и един Невъзможен пай

Хубав ден на всички и щастливи мигове с внучетата /при който са на гости/ Simple Smile

# 706
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Поспах добре. За разлика от Фло, аз бях като парцал снощи. Явно от преумората, от това, че през нощта въобще не можах да спя, от ранното ставане и от много емоции, буквално като се прибрах заспах на диванаТа. Събуждах се от време на време за да видя какво сте писали и пак задремвах, та така до 9 часа тази сутрин. Е преестих се в леглото.
Макавели, може ли на лични да ми кажеш имена, телефон и до кой автомат на Спиди в Русе да ти я пратя.
А за хубавите мисли, които си написала - от известно време се старая да го спазвам това. Почти ми се получава.
Днес съм намислила малко слугинаж - върти една пералня, после трабвя да подредя малко и да пусна прахосмукачката и парцала в действие. ММ ще се качи на тавана за да свали куфарите и някои по летни обувки, за пътуването след седмица. Че си спомням миналата година края на март в Атина ми изгоряха краката с маратонките. Ще приготвя и няколко чифта по-тънки дрехи, че през седмицата няма да имам време за това.
На всички  - прекрасен ден!

# 707
  • София
Добро утро и от мен. КЛЕЧИЦЕ, МАКАВЕЛИ, ПИПИ Hug
ТАНУ и ти си писала в днешния ден. Радвам се, че добре сте изкарали, въпреки, че е имало промени.
Откраднах си ето това от военните момичета: Някои казват:  “Светът принадлежи на онези, които се събуждат рано”.Това не е вярно! Светът принадлежи на онези, които се събуждат щастливи.” Моника Вити
МАКАВЕЛИ, отново умни мисли споделяш с нас. Благодаря ти. Замислих се. Помогни си сам, за да ти помогне и Господ. Спаси се сам! Много вярно. Hug
Днес ще завърша почистването на къщата. От сутринта - отпочинала съм, малко физзарядка, душ и кафе - наслада за тялото. Изпих го на терасата. Пушачките знаят това местенце. Grinning Имам запланувано над какво да работя днес. Ще отида до тръстиката - Една спешна пациентка с болка, една нуждаеща се ( паднал мост във фронта, а утре пътува за Италия), двама от Брезник и щерката. След обяд ще си готвя лекцията за сряда - Сън и здраве. Това ми носи удовлетворение и ме прави щастлива. Ще почета от новата книга - ето, че ще науча нещо ново. Трябва да извадя от пролетните дрешки, но някак не ми се бърза, че баба Марта знам ли какво мисли? Мислите, които МАКАВЕЛИ сподели с нас, все едно за мен са писани. Впрочем са валидни за всяка една - спазвайте ги, момичета.
Желая ви хубав ден. Забавлявайте се.

Обади ми се момчето на ГЪБКАТА, след като снощи аз го търсих. Тези дне са имали малко проблеми - след свалянето на катетъра са се появили доста силни спазматични болки ниско долу в корема. В петък са я закарали до Стара Загора - направили са й пълни кръвни изследвания, ехо, рентге, гинеколог - навсякъде всичко е в норма. Очакват още някакви резултати утре. Като са се прибрали заключението й било - Днес беше ужасен ден! Дано по-скоро преминат тези болки. Изписали са й антибиотик.  Все повече говори и използва нови думи. Казах му да я поздрави и да я целуне от нас.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 10:44 от Flo 51

# 708
Добър ден от мен!
Надявам се това при Гъбката, да е следствие от катетъра и сега след като е махнат и пие антибиотик да няма болки повече. Радвам се, че  ползва все повече нови думи! Фло, благодаря ти, че ни държиш в течение, знаеш че всички я мислим. ❤️
Пипи, и аз си искам тениската. Прати и на мен къде да ти пратя паричките. Не се сетих по рано, можеше с макавели да се комбинираме, че по лесно за теб, но сега вече както стане.
Аз направих една лопушена супа и мусака. Подреждам един шкаф, пускам перални и общо взето слугинаж, но който вчера е хайманосвал днес трябва да я свърши 😬

# 709
Кассс, ти преведи паричките - Пипи може да ги изпрати и двете до мен. Аз като ги взема ще ти предам твоята - тъкмо ще се видим на живо. И без това тя писа, че ще изчака няколко дни и тогава ще ги изпраща Simple Smile

Радвам се за Гъбка, че е все по-добре. Катетъра може да предизвика възпаление след продължителен престой - може от това да е болката. Дано премине по-скоро Hands Thumbsup

# 710
  • Вила Великула
Кассс, ще ви ги пратя заедно и с Макавели ще се видите да си ги вземеш. По-късно ще ти напиша банковата ми сметка, че до сега поливах градината, подрязвах розите, една от които е катерлива и огромна, та ме измъчи. Сега полегнах на диванаТа. След малко ставам да работя и от компютъра ще ти я напиша.
Много се радвам за Гъбка. Предполагам, че болките са в резултат от катетъра. Всичко да отминава и по-бързо да се върне при нас.

# 711
Привет, момичета! Ето съм и аз! Днес се поразходихме и напазарувах. Уж нищо нямаше да купувам пък то отново с торбите.
              Радвам се за Гъбчето и стискам палци възстановяването да върви бързо. Не е лесно, но не е и невъзможно. Просто трябва упорит труд и грижи.
              Баба Марта май почва да се мръщи. От запад е потъмняло и мрачно небето. Подухва и по-студен ветрец.
              Фло, нали няма прпомяна в програмата за понеделник?
              Спокоен ден и се отправям към КПП-то, че да не стане загори тенджери.

# 712
  • София
Дидиа, видях Неда и много ми хареса.
Но в суматохата - фиксита, гости и т.н. все забравям да споделя.
Прадядото на мрънчоците има подобни проблеми с катетър, все са в Пирогов.

# 713
Писах, писах и всичко изтрих. Така е като не внимавам къде цъкам.
    Децата обядваха само ориза от пилето с ориз, за десерт сладолед - йееее Wink
    Тук задуха силен вятър и запръска дъждец. Добре, че сутринта "карахме" колело и се забавлявахме на люлките.

# 714
  • sofia
Вчера беше сртахотен ден. Така е като се съберат много баби на едно място. Какво следва - естествено купон.
Благодаря, че ме приехте толкова сърдечно. Радвам се, че се запознах с повечето от вас.
Вечерта я завърших с театър. Гледах "Тартюф".
Днес пък гледам внучката и докато спи съм тук.
Та така...

# 715
  • София
Привет,момичета!
  Благодаря ви за хубавата среща и за труда,който сте положили да приготвите вкусните специалитети!
Благодаря на Фло,за гостоприемството и широката душа,да приеме всички като свои най-близки хора.Имах удоволствието да се запозная с Нами и Ениса лично.С останалите съм се виждала преди това.Очарована съм колко стойностни хора имаме и колко приятно минава времето на срещите ни.Чакам пролетната среща в Банкя с нетърпение,но преди това може да пийнем по кафенце някъде.
  За Гъбката съм сигурна,че бързо ще се реши проблема с антибиотика.Причината е,че е била с катетъра по-дълго време.Случва се и нараняване и възпаление от това при поставянето му.Това да и е проблема! Да няма друг!
   Аз днес чакам да пристигне синчето ми.Пак ще е за малко и набързо.Ама поне да го нагушкам.Десертът му е готов.Смятам да го посрещна с кюфтета,картофки и салата.Обикновено минава като южния вятър,няма време да яде,само реването омита.
  Хубав ден ви желая!

Скрит текст:
Изненадващо хубави са кюфтетата от Фантастико,които са 2 на цената на 1.Изглеждат много сланинести,но не са такива след като се изпържат.Аз имам приготвена друга кайма и снощи си купих само 6 ,заради цената и за проба.Сега ги изпържих и ми харесаха.А в тигана не остана много мазнина,както се е случвало друг път.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 14:32 от Яжка

# 716
Янче-то, може да получа и твоята тениска и да я предам на Галена ако искаш. А ако нямаш възможност, аз ще преведа парите на Пипи и Галена ще ми ги даде.

# 717
А аз ви чета и ви се радвам на споделеното.  Прекарали сте си добре, както винаги впрочем. Гъбка напредва с възстановяването, което е чудесно!
А аз  до обяд  изнасях малко саксии, изтрих прозорците на сутерена, помотах се из двора, после боядисване, къпане, обяд и вече е следобяд.
 Времето почва да се разваля. Мислех да изляза с кучето да направя малко крачки, ама май ще вали. Затова се хоризонтирам на дивана да чета книга.
Хубав следобед!

# 718
Здравейте следобедно.
Чета ви и ви се радвам.

Радвам се за напредъка във възстановяването на нашата Гъбчица. 
Дано все по- добре да е!

Дидиа, и аз забравям да пиша, че се възхищавам на талантливата Неда!
И красива, и умна, и талантлива - нека късмета е с нея!

При мен вече за пореден път ( трети) вали. Бях обещала на внука, че като тръгнем към тях вечерта ще минем през една новооткрита пекарна при Майчин дом да ядем коминчета, но май ще се разминем - страх ме е да не ни свари някъде дъжда и ни направи като мокри котета ( и мокри кучета), затова директно ще ходим у тях без размотаваме.
Внучката е до 17.00 часа на уроци и след това си тръгва към къщи, затова и ние по това време ще тръгнем.

# 719
Здравейте КГБ!
Прикреватила съм се и се
наслаждавам на хубавото време.
Вчера, тръгвайки от Фло станах
вир вода, толкова тежко време.
Днес е пролетно. Аномалиите в Т
ми влияят зле.
Фло, имаме покана от Снежи за
градинско парти през май в Банкя.
Датата ще се уточни, а тематично,
както предлагаш - през септември.