Европа по времето на Тръмп

• 47 033
  • 977
  •   1
Отговори
# 240
Аха, сега видях статията. Значи е ясно каква ще е следващата стъпка. Ндали ще са всичките, но ще е нещо от тях:

"Бих искал да подчертая отново ангажимента на Украйна към мира. Никой от нас не желае безкрайна война. Украйна е готова да седне на масата за преговори възможно най-скоро, за да приближим трайния мир. Никой не иска мир повече от украинците. Моят екип и аз сме готови да работим под силното лидерство на президента Тръмп, за да постигнем траен мир. Готови сме да работим бързо за прекратяване на войната, като първите етапи могат да включват освобождаването на пленници и примирие във въздуха – забрана на ракети, дронове с голям обсег, бомбардировки на енергийна и друга гражданска инфраструктура – и незабавно примирие в морето, ако Русия направи същото. "

# 241
ЕС в момента няма нужда от наборна армия, докато не са паднали Украйна и Полша. Но нищо чудно до 2 години да се наложи да има.

Русия никога няма да се съгласи на условията на Украйна. Празни приказки са това.

# 242
  • София
Какви си ги фантазирате за исканията на русия не знам, русия иска терктории, иска украйна, иска си старата империя. Всичко останало, което измислиха като причини, са димки. То не беше денацификация, то не бяха американски лаборатории, то не бяха бази на нато... всичко, само и само да не се каже, че си искат териториите и това е единственото, което ще спре войната.
И тук вече разликата между нас е, че на едните ви е писнало държавите ни да помагат с пари и искате украинците да си предадат териториите, за да си запазите паричките; другите смятаме, че украинците имат право да се защитават и имат право да не живеят под руски ботуш и ако можем да им помогнем с пари, ще им помогнем.
Това е, за едни пари става въпрос, дето на вас ви се свидят. Не че иначе ще видите нещо от тях.

# 243
Това са някакви ваши тълкувания - имате ли източник или нещо, на което базирате тези имперски щения?

Да СИ запазя паричките? Та аз живея в провинциален град в България никаква разлика няма да видя с или без тези парички, които се наливат към Украйна. Как точно се страхувам за нищо?

Страхувам се да не видя голяма гъба на хоризонта! Страхувам се да не се налага детето ми да пие йод! Много даже се страхувам!

И да, пука ми, че заради материални неща умират грозно млади хора! Територии! Та територии! Всяка земя може да се върне с времето - мъжете, децата, синовете дето умират НЕ. Разбитите животи на близките им - не се оправят. Да, признавам, че за мен хората са по-важни от територията без значение Украинска или Българска е!

# 244
Източник за имперските цели на Русия?
Това трябва да е виц. Освен ако не е неосведоменост.
Ядрени гъби няма да има, на ако някой е решил да ги произведе, това няма да е поради някаква провокация, а защото така си е решил и нищо не ми могло да му попречи.

# 245
  • София
Какъв източник искате, войната е източникът. Или вярвате, че путин е тръгнал да денацифицира?
Колкото до убитите войници, украинците явно са решили, че свободата им е по-важна. Вие ли ще им кажете да спрат да се бият и да си предадат земята?
Какъв цинизъм, боже мой, към един народ, който не иска да живее под руски ботуш. Това на нас тук да ни се случи, печем питката с мед и сваляме гащите, явно.

# 246
Какъв източник искате, войната е източникът. Или вярвате, че путин е тръгнал да денацифицира?
Колкото до убитите войници, украинците явно са решили, че свободата им е по-важна. Вие ли ще им кажете да спрат да се бият и да си предадат земята?
Какъв цинизъм, боже мой, към един народ, който не иска да живее под руски ботуш. Това на нас тук да ни се случи, печем питката с мед и сваляме гащите, явно.
И даваме всичко даже и без да ни го искат.

# 247
Дотук от коментарите разбрах, че е напълно приемливо и в реда на нещата Украйна да си даде териториите на Русия,  защото може би евентуално някога в необятното бъдеще някак може би би им се отворил шанса да си върнат тези територии. Пък хората, живущи на тези територии, които все пак искат да живеят в Украйна, а не в Русия, кучета ги яли. Тях, животите им, имуществото им, разбира се, можем да го жертваме. Не ги познаваме, не са ни рода, какво ни пука?!

Някой ден така, при съответното стечение на обстоятелствата, можем да харижем и Родопите на Турция или Варна на Русия. Няма проблеми. Ние, така с лека ръка, раздаваме земя на който каквото си поиска. Важното е мир да има! В същото време голяма част от иначе миролюбивите българи искат да могат да застрелят всеки, посмял да нахлуе без покана в имота им.

# 248
Какви парички ще си запазят, моля ви се. Сега, като любимия им оранжев президент въведе мита и за Европа, това дето сега го имат, богатсво ще им се струва. И да, прогнозите на американското разузнаване са, че Русия ще нападне Европа до 10 години. За Украйна се оказаха прави, не вярвам да са сбъркали много и в тази прогноза.

# 249
10 години беше преди инсталирането на руски агент за президент на САЩ. При новите обстоятелства може да им стигнат и година или две.

# 250
И да, прогнозите на американското разузнаване са, че Русия ще нападне Европа до 10 години. За Украйна се оказаха прави, не вярвам да са сбъркали много и в тази прогноза.

Вярвам няма да е проблем да дадете източник на тази информация?

Защото според мен най-близкото до това бълнуване е тази статия : https://www.bild.de/politik/inland/experten-warnung-im-bundestag … ource=chatgpt.com

която в резюме казва, че според източници от германското разузнаване, Русия може да бъде в състояние да нападне страна от НАТО до края на това десетилетие. Бруно Кал, ръководител на Федералната разузнавателна служба на Германия (BND), предупреждава, че Русия може да е готова за атака срещу НАТО до 2030 г.

И специално за Бърди една статистика: https://nypost.com/2024/11/19/world-news/most-ukrainians-want-a- … ource=chatgpt.com

В извадка: Според проучване на Gallup, публикувано през ноември 2024 г., за първи път повече от половината украинци (52%) подкрепят бързо, договорено прекратяване на конфликта с Русия, дори ако това означава териториални отстъпки. В същото време 38% предпочитат продължаване на бойните действия до пълна победа над Русия.
Та дами,  явно вие сте по-готови да измират украинци от самите украинци! И за тях напълно го разбирам. Вас - НЕ!

# 251
Аз не бих казала, че ги е обрал. В крайна сметка ще направи това което му наредят, защото просто няма друг избор.

# 252
Никога няма да разберем чий е дрона или поне не скоро.
Украинците не са допуснали експертите на МАГАТЕ до ЧАЕЦ.

# 253
  • София
Аз тази сделка не я разбирам (не се заяждам, искрено пиша) и защо всички толкова я искат? Тя не е за спиране на войната, нито за военна помощ? Или бъркам?

# 254
Аз тази сделка не я разбирам (не се заяждам, искрено пиша) и защо всички толкова я искат? Тя не е за спиране на войната, нито за военна помощ? Или бъркам?
Не бъркаш.
Аз мисля, че целта е да сменят Зеленски, да си инсталират удобно човече и да капитулират Украйна.

Общи условия

Активация на акаунт