Европа по времето на Тръмп

• 47 042
  • 977
  •   1
Отговори
# 285
Не разбирам логиката да сте съгласни независима държава да бъде смачкана и разделена, но да вярвате напълно, че това няма да се случи на други.

# 286
Ми то вече и пример има какво се случва с такава страна - Беларус. Ако ви харесва...

Вече се чудя дали пък не се харесва.

# 287
Още повече, когато тези "други" са практически беззащитни и обект на изконни мераци.

Гаранцията на вярващите е добротата на агресора. Пълно затъмнение в коровия дял.

# 288
Тц, международни анализатори отбелязват, че Тръмп /ако той е Тръмпоня!!!/ води изключително американско изгодна политика, относно Украйна /въпреки, че е рискова/, но тук някой си определи, че "бил изплискал легена"! Защото не налива американски пари до безкрай в една вече загубена война?

Нима забравяте, че негова задача е, да се грижи за американските интереси - толкова! Не за Украинските, не за чиито и да било желания. Само и единствено за американските.

Тръмп ще се разпише в историята като политик, постигнал края на една голяма война, която бе на ръба да премине в Трета световна. Йезуитски пропускайки, че точно американците я подтикнаха. Обединение на най-силните държави не спря Путин, но видиш ли той ще успее и ще стабилизира света. От всичко това ще направи така, че Украйна няма да запази суверенитета си и ще подпише неизгоден договор /вероятно не един/ да бъде под тяхно използване на полезните им ресурси. Подсигурявайки си скок и челни места в индустрията, изнасяйки мръсни производства далеко от тях. Ще си самонакичат титлата "миротворци" и ОТНОВО ще навлизат да "въдворяват мир", на войни, които те са подпалили, навсякъде, където има полезни ресурси и изкопаеми /явно вече не е само нефта е интересен/.

А пропуснах, че и Путин го интересуват само и единствено руските интереси. Та не намирам никъде анализи как се очаква да реагират те от своя страна на така дразнещото ги американско намърдване в Украйна.

# 289
  • София
Само че, Тръмп иска да е диктатор, но не е.
Всичко тече, всичко се променя.

# 290
Пак ще припомня на всички подкрепящи откачената политика на Тръмп и Путин- това което виждате в момента вече се е случвало и резултата всички го знаем.
И както много добре знаем всички историята има навика да се повтаря. В момента сме на тоя етап, точно преди да се повтори едно към едно със събитията от втората световна.
И ние не бяхме от печелившата страна.

# 291
Само че, Тръмп иска да е диктатор, но не е.
Всичко тече, всичко се променя.

Все още не е, но е на крачка. Забранил е протестите, спира финансирането на университетите. Интересни неща се случват на борсата, показващи силно облагодетелстване на определени кръгове. Може и да му се получи.
Пък, когато решат да си премерят пишките с Путин, ще настане една голяма забава. Ако имаше как да гледам отстрани...

# 292
Имам едно друго питане - защо се прескочи изказването на Илон Мъск и обвинението му към Зеленски, че се страхува да не загуби властта, ако се съгласи на прекратяване на войната, и затова не иска да преговаря? Мъск изрази мнение, че е необходимо да се предложи амнистия на Зеленски, за да се постигне мир и възстановяване на демокрацията в страната.

Това от ТОЗИ човек е много съществено изказване! Това е обвинение на високо ниво!

vesela_veli , за съжаление си права! Вървим по тънкия лед към Трета световна!

# 293
  • София
Имам едно друго питане - защо се прескочи изказването на Илон Мъск и обвинението му към Зеленски, че се страхува да не загуби властта, ако се съгласи на прекратяване на войната, и затова не иска да преговаря?
Скрит текст:
Мъск изрази мнение, че е необходимо да се предложи амнистия на Зеленски, за да се постигне мир и възстановяване на демокрацията в страната.

Това от ТОЗИ човек е много съществено изказване! Това е обвинение на високо ниво!
Аз го прескачам, защото е лъжа (сефте), за другите – не знам.

# 294
Илон Мъск и високо ниво ми се връзва единствено ако става дума за някакви иновации и инвестиции в технологии. Нищо не разбира от политика и обвиненията му към Зеленски почиват на......ментален Старлинк ако ме разбирате. Зеленски го държат хората в Украйна, ако не го искаха досега да са го измели особено при фиаското в петък в Белия дом. Напротив - след това още повече го поддържат.

# 295
  • София
Е кога Зеленски е отказвал да преговаря, та да обръщаме внимание на лъжата на Мъск?

# 296
Е кога Зеленски е отказвал да преговаря, та да обръщаме внимание на лъжата на Мъск?

Отмени ли онзи указ от 2022 за невъзможност за преговори с Путин? Това като минимум би показало някакво добро желание за преговори.
https://www.president.gov.ua/documents/6792022-44249

# 297
  • София
Съжалявам, не мога да прочета линка и нямам отговор на въпроса ти, но виждам как на Зеленски му се налага да се подмазва на лудия тръмп, за да продължи да преговаря с него.

# 298
Линкът се отваря без проблеми.

# 299
Съжалявам, не мога да прочета линка и нямам отговор на въпроса ти, но виждам как на Зеленски му се налага да се подмазва на лудия тръмп, за да продължи да преговаря с него.

Гугъл преводач работи и от украински, това е официалният сайт на украинския президент. Дава съвсем конкретен отговор на въпроса кога Зеленски е отказал да преговаря. Издал е съответния указ на 30.09. 2022.

Общи условия

Активация на акаунт