ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 978
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 390
Пиши до къде си я докарала след консултацията. Не мисля , че имаш РА.
Дано да съм права

# 391
здравейте
от известно време някои от пръстите на краката ми започнаха да ме болят и сърбят,зачервени са. Хрумна ми че може да са симптоми на артрит и реших да потърся тема. Но сега като ви чета май положението с артрита е доста сериозно. Мислех си че с повече крем ще се оправя. Но като гледам май трябва да се ходи на лекар за поставяне на диагноза!  #Crazy

# 392
Нямате грешка!!! Благодаря Чародейка и Кет за екзактният отговор. Ще помислим къде е наи -удобно за нас като време и като се пооправим от грипа ще идваме към София. Тази Маринова доцент по Ревматология ли е или ,,обикновен,, лекар ревматолог? За да има такова търсене при нея явно ,,чува петлите,,. По надолу в саита Vili пише ,че е пила Метилпреднизолон и Метотрексат- тоест това ,което изписаха и на нас в конска доза и пише ,че затова е на този ред? Какво точно има в предвид и ако е удобно- каква операция е претърпяла?Аз много се опасявам от тази комбинация и както по- рано писах отказахме пулс тарапията ,която последно ни изписаха.Доста наши приятели лекари ни предупредиха за последствията ...!Опасявам се ,че травмите на органите са огромни и затова искам да се консултираме и с Маринова за да имаме още едно мнение!
Здравей Румбето,повечето от нас тук пием Метилпреднизолон+Метотраксат.А това каква доза ще пиеш определя лекаря,не зная на вас каква доза ви е изписана,но аз пия 6т.Метотраксат седм. и 1т.метилпреднизолон дн..Когато писах че съм на този хал имах в предвид това че при МЕН(не на всеки се случва) Метилпреднизолона даде отражение на тазо-бедрените стави(усложнение от терапевтичния курс) и за това сега ми се наложи да направя операция тъй като се беше запушил кръвоносен съд в ставата.Миличка на този етап няма кой знае каква алернатива за лечение за това хващайте се здраво за Метотраксата + Метила и каквото сабя покаже.В интерес на истината аз от 1год. съм на това лечение и съм значително по-добре(е като изключим усложненията).
Давай те смело напред и това е! Peace

# 393
vili_0882 сигурна ли си че е от стероидите?
Звучи абсурдно, защото този вид лекарства разреждат кръвта и е невъзможно те да предизвикат запушване....
Поскоро са опасни за хора с язва, която може да изкърви, с диабет - да не може да се спре кървенето и т.н.
А в сравнение с метотрексата са направо бонбони.
Странични ефекти при краткосрочна терапия не трябва да има, дори при венозни вливания.

На мен доктра ми каза, че когато нямам нужда няма да пия стероиди. Аз ги почнах на инджекции, после по 5 таблетки на ден, и след месец почнах да намалявам докато стигна 1 , после през ден и т.н. и ми ги спряха. И се чувствах толкова добре  Crazy Сега нямам нетърпими болки, но пък без стероидите се чувствам уморена постоянно  Sad Според доктора ми това не е достатъчно за да пия стероидите - т.е. докато се търпи болката и няма отоци няма нужда от тях.

# 394
  • BG
момичета, нямам РА, анякакво заболяване на мускулите.

# 395
Радвам се !
Успех във всичко!!!

# 396
Първоначалния преглед за поставяне на диагноза поема ли се от здравната каса?

# 397
Разбира се вземаш си от личния лекар направление за ревматолог.

# 398
благодаря ти кет13  Heart Eyes

# 399

На мен доктра ми каза, че когато нямам нужда няма да пия стероиди. Аз ги почнах на инджекции, после по 5 таблетки на ден, и след месец почнах да намалявам докато стигна 1 , после през ден и т.н. и ми ги спряха. И се чувствах толкова добре  Crazy Сега нямам нетърпими болки, но пък без стероидите се чувствам уморена постоянно  Sad Според доктора ми това не е достатъчно за да пия стероидите - т.е. докато се търпи болката и няма отоци няма нужда от тях.

Така е Деси,само умората не е достатъчно оплакване за предписание на  стероиди-могат доста странични ефекти да дадат,и тъй като организма се пристрастява към тях,трябва да се внимава. Sad
А за умората много ли си зле?-защото аз съм на моменти-мога 1 ден, мога и с месеци да съм зле-и един ден просто се събуждам и имам сили...страхотно чувство,направо планини повдигам. Praynig Hug
Уф, отплеснах се-исках да ти кажа че повечето случаи когато се чувствам зле, забелязвам че имам лека температура-обикновенно 37 градуса-за лекарите това не е температура, но мен ме събаря. Sad

Вили, радвам се че всичко е минало безпроблемно, дано нямаш повече усложнения.  bouquet

Ани, права си- хубаво е да те види лекар при ставни болки. За артрит- има разлизни видове, и РА и Бехтерев май са от най тежките, така че не се настройвай предварително. Peace
А ставите освен че те болят подуват ли ти се? При мен артрита започна от палеца на крака...дано при теб е нещо друго! Sad

# 400
Деси,няма доктор при който да съм отишла и да не е казал че в следствие на метилпреднизолона се е получила Асептичната некроза-дори след като остановиха че има кистички по ставата и остеонекроза веднага намалиха дозата на метилпреднизолона,тъй като си наясно и ти че не мога да си позволя да го спра.В интерес на истината очаквам обаждане и от другата тазо-бедрена,тъй като и тя ме понаболва.Единственото успокояващо нещо е че след като веднъж са ти направили Декомпресия(а тя не е толкова безобидна,колкото съм чела)втори път не може да се запуши отново същата тази става.Даже във момента са ми изписали инжекции за разреждане на кръвта-в продължение на 30дни всеки дан по 1.

# 401
Здравейте всички! Днес ми попадна страхотна книга на проф. Христо Мермерски- Лечение и забавяне на стареенето чрез хранене с лечебни и противоракови храни. Вярно скъпа е ,ама си заслужава. Вярно,че тези болести и артрита и Бехтерев и псориазиса не са от завчера ама и ние май доста си помагаме с мръсотиите, които ядем и пием.Ако имате възможност прегледайте я. Има страхотно верни неща за храненето и дори и някои рецепти струва 18 лв.Вярно е ,че май засега нямаме друга алтернатива освен гадният Метотрексат обаче не си ли давате сметка ,че тази умора за ,която пишете не е добър показател. Сега откакто пие Метотрексат мъжът ми постоянно лежи и спи. Няма сили да диша,а за температурата та тя е постоянно 37.5 ?!Питам се какво му е лековитото на Метотрексата и на кортикостероидите?? Те единственно потискат симптомите и умаломощават организма. Засега не смея да спираме Метотрексата ,защото не съм сигурна до каква степен рискуваме да се деформира мъжът ми ,но малко да се подобри и ще опитаме с природосъобразно хранене и двигателен режим според възможностите тъй -като доста се деформираха ставите му.Съгласна съм и с това ,че не е добре да се яде месо за псориазисът му ,но и за ставите не е добре още повече ,че за да има търговски вид го тъпчат с консерванти и химикали а това после се отлага по ставите и както е видно някои организми не могат да се преборят с мръсотиите. А и децата какво ядът? Настръхва ми косата за младото поколение . Хамбургери, майонеза картофки пържени с месеци в едно олио!!!!!!Те ще са още по- болни. Може би наистина трябва да се наблегне на ,,живата храна,,- плодове и зеленцуци предимно. Дано не ви изглежда ,це ви изнасям лекция ,но самата аз сега  си давам сметка колко неправилно съм се хранила и затова съм и доста поналетичка. Радвам се ,че поне синът ми, които е на 17 год сам се насочва към здравословното хранене, спортува активно ,но не във Фитнеса а ходи в гората и си е измислил сам упражнения има перфектно тяло и не пие анаболи за да го поддържа . Много ме радва това и донякъде ми е утеха ,че не се занимава с пиене ,наркотици и цигари -нещо много ,,модерно,, за сегашното поколение .Дано господ да даде да не е взел някой ,,лош,, ген от баща си. Но си мисля ,че ако се опитва да живее здравословно може да избегне болестите . Та така -много съм впечатлена от тази книга и затова си позволих да ви го споделя, защото всички на този сайт сме страдалци ,кои пряко, кои косвено. Успех в борбата с гадните болести!!!! Rolling Eyes

# 402
Ани, права си- хубаво е да те види лекар при ставни болки. За артрит- има разлизни видове, и РА и Бехтерев май са от най тежките, така че не се настройвай предварително. Peace
А ставите освен че те болят подуват ли ти се? При мен артрита започна от палеца на крака...дано при теб е нещо друго! Sad

Da poduwat se,dori i malko mi sineqt kato gi naparq s goreshta woda!

Iskam da pitam oshte neshto. Kato otida na lekar , trqbwa li w momenta da sa mi poduti i4erweni prystite, za da mi postawi diagnoza. Zashto sega se stopli wremeto i krakata mi izglejdat sywsem normalno?

Izwinqwam se 4e pisha taka, no w momenta nqmam kirilica!

# 403
  • На края на света !
 А н и недей да чакаш да ти се подуят ставите за да отидеш на лекар ,та нали затова са лекарите ,ще си кажеш симптомите ,ще те прегледат ,ще ти пуснат и иследвания ако се наложи и снимки и накрая ще ти поставят диагноза  Peace

румбето всичко което пишеш може и да е така ,но един организъм има нужда не само от плодове и зеленчуци а от всичко  Peace

# 404
Привет на всички от Румбето! Днес за пореден път ходихме на лекар ,защото нощно време при нас е Ад.Мъжът ми не може да спи от болки и непрекаснато пие Аналгин за обезболяване ,защото му забраниха друго обезболяващо.Сега се оказа ,че и това трябва да го спре ,че вече 2 месеца го пие и може да се получи увреждане на костният мозък.Лекарката ни каза ,че здравната каса от 1.2.08 вече поемала скъпо струващото лечение на 90%.Ура! Става въпрос за ХУМИРА новите тумор некротизиращи инжекции. Да ама не!Милата каса поемала само 30 % останалите има няма 1000 лв. трябва да си ги търсим ние??? Става въпрос само за цената на 1 инжекция!!Така ,че сега оставаме само на Метотрексата ,но явно дозата е малка и ефект никъкъв а ръката му започва все по-прогресивно да се инвалидизира.Сега ни предложи и паралелно пулс терапия 3 дни вливания на Урбазон по 250 мг.Незнам как би се съчетала тази терапия и дали няма да пламне пак целият в псориазис след спирането и . По принцип от кожна клиника му забраниха съчетание на Метотрексат и кортикостероиди ама направо незнам кое да гледаме по-напред . ЗА мен по-важното са ставите ,че става все по страшно .Незнам какъв избор да направим ?Някои имал ли е подобна дилема за решение? Страх ме е какви ще са последствията след пулс терапията и по-нататъчното и спиране дали няма да ни връхлети  болеста с нова сила?Работата на нашата '' мила здравна каса'' е като на Пилат Пунтийски измиха си пак ръцете!!!Даите ни съвет приятели имали ли сте подобен случаи на съчетаване на медикаментите?
За болки в ставите най-удачна е пчелнатаотрова! Иглотерапията също!

пчелната отрова

Последна редакция: нд, 24 фев 2008, 15:44 от firrst

Общи условия

Активация на акаунт