Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 27 050
  • 369
  •   1
Отговори
# 225
Момичета,пиша с голяма болка от опита с ДЯ в Надежда. Уж Всичко беше наред,а накрая нямаше дори имплантация. И сега извъртяха работата,че проблема сега бил в мъжа ми...Само изгубено време=1.5год ,напразни надежди,разсипано здраве,хиляди изследвания  и хиляди левове на вятъра.
Сега събирам мнения за док.Стефанов Ст.Загора,работили ли с свежи ДЯ и колко се чака?

Нищо чудно ....
Имам няколко приятелки с неуспешни опити с ДЯ в Надежда.

Едната с два неуспеха при Стаменов /две отделни програми/, един неуспех с ДЯ при Баев и  успех от Първи опит в УКрайна.

Другата ми приятелка има няколко опита също при Стаменов при това с ДЯ и донорска сперма, един опит и с донорски ембрион - каквото се сетиш като изследвания, процедури, манипулации, вливки и прочие - никакъв успех. Три опита. Отказа се ..... Единият ембрион беше к качество ВС, за другите нямаше данни, тогава само снимки даваха.

С няколко жени съм контактувала - също с неуспехи в Надежда. Едната имаше за подарък ДЯ , но цялата процедура с изследвания и прочие й беше излязла два пъти повече, отказа се и си осинови детенце.

От десетки жени, с които се познавам от групите по инвитро -  само една приятелка имам, която е забременяла от опит в Надежда при това със замразени ДЯ от Украйна / малкия пакет от 4 бр, остават само 2 бластоциста/, още по времето на Цветков. Миналата година роди близнаци.
Единствената, която познавам с успех в Надежда.

Съмнявам се в това ,което пишат за висока успеваемост в Надежда.
Моите разговори с жени със споделен опит показват друго .....

Ако имаше официална статистика за опитите  донорска яйцеклетка като процент успеваемост-  щеше да е съвсем различно...

Към момента успеваемостта е основно от уста на уста от този или онзи от дадена фондация и/или разни други жени,  които те си знаят защо възхваляват дадена клиника.

Не мога да вярвам на хора, които пряко са замесени в донорството и заплатите им зависят от това.

Аз съм с успех с донорска яйцеклетка в Надежда първи опит при д-р Персенска! 🙂 И първо дете с моя яйцеклетка преди 10 години, отново при нея.

# 226
И при мен.

При мен стана от първи опит в Кипър при доктор Мурат Онал

# 227
Аз успях два пъти в Надежда от две различни донорски програми, с разлика от 6 години, през които не съм правила опити и  бях в менопауза. Дори при втората програма се получи от първи опит и само с един върнат (по мое желание) ембрион. Бях при Персенска.
В Надежда избягах, след като ме излъгаха и се държаха отвратително с мен, докарвайки ме до ужасна депресия, в Щерев.
В Надежда се запознах с много успели жени. Една от тях ми стана приятелка и децата ни растат заедно. Познавам почти също толкова неуспели. Като че ли 70 на 30% в полза на успелите, са моите лични наблюдения.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 09:06 от Elektra.13

# 228
Дами , колко ви беше прогестерона в деня на трансфера и успешен ли беше ?

# 229

Привет, не ми е мерен в деня на самия трансфер, но ако това помага - дни преди оплождането - < 0.159 nmol/l; ден преди оплождането - същото, и от този ден започнах утрогестан. 10 дни след трансфера, който беше успешен - Progesterone 33.60 nmol/L
Успех на теб!

# 230

Привет!
В деня на трансфера прогестерон - 32.76,
Успешен трансфер!

# 231
Здравейте, стигнах до етап донорски яйцеклетки и сега много се колебая кой пакет да избера. В "Доверие" съм и ми предлагат от Овобанк 1-ви- пакет от 6-7 яйцеклетки - 11 500 лв. и 2-ри пакет от 8-9 яйцклетки 14 400лв. (2та пакета включват- транспортиране, размразяване, оплождане на 6-7 (или 8-9) яйцеклетки, обработка на мъжкия материал, култивиране на ембрионите в бенчоп инкубатор в среда с растежни фактори, свеж трансер на един или два ембриона, замразяване на един/два бластоциста на един крионосител и съхранение за срок от 6 месеца). Като имало и вариант да избера 4 от една донорка и 4 от друга? Някой ако има опит би ли дал съвет... дали има смисъл от голям пакет 8-9?

# 232
Аз от пакет 8 Я съм без успех.

# 233
Аз от пакет 8 Я ,станаха само 3 ембриона.

# 234
  • Столицата на "Второто българско царство"
Аз също мисля, че по-големия пакет има по-голям шанс за здрави ембриони и бременост....

# 235
Имам 3 програми с по 6 яйцеклетки (1 от бг донорка и бяха свежи уж - там получих 7, но 6 бяха зрели). От общо 16 яйцеклетки съм имала 8 бластоциста. Моята логика беше, че ако не стане нищо няма да съм избрала голям пакет.
Предпочетох да залагам на средни бройки, по мое време имаше и малки пакети, но наистина са безмислени.

Попитайте и ембрионолозите/ доктора какво препоръчват, защото са в течение какви яйцеклетки идват напоследък, какво е качеството, сроковете.

# 236
Здравейте, стигнах до етап донорски яйцеклетки и сега много се колебая кой пакет да избера. В "Доверие" съм и ми предлагат от Овобанк 1-ви- пакет от 6-7 яйцеклетки - 11 500 лв. и 2-ри пакет от 8-9 яйцклетки 14 400лв. (2та пакета включват- транспортиране, размразяване, оплождане на 6-7 (или 8-9) яйцеклетки, обработка на мъжкия материал, култивиране на ембрионите в бенчоп инкубатор в среда с растежни фактори, свеж трансер на един или два ембриона, замразяване на един/два бластоциста на един крионосител и съхранение за срок от 6 месеца). Като имало и вариант да избера 4 от една донорка и 4 от друга? Някой ако има опит би ли дал съвет... дали има смисъл от голям пакет 8-9?

Със сигурност бих избрала по-големия пакет яйцеклетки.

# 237
От 9 яйцеклетки (но свежи), имах 4 бластоциста, и само една бременност, след ЕТ с два ембриона, с едно бебе. После избрах малък пакет с 5 яйцеклетки, (пак свежи) и имах 3 бластоциста и едно замразих на 3ти ден по мое желание, но се развивало чудно и сигурно и то щеше да стане бластоцист. ЕТ с един ембрион и бременност с едно бебе - т.е. резултатът беше същия с голяма и малка програма.
Но когато става въпрос за замразени винаги бих избрала най-големия пакет - те са по-крехки след размразяване и нищо не се знае.

# 238
От 8 замразени се размразиха 7, оплодиха се 5, останаха за трансфер два бластоциста на 5ти ден, които върнаха. В началото и двата се захванаха. В крайна сметка - едно бебе. С две ръце съм за голям пакет, особено ако има наличие и на мъжки фактор.

# 239

Аз също бих Ви препоръала  голям пакет, има по - голям шанс за повече ембриони, които да стигнат до бластоцисти!
Аз съм с голям пакет 6/9, 7 извадени, 5 оплодени, до бластоцисти 3, ЕТ на два, в момента съм бременна, 1 замразен!
Успех! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт