Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 39 339
  • 653
  •   3
Отговори
# 585
68.3 U/I на 13 ден , преди 2 дни беше 30 ,много бързо се повиши.Лекарката каза че до 30 е добре но 68 вече е много високо.

Обясни ли как да се действа при това положение, как ще се предотврати при следващ  цикъл?

# 586
Каза че трябва да сложим золадекс .Другата седмица ще ходя да говорим по подробно какво точно ще се прави

# 587
Здравейте, може ли да споделите в коя клиника и при кой лекарства сте? Интересно ми стана и на мен. ЛХ го изследват при стандартно инвитро, но при ДЯ за първи път чувам.

Благодаря предварително!

68.3 U/I на 13 ден , преди 2 дни беше 30 ,много бързо се повиши.Лекарката каза че до 30 е добре но 68 вече е много високо.

# 588
Здравейте, може ли да споделите в коя клиника и при кой лекарства сте? Интересно ми стана и на мен. ЛХ го изследват при стандартно инвитро, но при ДЯ за първи път чувам.

Благодаря предварително!

Според мен няма значение дали е стандартно или не, все трябва да се направи трансфер и условията за това да са оптимални.

# 589
Привет. Аз с моите 45г. и 14 месеца опити се насочвам към Овобанк. Мога ли да помоля за отзиви? Продължавам при д-р Станулов.

# 590
Има ли успели в Уника?Моля Ви, ако има за повече информация относно успеваемост, цени  и т.н?

# 591
Здравейте, стигнах до етап донорски яйцеклетки и сега много се колебая кой пакет да избера. В "Доверие" съм и ми предлагат от Овобанк 1-ви- пакет от 6-7 яйцеклетки - 11 500 лв. и 2-ри пакет от 8-9 яйцклетки 14 400лв. (2та пакета включват- транспортиране, размразяване, оплождане на 6-7 (или 8-9) яйцеклетки, обработка на мъжкия материал, култивиране на ембрионите в бенчоп инкубатор в среда с растежни фактори, свеж трансер на един или два ембриона, замразяване на един/два бластоциста на един крионосител и съхранение за срок от 6 месеца). Като имало и вариант да избера 4 от една донорка и 4 от друга? Някой ако има опит би ли дал съвет... дали има смисъл от голям пакет 8-9?

Не бях влизала от доста време и сега пиша.

От Овобанк не съм доволна.  Бях пациент на Станулов в Афродита.
От 8-9 ДЯ от Овобанк с донорска сперма от Криос имаше САМО един ембрион, стигнал бластоцист  с лошо качество 2ВС.  Оплодиха се повечето, но след трети ден останаха само два, като единият спря развитие преди деня за трансфера.
Неуспешен трансфер.

Втори опит в същата клиника 4 ДЯ , отново донорска сперма от млад мъж, този път от Овобанк я избраха, отново само един ембрион, чието качество не ми казаха, което ме навежда на мисълта, че пак не е било добро....
ОТново неуспешен трансфер.

По думите на д-р Станулов - проблемът за неуспех е в лошото качество на ембрионите. Не съм в менопауза, имам още цикъл, макар тази година да стана нередовен.

Вариант 4+4 почнаха да го прилагат в Афродита след моят неуспех. Един вид, ако едната донорка е престимулирана, да има късмет с другата донорка.
Предполагам Станулов го е прехвърлил и в Доверие като опит.

Когато избирах ДЯ, ми изпратиха списък с няколко позиции, бяха пропуснали да го преработят - имаше номера за донорките. Един донор беше с 36 донорски яйцеклетки, разделени по 6 броя.
За какво качество може да говорим при тези 36 броя.... или донорката е била със СПКЯ, че да извадят толкова , което е гаранция за неуспех ..... Лошо качество и липса на потенциал  развитие на ембрионите.

Тъй като исках славянски произход на жената донор, то имаше от Украйна - тези ДЯ се извличат там, как се стимулират - те си знаят. Предвид факта, че от Украйна се препродават към Испания, от там се препродават към България, то целят много на брой яйцеклетки от един опит..

От лекари знам, че успеваемостта е по- висока при ДЯ от испанки, но пък предвид факта че има не малко тъмни - това ме отказа ... Имат и от аржентинки, от венесуелки - все хора с малко смесена раса.

# 592
Нашите донорски яйцеклетки бяха закупени от Украинска банка чрез Медицинския център в Тутракан. Пакетът, който закупихме беше 8 ДЯ от 28 годишна донорка. Останаха ни два читави ембриона ( един беше започнал да се люпи) на пети ден и един изоставащ.  Двата читави ни докараха до биохимична, изоставащият не ни докара и до имплантация. След тези два трансфера  се отказах от замразени ДЯ , тъй като имаме и мъжки фактор.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 16:33 от •MERA•

# 593
Каква беше цената за 8Я в Тутракан

Нашите донорски яйцеклетки бяха закупени от Украинска банка чрез Медицинския център в Тутракан. Пакетът, който закупихме беше 8 ДЯ от 28 годишна донорка. Останаха ни два читави ембриона ( един беше започнал да се люпи) на пети ден и един изоставащ.  Двата читави ни докараха до биохимична, изоставащият не ни докара и до имплантация. След този опит се отказах от замразени ДЯ , тъй като имаме и мъжки фактор.

# 594
Скрит текст:
Здравейте, не знам, но за нас са много различни, славяни са да, но самите им черти са типично украински. Не знам как определят фенотипа, но по намирам общи черти с Гърция, Италия, Испания. По-топли са. Генетично по ни допадат тези три примера, но все пак ще видим как ще се развият нещата. Успех на всички!
Ще споделите ли защо не искате украински, имайки впредвид, че те най-много се доближават до нашия фенотип?
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

По повод ДЯ от украинки да кажа и моето мнение.

Ходила съм през 2021г. в Украйна в Биотекском.
Имам и приятелки/ познати, които са успели там от първи опит при множество неуспехи с ДЯ тук в България.
И точно от първо лице съм разпитвала една жена, с която си общунахме по онова време ежедневно в месинджър. Докато правих опити с моя Я при Стаменов, тя прави опит в Киев с ДЯ.
После и аз се насочих там, но заради войната не стигнах до опит.
Други познати по време на войната стартираха опити на по 46--7-8 години дори родиха близнаци.

Какъв е реда, поне по времето,  когато ходих в Украйна - декември 2021г.

Имат донорска банка в интернет - дават ти код, с който влизаш и започваш да разглеждаш по снимка има и кратко видео- Така може да почувстваш и жената, докато говори. Има общи неща за нея - физически данни, образование и т.н.
Има и тъмни жени , светла кожа, тъмни коси, светли / тъмни очи.

От снимките и видеата, които аз разглеждах - те са ограничени за човек, който не е платил участие в донорската програма, си харесах дори две донорки.

Та, избираш 10 жени от този голям списък, записваш ги по предпочитания 1, 2 , 3 ...
От клиниката махат тези, които са с различна кръвна група. Тази информация липсва в профила - техни законови регулаторни ограничение.
Остават донорите само с твоята кръвна група.
Извикват първите две, за да бъдат прегледани и да се избере донорка за стимулацията. Ако някоя е болна или нещо има някакъв проблем с нея - избират следващият от списъка.
Винаги преди да стартира стимулацията има две жени, като остава за самата стимулация после само една.

Правят свеж трансфер, като донорката е по дълъг протокол, напасва се с цикъла на реципиента и се почва терапия с естрофем за лигавица според цикъла на реципиента, а ако няма цикъл може да се започва и веднага.

Стимулацията е съобразена с нарастване лигавицата на реципиента. Когато говорих с координаторите там ми казаха, че стимулират много леко с ниски дози, за да извадят 7-8-9 яйцеклетки, които оплождат. Трансферират  около три ембриона, понякога и четири / правят после редукция при повече имплантирани/ , останалите се унищожавали. Това ми казаха по повод мое желание да замразя и трансферирам останалите ембриони до България за евентуален втори трансфер тук, ако първият не е успешен.
Бях се спряла първоначално на плащане на 1 опит, по спомен беше 10 хил.лв , два опита бяха 15 хил.лв. с терапията за три месеца. Прогестеронови инжекции във високи дози. Чела съм три протокола от опити в Киев.
Замразяване и транспортиране излизаха по- скъпо от въпросните 5 хиляди, затова се спрях после на плащане за два опита. Като вторият опит, ако първият не е успешен - не успешен е при мисед /спонтанен аборт до трети месец, се прави с нов донор.
Не знам как е сега, минало е доста време от ходенето ми там през декември 2021г.

Може и да има промени.

Но мога да кажа, че не малко донорки от списъка, които беше достъпен, ми допаднаха с тъмна коса и светли очи и напълно резонираха на моята външност и излъчване.

В УКрайна донорството е разрешено и не е тайно. Да, платено е, официално при това.

В България плащат компенсация по нормативната уредба. Тази компенсация за пропуснати ползи, причинени вреди, разходи, неудобство и прочие / определението всеки може да си прочете в нормативната уредба/ я определя клиниката.

Неуспехите със замразени  украински ДЯ според мен са по следните причини - престимулиране на донорите, за да се извлекат множество яйцеклетки с цел повече печалба за клиниката. Все пак се продават брой Я- колкото повече се добият- повече ще се продадат- повече ще спечелят.

Попадал ми е списък с донор с 36 яйцеклетки за продажба. Може и повече да е имало ...
За всеки с не  малко опит в инвитрото е ясно, че няма как да има качествени яйцеклетки при това огромно количество, което добиват. Тези яйцеклетки дори и да се оплодят - ембрионите нямат енергия, за да се развиват... Донорката може да е със СПКЯ, за да има такова голямо количество, а както знаем - при СПКЯ качеството е влошено и има вероятност и от 20 броя да не се оплоди нито една яйцеклетка...

Аз лично съм избирала украинки, заради славянски произход.

Отказах испанки, венесуелки, аржентинки, където Овобанк имат центрове. Първите поради страх от ромски гени.

Чувала съм, че с испански ДЯ имало по- голям шанс за успех. Познавам и жени успели от първи опит с испански ДЯ.  Но лично аз  не се спрях на този тип ДЯ.

# 595
Каква беше цената за 8Я в Тутракан

Капаро 8 хиляди лева си спомням , че платихме. Всички изследвания , прегледи, лекарства и трансфери си плащахме отделно. Май платихме 15 хиляди общо.

Предстои ми един трансфер на два ембриона отново от украински ДЯ , но свежи този път от Биотекском .Само се чудя дали да отида директно до Киев или да се доверя на лекаря е България, който обаче не се слави с успешни трансфери.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 22:03 от •MERA•

# 596
Да попитам по повод горното - свежи ДЯ от Украйна може да се поръчват, за да се направи всичко останало в БГ и без да се ходи в Киев, така ли?

# 597
Да попитам по повод горното - свежи ДЯ от Украйна може да се поръчват, за да се направи всичко останало в БГ и без да се ходи в Киев, така ли?
Може, при моя доктор, но от последния поток нямахме успех.
Чета как другаде изписват инжекции прогестерон, аз пиех дуфастон 3х1т, и ми беше 4(2.5-148).
На мен в Тутракан преди 2г ми казаха 10-12-14 Хил лв, зависело.

# 598
  • Be realistic - plan for a miracle.
Извинете, може да е глупав въпрос, но как става номера със “свежи” яйцеклетки от Украйна след като след това всичко се прави в България?
Нали се замразяват все пак, за да стигнат в България?
Свежи са когато донорката е налична, вадят и оплождат без замразяване, затова се зачудих.

# 599
Как се случва свежи Я от Украйна? Кой е доктора?

Може, при моя доктор, но от последния поток нямахме успех.
Чета как другаде изписват инжекции прогестерон, аз пиех дуфастон 3х1т, и ми беше 4(2.5-148).
На мен в Тутракан преди 2г ми казаха 10-12-14 Хил лв, зависело.

Общи условия

Активация на акаунт