Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 39 419
  • 653
  •   2
Отговори
# 570
Не, не сте само вие👍

Здравейте! От няколко дни не съм на себе си, а честно казано така не съм се чувствала за всичките си 43г.
Имам дете от първия брак, естествено заченато. От втория също имам едно дете, инвитро. Решихме със съпругът ми, че искаме още едно дете. Една година и две стимулации по-късно резултатът е кръгла нула, предвид възрастта ми.
В клиниката ме гледат като полезно изкопаемо - как може да имам две деца и да искам още едно. Луда ли съм, хората и едно нямат!
Мисля също и за вариант с донорска яйцеклетка, поне един опит. Тази ми идея се прие с абсолютно недоумение.
Чувствам, че нямам никаква подкрепа.
Има ли някоя от вас, която прави опити с ДЯ и има вече деца или само аз съм откачила?

# 571
  • Be realistic - plan for a miracle.
Jovannna, разбира се, че има МНОГО жени заченали и родили децата си с ДЯ. Simple Smile
Това, че не чувстваш подкрепа е лошо обаче. Моят съвет е да се обградиш с подкрепа. Директно махай/зачерквай онези, които ти говорят на въпреки в желанието ти за трето дете и се обграждай с хора, които вярват в това желание и са готови да го подпомогнат с действия и съвети. Намери правилният репродуктивен лекар за работа с ДЯ и жени над 40. Вече има много такива. Успех!

# 572
От кого се е приела с недоумение идеята? От партньора ли?

Доста е непрофесионално ако лекар си е позволил да коментира такива теми извън медицинския контекст. И като цяло не му влиза в работата, ама въобще.

# 573
Тя си е написала, че в клиниката я гледали като "полезно изкопаемо" Simple Smile
Такива лекари и медицински работници е имало и ще има. Груби, мнителни, цинични и крайно съдещи.
Затова е важно да се подбира при кого се ходи, а хора с подобен вайб да се разкарват веднага от обкръжението, колкото и "велики" специалисти да са.

# 574
Аз уж подбирах, пък като знам на какво попаднах и какви неща ми наприказваха…

Проблем номер едно, който аз лично съм идентифицирала е, че им липсва възпитание. Домашно възпитание. На това отгоре повечето просто нямат нормално адекватно - да се чете професионално - отношение към пациентите си. Говори се на “ти”, на жаргон, подигравателно, отказват се обяснения и какво ли още не.

Проблем номер две, твърде голямо его и липса на капацитет да се замислят дори за секунда за други опции, варианти, неспособност да мислят комбинативно. Наистина смятам, че на много хора егото им пречи да са добри лекари.

Проблем номер три, в България, която е малка държава, просто има малка бройка репродуктивни специалисти, то има ли някой да не е “известен” от тях? А и с тях е като с всички останали професии, нормално разпределение (статистическото понятие). Според мен масата въобще не са добри, ами просто им връзва. Нито са богове, нито знаят какво правят - съдейки по моя личен опит, просто си играем на “тука има, тука нема.”

# 575
Направо закова с това мнение, Firebird26 Simple Smile За жалост си напълно, изцяло, до последната запетайка права.

# 576
Аз да ви разсмея- искат ми снимки, за да подберат донорката да си приличаме максимално. Само че аз сега съм с корекции и не приличам на Аз по природа 😆😆😆😆

# 577
Изрови им някакви от тийн годините Grinning

# 578
  • Маями
Аз да ви разсмея- искат ми снимки, за да подберат донорката да си приличаме максимално. Само че аз сега съм с корекции и не приличам на Аз по природа 😆😆😆😆

Разсмяхте ме определено GrinGrinGrin Това в коя клиника е и при кой лекар?

# 579
Онал.
Иначе като разглеждахме донорките на Биотехком, мъжът ми ги гледа да са като мен сега-тъмна коса, подчертани вежди, плътни устни. А аз по природа съм обратното 😆

# 580
Здравейте на някой отлагали ли са трансфер заради високо лх.Аз нямам естествен цикъл от 1г.Почнахме подготовка за трансфер лигавицата става много хубава но лх ми е доста високо и лекарката вече втори път го отлага.Незнам дали въобще ще стигнем до трансфер ,много ми е притеснено.Чудя се вече какво да правя

# 581
Висок ЛХ = риск от спонтанна овулация = презряване на лигавицата. Честно казано преди трансферите с ДЯ не помня дали ми е изследван ЛХ. На ХЗТ съм от години.

# 582
На мен също преди не са ми го изследвали ,но сега смених лекарката и тя казва че ако е високо лх може да няма имплантация.Затова ме интересува дали на други жени са го изследвали преди трансфер

# 583
На мен също преди не са ми го изследвали ,но сега смених лекарката и тя казва че ако е високо лх може да няма имплантация.Затова ме интересува дали на други жени са го изследвали преди трансфер

Каква е стойността и на кой ден, в момента съм в подготовка за зет с естрофем и знам,че също ще ми се изследва ЛХ заедно с естрадиол и прогестерон.

# 584
68.3 U/I на 13 ден , преди 2 дни беше 30 ,много бързо се повиши.Лекарката каза че до 30 е добре но 68 вече е много високо.

Общи условия

Активация на акаунт