Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 28 947
  • 417
  •   2
Отговори
# 390
Polina1980, да права си - донорството и там е анономно.
От предоставената информация - може да се придобие визулна представа и елементарни данни за жената донор.
Наскоро имаше магериал как се подменят снимки и затова не им вярвам ама грам. Те майките ще си продадат ако могат...предпочитам Уника, Чехия.  Европейски съюз все пак, регулация

# 391
Ами за това има свободен избор, и всеки сам проучва и решава къде да пробва с ДЯ.
Преди няколко години мислех да пробвам в България в Надежда-София за ДЯ, ами като прочетох коментари, че масово циганки даряват Я и се отказах. Това бяха коментари на жени, които са ги видели с очите си. Не твърдя, че е на 100% вярно, може и да не истина, но ме отказа от опит в България.

# 392
Ами за това има свободен избор, и всеки сам проучва и решава къде да пробва с ДЯ.
Преди няколко години мислех да пробвам в България в Надежда-София за ДЯ, ами като прочетох коментари, че масово циганки даряват Я и се отказах. Това бяха коментари на жени, които са ги видели с очите си. Не твърдя, че е на 100% вярно, може и да не истина, но ме отказа от опит в България.
Не знам кой къде дарява . Но знам, че в нашите групи много често се сипе ненужен хейт. Наскоро и стана огромна драма с умишлено пуснат пост по друга тема, от жена която си каза всички. Затова и предпочитам сама да се убедя.  В случая по материали или лично .

# 393
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не го вярвам тоя слух за циганките, според мен умишлено се разпространява.
За протокола, не съм пациент на Надежда и не ги харесвам.
Но най-голямата мотивация на жени да даряват биха били парите, а в България даряването е безвъзмездно.
Затова даряват толкова малко жени.
Мислите, че циганки даряват "масово" поради добротата в сърцата си? И те са хора като всички - колкото са мотивирани българките да даряват безплатно, толкова са и те...
Ако спекулираме, че някоя клиника плаща тайно и под масата на циганки да даряват яйцеклетки, то това е много сериозно обвинение и се надявам ако някой го казва, да го подплати с доказателства.
Жената, която го е "видяла с очите си" не съм сигурна какво е видяла... "масово даряване" под формата на 20 циганки наредени в коридор да даряват?
Една пункция се прави... всички знаем как. Ден след ден следене, инжекции, после упойка, манипулация...
Това не е на конвейер.
Нищо не е видяла.
Чудя се кога ще спре тая война между клиниките. Мръсна е. И от нея страдаме само ние.

# 394
Не го вярвам тоя слух за циганките, според мен умишлено се разпространява.
За протокола, не съм пациент на Надежда и не ги харесвам.
Но най-голямата мотивация на жени да даряват биха били парите, а в България даряването е безвъзмездно.
Затова даряват толкова малко жени.
Мислите, че циганки даряват "масово" поради добротата в сърцата си? И те са хора като всички - колкото са мотивирани българките да даряват безплатно, толкова са и те...
Ако спекулираме, че някоя клиника плаща тайно и под масата на циганки да даряват яйцеклетки, то това е много сериозно обвинение и се надявам ако някой го казва, да го подплати с доказателства.
Жената, която го е "видяла с очите си" не съм сигурна какво е видяла... "масово даряване" под формата на 20 циганки наредени в коридор да даряват?
Една пункция се прави... всички знаем как. Ден след ден следене, инжекции, после упойка, манипулация...
Това не е на конвейер.
Нищо не е видяла.
Чудя се кога ще спре тая война между клиниките. Мръсна е. И от нея страдаме само ние.
По точен коментар не съм чела .
По въпроса за Надежда, виждала съм няколко пъти донори там рано сутрин. Абсолютно умишлено от моя страна. Ми тъмни не съм виждала.
Но реално има доста роми пациенти/ чудя се как точно които седят нон стоп в кафето или за изписване/. Виждала съм и цели тумби които влизат в кабинет 3 .
Но войната е просто ужасна Sad

# 395
Аз съм гледала каталога с донорки на Биотекском и бяха 400-500. Всеки ден някои даряват и отпадат, идват нови. Така че изобщо не вярвам, че някой взима нашия подбор насериозно. Моя единствен избор беше дарителката да е нашата кръвна група със съпруга ми А+. Нищо повече не ме вълнува, нито на колко години е, ще пуснем прена тест за всеки случай. Като цяло за мен това, че е ползвана ДЯ, не моя, е затворена страница.

# 396
Момичета, важно е всяка да успее, където е избрала и има доверие в клиниката.
Всяка копнее за тази мечта, да има дете, независимо със своя Я или ДЯ. Пътя е труден и е важен крайния резултат.
Парите, които плащаме от джоба си не са малко, и само ние и нашите семейства знаят цената и болката при неуспех, която изпитваме.
Клиниките само забогатяват от нас. Но както се казва - "Целта оправдава средствата".
Важното е финалния резултат с бебе в ръце. Успех желая на Всяка!

# 397
И аз мога да споделя какво знам. Плаща се на донорите в България. Уж под претекст за пропуснати ползи, отсъствия от работа, разходи за транспорт и прочие. Аз завърших опит в клиника във Варна, неуспешен. Във форумите се запознах с още няколко жени правили опити с ДЯ в същата клиника в период от две години, включително и една жена, правеща опит по същото време с мен. На всички ни бяха поискани 2650лв за разходи за донорките. Е как четири донорки имат едни и същи разходи? Отделно станах свидетел на донорка с етнически производ (българска туркиня), която беше дошла да дарява, нямам нищо против, но съм "за" това тази информация да ни бъде споделена. Взеха и кръв за базови изследвания и я изпратиха на каса за да и платят. В следващия момент някаква друга жена, която изчакваше не за преглед, изнесе епроведки в латексова ръкавица в дамската си чанта...само предполагам какво е имало в тях...
За жалост клиниките се възползват от нашето положение с цел печалба, никой няма за цел да стане от първи опит.

# 398
Аз имам познати, които са дарявали и са получили подобни суми до 2000лв.

# 399
Никога не са ми искали пари за донор

# 400
  • Be realistic - plan for a miracle.
Нали знаем, че финансово покриваме стимулациите (препарати, манипулации, лекарства) на донорките?

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 09:24 от Preggo

# 401
Здравейте момичета, на кратко имаме 3 опита ин витро. И започвам да се насочвам към донорска яйцеклетка.
Първи опит 1 яйцеклетка 1 ембрион, аборт
Втори опит 1 ембрион, без имплантация
Трети опит без ембриони.
Имам някакво усещане, че яйцеклетките ми не са никак наред. Смисъл чудя се дали има смисъл да продължавам да се мъча с мой яйцеклетки или просто да затворя вратата на тази мъка.
Всички казват оо ти си млада, да де ама колко опита трябва да направя да се получи 1 хубав ембрион. Все пак на всички ни е ясно времето и като цяло всичко, което даваме от себе си.
Въпросът ми е по-скоро, ако някой е бил в тази ситуация и после е пробвал с ДЯ от кой път се получи, повече ембриони ли се получават
Благодаря предварително

# 402
На колко си години? Мъжки фактор има ли?

Аз мога да ти кажа за мен - първа стимулация, някак от 10тина антрални извадиха 2 зрели яйцеклетки, един ембрион с отлично качество, трансфер не сме правили. Втора стимулация - 15 яйцеклетки, нито един ембрион. Аз пък съм на мнение, че лекарите или ембриолозите нещо са омазали, защото чисто статистически да се развият така нещата е много малко вероятно, още повече аз нямам придружаващи заболявания или всъщност каквото и да било открито. Но си признавам, че и на мен емоционално ми идва много.

# 403
Няма мъжки фактор, даже е много добре пру него. Правихме някаква СГ с много неща, за 700лв Всичко там е топ. Нямам никакви заболявания, пия витамини. Но това само по себе си не означава, че яйцеклетките са годни. Смисъл има нещо, което не е наред. И стигам да извода, че ако не при мъжа ми е в мен. Аборта смятат, че е имало генетична аномалия и за това е отпаднал.

На колко си години? Мъжки фактор има ли?

Аз мога да ти кажа за мен - първа стимулация, някак от 10тина антрални извадиха 2 зрели яйцеклетки, един ембрион с отлично качество, трансфер не сме правили. Втора стимулация - 15 яйцеклетки, нито един ембрион. Аз пък съм на мнение, че лекарите или ембриолозите нещо са омазали, защото чисто статистически да се развият така нещата е много малко вероятно, още повече аз нямам придружаващи заболявания или всъщност каквото и да било открито. Но си признавам, че и на мен емоционално ми идва много.

# 404
Колко си млада? Аз на 36г бях с амх 0.12 и ме пращаха за ДЯ, но забременях по естествен път. Оказа се извънматочна, после амх 0.01 и вече нямах друг избор на 38г.
За ДЯ има на различни пакети.

Общи условия

Активация на акаунт