Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 29 709
  • 441
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,
А има ли нещо конкретно, от което не сте доволна в Тутракан или просто решихте да опитате на ново място

[/b]
Някои от нас имат успех, друго още не. При нас не стана от първия път, и от втория не стана. Предстои ни трети опит в нова клиника и друг лекар, затова не мога да препоръчам още лекар. Неуспехите ни бяха е Тутракан. Пътят е индивидуален. Подготовката започва от преглед - консултация с лекарят,който ще изберете. Той ще ви информира за нужните изследвания и процедурата. В Тутракан работят с украинска банка замразени яйцеклетки, в други клиники може да работят с други. В новата ни клиника също работят с украински - Биотекском.

# 421
  • Be realistic - plan for a miracle.
Александра - да, много жени имат успех в България с донорски яйцеклетки, моя позната и два пъти.
Препоръчвам да прочетеш подробно темите (има и първа преди тази), там много се споделя и има доста инфо. Майките, които са родили така вероятно мнозинството вече пишат по другите подфоруми и едва ли ще дойдат да опишат опита, или поне не всички от тях Simple Smile В темите има много инфо.

# 422
Общо взето имате 3 пътя:
~ записвате се да чакате за ДЯ, свързвате се с майки за донорство, те ще ви обяснят.
~ купувате си пакет замразени ДЯ- размразяват, оплождат( ако прецените ПИД) и трансфер
~ отивате в чужбина за свежи ДЯ, намират сравнително бързо
~ метода, който е нов, моя първи е неуспешен- давате сперма, от клиниката го изпращат  в Украйна, правят ембриони със свежи Я и ги връщат в Бг, където правите трансфер. Отне ни 8м някъде.
Свежите Я да по-надеждни от замразените.
Замразените ембриони са по-устойчиви от свежите.
Имате ли опити с ваши Я?

# 423
Здравейте,
А има ли нещо конкретно, от което не сте доволна в Тутракан или просто решихте да опитате на ново място.

Не е нещо, много са нещата, но темата не е за оплакване , а и съм сигурна, че ще се появят потребителки, които са успели там и са доволни.

# 424
На мен ми казаха, че е по удачно да не ползвам свежи яйцеклетки. Замразените казаха, че са с по-добра история, защото донорките в чужбина се тесват за няколко генетични алела или нещо подобно.
Общо взето имате 3 пътя:
~ записвате се да чакате за ДЯ, свързвате се с майки за донорство, те ще ви обяснят.
~ купувате си пакет замразени ДЯ- размразяват, оплождат( ако прецените ПИД) и трансфер
~ отивате в чужбина за свежи ДЯ, намират сравнително бързо
~ метода, който е нов, моя първи е неуспешен- давате сперма, от клиниката го изпращат  в Украйна, правят ембриони със свежи Я и ги връщат в Бг, където правите трансфер. Отне ни 8м някъде.
Свежите Я да по-надеждни от замразените.
Замразените ембриони са по-устойчиви от свежите.
Имате ли опити с ваши Я?

# 425
Прочетете темите за инвитро със собствени Я и ще придобиете представа. Според мен ви го е казал лекар, който работи предимно със замразени Я.
Моят лекар ми е казвал, че когато жените даряват Я не са толкова точни с всички лекарства и инжекции( като не е за тях, а за непозната жена) и това обърквало работата му. Затова не искал да работи със свежи Я, неуспеха на негов гръб.

# 426
Ембриолог ми каза този юли, че понастоящем технологиите със замразените яйцеклетки са се развили толкова много, че вече е по равно успеваемостта свежи/замразени.
Аз също дълго време мислех, че свежи е по-гарантирано, но нещата вече се развиват и променят…

# 427
Може, не споря.
То гаранции няма при нас. Една голяма доза късмет.
Някъде съм чела, че като извадят Я от донорката с най- хубавите правят трансферите в тяхната клиника, а тези “второ” качество замразяват и продават по света. Но има много успели жени и със замразени, може да е просто слух.

# 428
Не знам за това, но ми беше казано напълно откровено, че понякога донорките се стимулират максимално силно, за да извадят от една примерно 30 и да ги разпределят по 3-4-5 пакета.
А всички знаем, че по-леката стимулация и умерено да кажем 10 извадени яйцеклетки дава по-голяма гаранция да са зрели. 30 накуп - има много незрели. Но се гони бройка, не качество.
На въпроса ми има ли как да проверим колко е извадено от въпросната донорка като избираме пакет - “не”.
Лотария е, с две думи.
Хубавото е, че успеваемостта се вдига от година на година.

# 429
Прочетете темите за инвитро със собствени Я и ще придобиете представа. Според мен ви го е казал лекар, който работи предимно със замразени Я.
Моят лекар ми е казвал, че когато жените даряват Я не са толкова точни с всички лекарства и инжекции( като не е за тях, а за непозната жена) и това обърквало работата му. Затова не искал да работи със свежи Я, неуспеха на негов гръб.
Е това със инжекциите .... нямам думи , просто.  За съжаление това са тези които нямат донори и така говорят. Световната статистика показва че със пресни е в пъти по успешно.  Не напразно клиники като Уника, Кипър, Украйна не работят със замразени яйцеклетки.  Тук ни правят на маймуни постоянно

# 430
Момичета , свежите Я се препоръчват на случаи , в които е налице и мъжки фактор. Правила съм консултации с много клиники в различни държави и това са ми го казвали не веднъж . Аз имам неуспехи със свежи и със замразени, така че както казаха по-горе, понякога си е чист късмет и разбира се правилна подготовка от лекар, организъм и ембриолози. Клиниките са бизнеси , не лечебни центрове за съжеление.И те плащат сметки, заплати, консумативи и т.н.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 11:44 от •MERA•

# 431
Подкрепям Мера. Точно така е.
Не харесвам обобщения, че ни "правят на маймуни", все едно навсякъде е едно и също.

# 432
Да ви кажа, вашият коментар много ми помогна. Ние сме още много в началото, тоест имаме опити с мои яйцеклетки. Но стигнахме до извода, че ще е по адекватно да ползваме донорски. Та тъй като проблема е само в мен. Можем спокойно да се насочим към замразени, както ни препоръчаха от клиниката Simple Smile
Може ли да споделите дали има смисъл да се пробваме в България
Момичета , свежите Я се препоръчват на случаи , в които е налице и мъжки фактор. Правила съм консултации с много клиники в различни държави и това са ми го казвали не веднъж . Аз имам неуспехи със свежи и със замразени, така че както казаха по-горе, понякога си е чист късмет и разбира се правилна подготовка от лекар, организъм и ембриолози. Клиниките са бизнеси , не лечебни центрове за съжеление.И те плащат сметки, заплати, консумативи и т.н.

# 433
Е, това е много генерално питане. И супер субективно. Simple Smile
Всеки има различно мнение по този въпрос, ще срещнете жени, които ще ви кажат че няма смисъл - и такива, които са видели смисъл и сега гледат дечицата си, родени по този начин. ✌️

# 434
Preggo, за някои банки е възможно да се види колко яйцеклетки са извадени от донорката (Овобанк, например) - вижда се на колко пакета и по колко яйцеклетки има в тях. По-притеснителното е, че донорката продължава да е в списъка с налични донори и след пункцията...

Общи условия

Активация на акаунт