Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 39 259
  • 653
  •   6
Отговори
# 600
Вадят се свежи Я, оплождат се и в Бг пристигат 5дневни ембриони
Кунев в Русе
Спермата се замразява, чипира( не знам какво е) и се изпраща

# 601
Само че от 6-7 трансфера няма нито една бременност ,доколкото разбрахме ,Кунев ,ако не броим няколкото биохимични. Иначе да, ембрионите се създават в Украйна със свежи яйцеклетки след като е изпратен замразен еякулат предварително и ембрионите пристигат замразени в Русе.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 10:25 от •MERA•

# 602
Много благодаря за тази информация. Само в Русе ли се прави този вариант?

# 603
Доколкото аз разбрах, да, само в Русе се прави. Затова и решихме да опитаме, аз лично исках и да си избера донорката. Чудя се , обаче, дали да не отида директно до Киев за трансфера все още.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 22:36 от •MERA•

# 604
Утре трябва да си взема хистологията от аборта, той ми писа да му я пратя и ще питам колко бременни има в момента.

# 605
  • София
Доколкото аз разбрах, да, само в Русе се прави. Затова и решихме да опитаме, аз лично исках и да си избера донорката. Чудя се , обаче, дали да не отида директно до Киев за трансфер все още.
Ако го правиш, задължително пътувай с влак дотам.

# 606
Благодаря за съвета, Sharky.

Akiral, би ли го попитала и защо трансферира по два едновременно вместо един по един. Моля и да споделиш тук като ти каже колко бременни има .

# 607
Най-вече защото пристигат по два в една сламка. Но масово когато има ембриони се слагат по два- първо да се вдигне повече прогестерона, второ ако стане нещо едното да падне другото да остане.
Посредникът за Кипър ми предложи и комби- един мой и един с ДЯ, който да има енергия и да стимулира развитието.

# 608
Досега не бях чувала , че количеството ембриони има ефект върху покачването на прогестерона. Може ли контакт на посредник / координатор от клиниката в Кипър? Това звучи като добър вариант - комбиниране на два ембриона от СЯ и ДЯ.

# 609
Да, това е много интересно като опция с комбинирани ембриони. Може ли информация и аз да помоля. Благодаря.

В страни от темата и се извинявам ако е офф топик, но някой има ли представа къде се практикува прибавяне на донорски митохондрии официално? Надежда твърдят, че правят нещо с митохондрии, но реално не е законно в Бг и не разбирам какво правят.

# 610
Мисля, че само Великобритания и Австралия имат официално разрешително за донорски митохондрии . Иначе, знам, че в Кипър се предлага също , но дали и как се регламентира нямам представа. В Надежда намерих информация, че се правят само Митохондриални бустери (CoQ10, PQQ, NADH и др.)

# 611
# 612
Много интересно. Сега ми се изяснява какво реално предлагат Надежда, защото всеки път се чудех.

Благодаря за информацията и за местата, на които реално е донорски материала. Струва ми се, че бих го пробвала този вариант, но не знам как точно би се осъществил.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 14:57 от lovely

# 613
Намерих и това :
Украйна е единствената държава в Европа (извън UK), където MRT се практикува клинично, въпреки че няма отделен закон, който изрично да го разрешава.
   •   Украинското законодателство е по-либерално относно изкуственото оплождане и не забранява „цитоплазмен трансфер“ или „митохондриална субституция“, затова няколко клиники (вкл. BioTexCom) го предлагат.
   •   През 2016 г. BioTexCom публично съобщи за раждане на първо дете в света чрез митохондриален трансфер при двойка от Йордания (с разрешение от украинските власти).
   •   Оттогава процедурата остава експериментална, но реално се прилага и за жени с нисък яйчников резерв.

# 614
Пишете на Тур мед и вас ще се свърже посредник. С мен се свърза Николай.

Общи условия

Активация на акаунт