ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 24 230
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Зимк, радиото е за фон , да не сме в пълна тишина, говоренето е от мен 🙂 а радиото е за музика

# 61
След консултацията с педиатърката получихме зелена светлина за захранване.
Сутринта след огромни мъки и напъни, измъти буквално едно яйце и имаше отново прясна кръвчица от сцепване на дупето. Затова и аз днес дадох първите 3- 4 малки лъжички с пюрето от тиква. Дали, защото още от първите седмици му давахме капките витамин Д и еспумизан с малки чаени лъжички или поради друга причина, но малкия веднага започна да си хапва.

# 62
Дано си хапват дечицата. 🍀
Вълнувам се и аз за захранването, растат ни бебетата. ☺️

# 63
  • Sofia
Уверявам Ви, че са много сладки когато хапват. Относно зеленчуците зависи и на бебетата какво ще им хареса. Може да не им допадне определен вкус. Аз не харесвам идеята за смесването на пюретата. Според мен с еднокомпонентни до момента с предлагането на месо са си Ок.

# 64
Аз също добавям новото пюре, към старото и така въвеждам.
Това с пълното заместване на хранене, на годинка ми е малко странно. Та ако се наложи да го пратя по-рано на ясла - там дали някой ще се занимава да го дохранва с АМ?!?
Голямото ми дете започна да се храни само с лъжица горе-долу на годинка. Даже имам снимки, та си ги погледнах да съм сигурна, че не бъркам възрастта.
Ние следващата седмица сме на лекар. Малкия има обрив, които прилича на атопичен дерматит. Понеже нямаме специалисти тук, съм се насочила към детска дерматология в Александровска болница. Много ме притесни, за няколко дни цялата горна част на тялото му стана на сухи, лющещи се, червени петна, като на едното рамо е огромно.
Не съм сменяла козметика, пера с бебешки прах, нямам идея от какво се е получило. Първо бяха две петна,  за които ми препоръчаха кортикостероиден крем, а сега са много. Забелязах, че се увеличиха след ваксината на 4м, която му сложиха миналата седмица.
А за спането по-корем - той започна да се обръща докато спи. Това означава ли, че трябва да дежуря нощес да го завъртам, ако се обърне? 🙄
И зъбче го мъчи много. Вече се вижда на венеца, а той милия ръпа всичко и нищо не го облекчава. Слагам му гелче, но ефекта е за 30мин до час и пак започва да нервничи.
Ето така му изглежда рамото 😟

# 65
Ние бяхме така в началото.Изписаха ми Фусидин Н за 5 дена и се оправи.Сега има от време на време ситни пъпчици,но изчезват от само себе си.

# 66
Leylah, Бързо да минава този неприятен обриви. Нещо хидратиращо може би ще облекчи до прегледа?

Аз не смесвам новото пюре. Имаме си хранене с вече въведено, просто преди или след това давам лъжичка от новото, да видя как ще реагира на съответния вкус. А двукомпонентно пюре досега съм давала тиква и картоф, както  и картоф и тиквички вчера въведох - много и харесаха. Предстои да пробваме круша, после пащърнак, след това синя слива, после карфиол.

# 67
Ние ще се захранваме от утре може би! Правим 5 месеца!

Имам подобна питанка като на Leylah, с обръщането. Малкият се обръща през целия ден по корем и опитва да пълзи, постоянно опитва и в един момент или се разплаква от умора или си обръща главичката на една страна и започва смукането на палеца. Той се обръща от гръб по корем, но все още не по другия начин и сутринта след сутрешното хранене се обърна така дори в чувалчето. Знам, че може да се оставят ако се въртят успешно на двете страни, но съветите са винаги да се слагат по гръб да спят. Кошарката им е до мен и уж чувам всичко, но и мен ме е страх от обръщане нощем.
Като го приспя добре няма въртене наляво надясно, така че май това ще ми е стратегия, и да го проверявам. Сестра му се буди често тези две нощи така, че си ставам. Някой друг да се обръща в кошарката?

Leylah, стискам палци да се оправи обрива!

# 68
Leylah, бързо да минава. Чувала съм от приятелки, добри отзиви и за Дерматологията в Токуда.  Аз също мисля, че можеш да го намажеш с нещо хидратиращо до прегледа. Серията на А-дерма за атопична кожа е доста добра.

# 69
  • Sofia
Днес бебо става на 5 месеца. Както споменах хапва пюрета по 2 пъти дневно, на едното хранене зеленчуково, а на следващото плодово. Да попитам каша кога се въвежда?

# 70
Днес бебо става на 5 месеца. Както споменах хапва пюрета по 2 пъти дневно, на едното хранене зеленчуково, а на следващото плодово. Да попитам каша кога се въвежда?

Аз давам оризова каша 4+
Добре се приема.
С къпането как се справяте? Във вана или гушнати в банята? Бебка натежава, много шава вече за гушната в банята,  а и това носене на вода във ваната..на мен ми е трудно да я изплакна хубаво от сапуна като я къпя във вана в стаята. И двата варианта нещо не са ми удобни. Това е, че банята е тясна, трудно се събира вана. Гледам тези със стойките, дали са стабилни, ползвате ли? Нашата е без, но то закога вече да взимам... не знам, дайте съвет.

# 71
Juji, ние сме с вана, но без стойката - имаме я, но засега на ръце в бебешката вана и за отмиване на сапуна с голяма чаша и чиста вода. Трудоемко е, но само така успяваме без да са нужни четири ръце.
Проблемът ни е, че бебешката вана е високо,  на маса за смяна на пелени далече от душа за отмиване. Не ни е перфектна системата и точно мислим как да доближим бебешката вана до нашата.

# 72
Ние сме с корито със стойка. Много е стабилно, но не я ползвам 😄 Слагах стойката до преди месец.
Понеже ми идва в повече мъкненето на вода из стаите, слагам коритото в банята и го къпя там, клекнала.
Има пластмасова...не знам как се казва - подложка - такова да легне на него, за да не го държа. Много му е удобно и много обича да се къпе. Когато е готов, махам подложката и го слагам да седне. Мята ръце, крака, удря по водата, плиска - голям кеф му е. После плакна с подвижния душ и сме готови. Най-хубавото е, че коритото е с отвор за отичане и само махам тапата, както си е на земята. След 10 Мин вече празно, измивам го и готово. Кръста ми определено харесва тази стратегия 😄

# 73
  • София
Ние сме със стойка, много е удобна. Отделно имаме и подложка, бебка лежи наклонена на нея и главата й винаги е над водата. Много е удобно, не се налага никой да я държи. Има и маркуче за източване на водата, което дирекно може да се сложи в канала.

Иначе откакто започна да се обръща по корем, няма спирка. Нон-стоп се обръща и недоволства, накрая заспива от умора Laughing Днес се беше събудила по-рано, намерихме я по корем с все чувалчето.

# 74
Къпя го в корито на земята в банята. На стойка е бебо вътре и не е нужно някой да го държи.

Общи условия

Активация на акаунт