ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 24 242
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
leylah, вашата педиатърка явно не ѝ се занимава с направления, прави се на луда… то не е задължителен преглед, а препоръчителен по здравна каса около 2-рия месец на бебето. Длъжни са да ти дадат направление. Ехографът на тазобедрени стави се плаща, но прегледът е с направление.

# 91
  • София
Момичета, а като спите с бебчетата в леглото, как обезопасявате? Мен би ме било страх, че ще се търкулне докато спя.

# 92
Момичета, а като спите с бебчетата в леглото, как обезопасявате? Мен би ме било страх, че ще се търкулне докато спя.

Сутрин го взимам на спалнята между нас. Ако ММ го няма, то бебо е от вътрешна страна. Ако ставам до 00, слагам възглавница, че да не падне.

# 93
Sweety, ние взехме решетка за леглото.
Leylah, прегледът не е задължителен, но как така ще ти отказват направление? Rolling Eyes Ние дори не знаехме за този преглед и нашата педиатърката ни каза, даде ни направление, и даже ни прати при конкретен ортопед. Същото и когато ни препоръча ехограф на главата - даде направление и препоръча лекар.
Бих сменила педиатъра, ако не сте в София де Grinning

# 94
Лейла,няма как да ти откажат направление.На първият и четвъртият месец се ходи.Май се води"Луксация на тазобедрени стави".
Оф,как да му дам вода,като той видимо е гладен?Пък и като пие вода,повръща повече.В 90%от случаите яде и спи.Даже го сменям за под минута,само на телевизор,за да не го разсъня.В останалите 10% обаче нощта тепърва започва.Както тренда в тик тока,че бебето има собствен подкаст и мама е слушателя😁

# 95
Към майките, които вече захранват и използват столчета. Бихте ли споделили какви модели са вашите?  Особено ако имат няколко позиции на сядане. Благодаря ви!

# 96
  • Sofia
Към майките, които вече захранват и използват столчета. Бихте ли споделили какви модели са вашите?  Особено ако имат няколко позиции на сядане. Благодаря ви!

Не съм търсила скъп стол понеже не виждам разлика с по-бюджетните. Търсих само да има по-наклонени позиции понеже бебето няма 6 месеца. Купихме Лорели.

# 97
Ние купихме като столчето на Leylah- Чиполино Milk shake-  засега съм доста доволна. 2 в 1 е, като има опция за люлка. Едно ще ви препоръча с горещо сърце- задължително взимайте столчето с колелца, за да може да си разнасятв бебетата из апартамента. Понякога като съм сама и тъкмо е ял и ме е шубе да го оставям сам, за да не се задави, си го паркирвам в коридора пред тоалетната, колкото да му виждам  краката, абе шантава работа. 😃😃

# 98
Добро утро.Нашият подкаст току-що привърши и аз вече пия кафе.От 3 и 17 стана,нахраних го със 140,смених го,дадох още 40,но си игра около час и преди 5мин заспа.Не знам как спят по-добре при вас.Моето ли е особено?Това дете има някаква странна привързаност към мен
При тях двамата е ангелче,а при мен-дяволче.Ако тя беше станала да го храни,точно за 20мин да е откъртил.Аз се мъча да го приспивам до 2ч как ли не,не ще.Или реве,или се смее и се закача.Тя го приспива за по-малко от 5мин.При който и да е,види ли ме и започва да реве.Друг човек да е,ще си каже,че се плаши или нещо друго лошо.А то не,реве да го взема.И като го взема,пищи няколко пъти много силно от кеф.Баща му го тупа малко по дупето и заспива,а с мен е зает да ми изучава лицето.Аз го тупкам  и поклащам,то ми бърка из уста,пазва,уши,очи и се смее с глас.
Щом ортопеда да ми каже,че не ми завижда,понеже си личи,че е с характер😁.Днес ще се опитам да легна малко по някое време,че не се издържа вече.Снощи напусках перални,като си изпия кафето ще обера дрехите и имам само да изчистя и сготвя.До 11-12 ще съм готова и се надявам към 1 да легна поне до 3-4 часа.Вчера като си дойде свекървата,отидох долу при бабата,сготвих й 4 тенджери с ядене и ще има за седмица,малкия е изкъпан,мъжа ми се занимава с дървата от няколко дена,така че се надявам да успея днес да поспя.
Столчето ни още не съм го сглобила.В кашона е и не знам колко степени има

# 99
Бебчо вчера стана на 4 месеца. Blush

Не бързам да се радвам прекалено, но все пак искам да го похваля и да споделя на кратко как минава при нас обучението по сън. Това само за мамите, които бедстват с безсъние като мен. Вече минахме ден 5 (по-скоро нощ, понеже за дрямките, ако се наложи го приспивам) и малкия се буди само в 12-2 за хапване и след това в 5, като преди 5 си заспива изцяло самостоятелно в леглото, след това го взимам да се гушкаме на спалнята и спим завдно до 6-7. Първия ден имаше по-голям протест, но той много бързо схвана какво се опитвам да го науча и започна дори през деня да заспива отново сам. Най-много да помрънка 5-10 минути след като го сложа в леглото и заспива. За който се интересува - Ferber е метода, който следвам, има и книга, която е много подробна и интересна. И противно на това, което си мислех преди да проуча този метод, изобщо не е “жесток”, а напротив - дори си пише, че ако бебето е болно или има друго неразположение като зъбки, трябва да го гушкате, а не да го учите да заспива само. Също не се препоръчва за бебета под 3-4 месеца най-рано, преди това при всяко мрън - гушкаме. С каката пробвах за кратко по този метод, но не бях се информирала и сметнах, че така вредя на бебето и се отказах още при първото приспиване. При нея други методи проработиха, но този малък човек не поддава на тях. Бях стигнала до там и аз да не мога да го приспя, той реве в ръцете ми.

Сега още имаме страшно несъответствие в дължината на дрямките - онзи ден спа две дрямки по час и половина и аз го събуждах, а пък вчера всички му бяха по 30-50 минути и го сложих по-рано за нощен сън. Надявам се това да се коригира с възрастта, защото не виждам как да го “накарам” да ги уеднакви. Съответно сме с различен режим всеки ден.

Относно буденето нощем засега май ще го оставя да се буди както в момента - два пъти и ще го храня. Не съм сигурна, ако не го нахраня към 12-2 дали ще изкара до 5.

И аз вече пия кафе и дори оставих ММ да спи до късно, защото се наспах за първи път от много време! Tada

moonlit, Dana, може би и няколко други момичета ми се губят? Как сте?

# 100
Аз си изписах романа сутринта,но забравих най-важното.
Честита Баба Марта!Пожелавам ви здраве,щастие и късмет.Нека бебчетата ви са винаги бели и червени от много смях и радост!

# 101
Честита Баба Марта, мамчета! Бъдете живи и здрави, румени и засмени, и от Бог благословени.❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍
Благодаря ви за отговорите за банята, ще умуване аз нещо. Към ваната има мека възглавница, която като се намокри, изплува и повдига бебето нагоре, студено му е. Затова не я ползвам. Така като ви изчетох май ще ми трябва пластмасова стойка.

Sway,
Нашата бебка изяжда понякога по 250мл мляко, вчера например 210-220. От една седмица се опитва по-уверено да прави по-големи интервали между храненията - 4-5 часа. Чак ми е странно как не съм корпусът за бързо реагиране през 2-3 часа както досега. 🤣 Друг път като не е много гладна хапва по 100-150мл, и след три часа е вече гладна. Някой път изяжда 210мл и след три часа е гладна, а друг път след пет. Иде ми да хвърлям боб вече кога и колко мляко да направя. 🤣😒🤨
Стол за хранене не съм взела, тези 10 дни боледуване на всички вкъщи ме накараха да отложа всичко  и сега се съвземам. Слагам я на бебешка извита възглавница,  на която тя е полулегнала, но вече се набира и направо сяда и така хапва,  полуседнала.

Lunatichka,
Защо стоиш там? Да те обижда и да те буди през 10 минути този мъж, за теб ли е според теб? Не заслужаваш ли нещо по-добро....
Минала съм по този път и то цели 10 години. С цялата рода, обиди, слугуване и прочие.
Сама себе си питам сега, защо стоях толкова години там... Ами страх ме беше. Сама бях. С детето вързана и без пари. Ти така ли си? Имаш ли някаква опция да се махнеш? Няма ли да ти е по-добре? Как не ги е срам такива хора,  има ги в изобилие за съжаление.
Но истината остава една - който както си го направи, така се държат с него по-нормалните хора, а от такива ненормални единственият изход е далеч, далеч от тях!
Това с чорапите на майка му направо ме разби, каква наглост, да ходиш след нея да и събираш чорапите....лелелеле ох

Активната гимнастика вчера я сложих върху две одеяла и на дървената маса. Много е удобно на по-твърдо да се върти и упражнява, но пък като отпусне по-рязко главата, се удря. Sad 🤔

Как сте със сричките?
Нашата гука ясно и казва мама и мам, разтапя ме, а всички вкъщи завиждат.  Научи се да вика неее когато нещо не иска. Чак не ми се вярва, не е ли твърде рано?

# 102
Интервалите за хранене и при нас са различни вече. Това на всеки 3 часа отминава. Тази нощ спа от 9 вечерта до 8 сутринта. Събуди се само защото МЖ стана в 8. И не беше озверяла от глад, не плака на повивалника (ние първо сменяме памперса и тогава я храним) и не яде много настървено. Вчера през деня пък спа 6 часа непрекъснат сън, и така.

Не казва срички, но опитва да обяснява някакви неща, казва нещо като "апъд" и други подобни. Прави също "бръм бръм бръм".

# 103
Аз му правя с пръст и му казвам"не",когато си лапа ръчичките и сега като не му е по угода,и той прави с пръст и казва "неееее".Срички не казва.Той моя мъж го учи само "баба".Поне "тата,тати",а той го учи на нея да вика.

# 104
Здравейте! Честита баба Марта, здрави и засмени мами и бебчета!
Моя мъник вчера направи 5 месеца(поради липса на 30-то число този месец), около 7.800 тежи вече. Все още се кърмим. Днес реших да започна със захранването, дадох му картоф и за сега му хареса.
Много бързо растат тези деца и всеки ден е различно хубав. Сега забавлението е да се обръща по корем(вече сам си се обръща без проблем) и като успее се усмихва доволен. Само че с пълзенето не му се получава все още и започва да се ядосва като  не му мърда дупето 😁. Много е смешен, забива си главата долу, надига дупето и започва да мята крака и да се напъва 😄. Занимава се и с шумолящите книжки, а най-смешна му е опашката на косата ми като му я размятам пред него.
Двете ръце са в устата и лиги в изобилие, даже и балончета прави с уста.😀

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 22:42 от Val629470

Общи условия

Активация на акаунт