ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 24 239
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Ans, как се радвам да те видя тук! Чаках да се включиш! Страхотно, че бебка е 5кг! И нещата звучат добре. За рехабилитацията, няма лошо, често помага да се раздвижат бебчетата. И ние правихме, защото моите бяха натясно и особено малкият се свиваше на топче при всяко спане, и главата само на една страна. Един-два пъти на кинезитерапевт и започна да си се протяга. Много сме доволни, че отидохме, заради всички упражнения може би затова сега се върти сам и опитва да лази. Харесва ми много оптимизмът ти, а и това е толкова важно. Децата усещат настроенията ни и енергията ни, не е трудно да се усети напрежение и страх, сигурна съм, че твоята настройка помага много на бебка!
Супер, че сте пътували, колкото по-рано свикнете, толкова по-лесно ще научите каква подготовка ви трябва, за да мине леко. Ние все още не сме били далече и предполагам ще е абсолютен хаос първия път.
Сигурно ти в било адски трудно в началото, но звучи, че нагласата ти те държи добре. Мъжът ти е добре, че е схванал кой ръководи, и ние стигнахме до този извод и вече е по-лесно! Хаха

# 31
За каква гимнастика става дума? Аз съм в чужбина и не съм чувала да трябва да се прави гимнастика

# 32
Нашата е родена октомври в 9-ти месец и понякога още си стяга ръчичките при гимнастика Даже и крачетата не отпуска понякога,но това не ме притеснява.Да се похваля днес за първи път ѝ дадох пюре от морков и беше много забавна как се опитва да свикне на начина по който приема храната и да я преглъща.Започвам захранването аз вече.Надявам се да се справя само ако някой знае някакъв ред в който да давам зеленчуците че съм благодарна да ми каже че в интернет все различно пише

# 33
  • Sofia
Нашата е родена октомври в 9-ти месец и понякога още си стяга ръчичките при гимнастика Даже и крачетата не отпуска понякога,но това не ме притеснява.Да се похваля днес за първи път ѝ дадох пюре от морков и беше много забавна как се опитва да свикне на начина по който приема храната и да я преглъща.Започвам захранването аз вече.Надявам се да се справя само ако някой знае някакъв ред в който да давам зеленчуците че съм благодарна да ми каже че в интернет все различно пише

Започвате със зеленчуково еднокомпонентно пюре за поне 4 дни, например 4 дни морков, след това 4 дни пъщарнак, 4 дни тиква и така докато свикне. Първо 2-3, после 5-6 лъжички и след това към 40-60 гр колкото изяде. Моето към 17 ден започна да яде и следобяд плодово пюре като харесва от плодовите круша и слива. Каша още не съм давала, след няколко дни става на 5 пълни месеца и може и да пробвам и каша. Вчера яде за пръв път пуешко заедно с бял морков на обяд. Около този период също се включва и четвърт жълтък през ден или както прецените.

Ans -тези дни се сетих за теб. Радвам се, че сте добре. Моето също го водят недоносено понеже се роди в края на 8 месец 2200. Сега наближава 7 кг.

# 34
Докато се зарадвам, че се е изходил бебо и сякаш го обърна на разстройство.. имаше 2-3 като водни изхождания. Видимо не изглежда да има дискомфорт, суче, пишка също, но сякаш ми се струва по-поспалив или просто няма колики. Миналите дни имаше няколко дена и изобщо не спа през деня, но днес и вчера поспива. Вашите бебенца по колко време спяха като бяха на месец?

# 35
Всяко бебенце е различно, моето не спи много, но някои само спят.

От 6ч сутринта ревове.. зъби ли!? Регресии ли пак нз! Страдаме от хронично недоспиване и бебо и аз покрай него.
Да опитам и аз с този сироп Сано ли?? Той просто е уморен, спи му се и след 15мин се буди, врещи.

# 36
Моето бебче вече е изцяло на АМ. Оказа се, че 2 месеца съм имала thrush по целите зърна, което е гъбична инфекция, а аз се чудя защо след 5 опаковки ланолин проблемът ми продължава, че и се влошаваше. Дойде ми и страшно обилен цикъл, който продължи в рамките на 7- 8 дена. Малкият отказваше да суче и на навършени 4 месеца, реших, че е време да теглим, чертата с кърмата след като изцеждах едвам 80- 100мл на денонощие, а кожата около гърдите ми ставаше все по- възпалена и инфектирана. Отделно, че не исках да приема противогъбични кремове при кърмене или цедене, дори и при хубаво забърсване на кожата, за мен пак си остава риск.
Всичко хубаво, но сега е яко запечен- акото е с консистенцията на пластелин и плаче при напъване.
Сега сме 4м и 2сед. и малко, по- малко ще се насочвам към захранването му. Планирам да дам първо тиква, за да има разхлабващ ефект, не искам да го пробвам с клизмите, защото той реално засега се изхожда всеки ден, просто е много твърдо и трудно преминава.

# 37
Ans, много се радвам, че се включи да споделиш как сте! Радвам се, че сте добре! Бебчето ви е голям боец, както и вие! 🍀
Възхищавам се на положителната нагласа и съм убедена колко ви помага и на вас, и на бебка. Нека да продължават само хубавите новини и ще се радваме да се включваш, когато имаш възможност.

# 38
Ans, радвам се, че сте добре и, че се включи да ни споделиш как минават вашите първи месеци заедно.

Моето бебе също още не се обръща, всеки ден се упражняваме и почти го прави, но явно още не се е усетил как самичък да се завърти изцяло.

Някоя от вас ползва ли машина за бял шум? Искам да я ползвам само за шум, тоест няма нужда да е играчка. И да има опция да е пусната цяла нощ.

След като вчера час и половина мъчих бебо да заспи и по мое мнение цяла нощ не е спал от 2 до 6 (спахме заедно двамата на спалнята, аз постоянно задремвах и като се събуждах той беше буден), вече няма какво друго да направя освен да започна да го приучавам да заспива сам. Още повече че той само с мен заспива вече, става по-зле всеки ден. Вече става на 4 месеца и ще правя метода на Ferber, ще има сълзички, няма как. Друго няма как да сработи при него, просто си усещам детето. Дано успеем да го научим и не е прекалено рано, защото вече се побърквам. Днес голямото дете ме пита дали може да умра от безсъние. Confused Бях в шок, милото дете какво си мисли вече. Естествено, знае, че мама по цяла нощ не спи от както бебо се е родил.

Ще ви кажа как минава процеса след няколко дни. Ще бъде мъка поне една седмица. Ако не работи до няколко дни и няма прогрес, може би ще спра и ще пробвам след две-три седмици отново.

# 39
Mommy, аз ползвам машинка за бял шум, цяла нощ си стои включена, взимам я с нас и в количката навън. Тъй като моето бебе така и не захареса бибероните, само машинката ми помага за по-лесно унасяне. Поръчах я от тему, в момента е 17лв там. Много съм доволна, батерията държи дълго време. Пускам ти линк (само че не успявам да го пусна като скрит текст, извинявам се).

https://share.temu.com/2dl5uxqrAWA

# 40
  • София
Sweety, пие и сутрин и вечер витамин Д, по лекарско предписание, беше му мека главичката. Слава богу не му влияе на съня. Нищо,  че се буди за храна,  спи много добре.

# 41
Sweety, пие и сутрин и вечер витамин Д, по лекарско предписание, беше му мека главичката. Слава богу не му влияе на съня. Нищо,  че се буди за храна,  спи много добре.

Добре 😍

Mommy, ще го оставяш да реве ли, това ли е метода?
Аз съм почти сигурна, че при нас проблема са зъбите, след толкова рев днес му дадох малко Панадол и чай лайка (за сефте) и заспа, милия. Sad

# 42
Ans, включвам се за стягането по време на гимнастика. Вики днес прави 4 месеца. Стяга ми се винаги при опит за гимнастика, даже и когато ѝ обувам ританки, с 300 зора сгъва крака си. Не помня да е била отпусната повече от 2 пъти за гимнастика. Обаче сега жена ми каза, че когато тя прави упражнения с нея, винаги се отпуска напълно. Питам откога - отдавна. И добавка "Може да не иска да прави упражнения с теб" Joy Възможно е, наистина има 2-3 неща, които с мен не се получават,  така че ти предлагам да пробвате друг човек да прави гимнастика на бебчо и да видите дали няма да е по-различно.

# 43
Аз давам по една капка вит. Д по предписание на педиатърката. Обаче от няколко дни виждам, че главата му се е сплескала отзад и съвсем леко от едната страна. Спи основно по гръб, но върти главата и на двете страни /докато спинка/.
Кратунката му е станала пипонеста, все едно се е издължила нагоре, а беше с толкова идеална форма 😩 
Опитвам да го слагам да спи настрани, подпирам му гръбчето, но няма файда - той си се обръща.

# 44
За сплескана глава не препоръчват ли възможно най-много стоене по корем (Tummy time), докато детето е будно? Аз на моята редовно и давам да спи върху мен (докато аз съм будна естествено) през деня, тогава е по корем също и през цялото време я следя, та не е опасно. Също и в раницата спи.

Общи условия

Активация на акаунт