ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 24 242
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
И моя си яде през три часа дори и през ноща. Понякога му се събират по 8 хранения за денонощие. Не знам как да му спра храненето - той си е гладен. Казаха ми, че било време за захранване, а той няма даже 4 навършени месеца. Все още не се обръща, но е започнал да издава звуци и да се смее с глас. Регресията за момента го подминава и няма проблеми със спането.
За мамите, които вече са започнали захранване - бебетата ви не седят как им давате пюре?
Странно ми е да давам храна, било то и пюре, на бебе, което лежи.
Къпя го в кухнята в корито, но смесителя на мивката е като душ и ми е лесно да го изплаквам. В банята ми е по студено.

# 76
  • Sofia
И моя си яде през три часа дори и през ноща. Понякога му се събират по 8 хранения за денонощие. Не знам как да му спра храненето - той си е гладен. Казаха ми, че било време за захранване, а той няма даже 4 навършени месеца. Все още не се обръща, но е започнал да издава звуци и да се смее с глас. Регресията за момента го подминава и няма проблеми със спането.
За мамите, които вече са започнали захранване - бебетата ви не седят как им давате пюре?
Странно ми е да давам храна, било то и пюре, на бебе, което лежи.
Къпя го в кухнята в корито, но смесителя на мивката е като душ и ми е лесно да го изплаквам. В банята ми е по студено.

Седи на столче за хранене с 3 позиции, слагам го на средната полуизправен.
От няколко дни бебо издава ръмжащи звуци, това му е най-новото. Има ли при други бебета такива?

# 77
Sway, може да пробваш по-чести хранения през деня и така може би ще спи повече. Аз сега пробвам и dream feed - заспива тя към 19-20, аз естествено тогава не си лягам, а към 21-22, точно преди да заспя, я взимам и без да я събуждам я слагам на гърдата (и със шише може). Тя си суче, без да се събуди и като и стига, се пуска и още си спи. Успя снощи да спи 7 часа и половина.

Моят лекар съветва да се изчака до 6 месеца за захранването. Ако бебето не може да стои стабилно, не виждам как ще става захранването

# 78
Sway и нашият опитва да се смее с глас и когато му се получи, се напишквам от щастие - толкова е сладък.
Започна да се обръща изцяло по корем от два дни. Просто изведнъж го направи, хвана му цаката и сега не иска да легне по гръб. Смяната на памперс става цирк.
+1 за средната позиция на облегалката.
Днес даже го сложих за малко изправен в столчето и той доста добре си седеше.
За захранването ти ще си го усетиш. Бобчето, например, когато го държа с една ръка и взема нещо с другата, било то за ядене или пиене, започва да ми тегли ръката към устата му. Иска да яде всичко, което и аз, и да пие кафе и вода от чаша 😆😆😆
Както често тук си повтаряме - всяко дете е различно и се развива с различно темпо. Понякога имам чувството, че имам по-голямо дете в тялото на бебе. Така бързо открива нови неща, любопитен е и иска всичко да види и пипне, когато му говоря ме гледа все едно всичко разбира. Чак ми е странно. Другите двама, когато бяха малки, някак бяха по-бебета 😄 За средното даже бабите ни се бяха притеснили, че няма да проговори. Ама като започнаааааа..... Не млъкваше за секунда, даже на сън говореше.
И да си похваля мъжа, че май само го "храня" в последно време - сутринта беше станал, измил каквото не побрах в миялната, от снощи и правеше сандвичи на момчетата. Не можах да повярвам. Има си проблясъци, макар и вече да са по-рядко

# 79
Sway, може да пробваш по-чести хранения през деня и така може би ще спи повече. Аз сега пробвам и dream feed - заспива тя към 19-20, аз естествено тогава не си лягам, а към 21-22, точно преди да заспя, я взимам и без да я събуждам я слагам на гърдата (и със шише може). Тя си суче, без да се събуди и като и стига, се пуска и още си спи. Успя снощи да спи 7 часа и половина.

Моят лекар съветва да се изчака до 6 месеца за захранването. Ако бебето не може да стои стабилно, не виждам как ще става захранването

На мен ставането не ми е проблем. Е, няма да е лошо сън без да ставам, но се притеснявам повече дали е нормално да изяжда по толкова много мляко 170 мл. готово. Тежи около 7 килограма. През ноща яде и пак заспива, но пак през три часа. През деня яде на три часа ( с мъка, освен в раницата, когато спи), спи си нормално според мен 1.30 минути спане и 2.30 буден. Ама тая храна е мъка.
.
Leylah, все още нищо не си навира в устата умишлено. Ръцете основно - ако може и двете да ги набута в устата още по-добре, и много рядко някоя играчка. По скоро ги пипа, все едно да им усети материята, разглежда ги, но не се старае да си ги сложи в устата. Говори им
Смее се с глас, когато го вдигам на горе и му викам фър. Това много го забавлява.

# 80
Sway, смятам, че ви е време за 180мл вода + 6 л.АМ, опитай го щом му се хапва.

Моят доста крещи с цяло гърло, изучават си гласовете. 🤣

# 81
Не знам за вас,но аз нямам сили вече.Не пиша,за да ми решите проблема,а просто да ми олекне поне психически.Нямам живот с тоя хора и това е.Тоя мъж(то не може и моя да се каже),си живее в собствен свят и винаги той е прав.Поак казвам,че понякога и аз не съм цвете за мирисане,ама айде.Вчера цял ден пищя това дете.Спи 15мин,пищи половин час.Е така до около 15ч.Той работи нещо из двора за около час и през останалото време ходи като геодезист напред-назад.От 7 и 30 излезе навън,та чак в 1 се прибра вътре за 10мин.Яде,а когато дойде моя ред да ям,трябваше да сляза да му изпера дънките,че ги оля с безалкохолно.Съседите строят гараж и той си стои там да се разнообразява.Вчера ми се разсърди,че съм го прибрала,за да отида до тоалетна.Все той се жертва,все той е изморен,все той не е длъжен..
Маминка пък трябва да си почива.Признавм си,че нямах сила да стана снощи.Капнала съм вече.Детето стана в 3,тя го чу и ми каза,че ще го нахрани,аз само да й направя мляко.Направих и заспах.И мъжът ми до 5 часа чрез 10мин ме буди как не ме е срам да оставя детето при майка му,че тя е на работа ,нейните деца си ги е отгледала...и т.н.Ама като казвам през 10мин,не лъжа.И то дълбока реч колко съм некадърна,какъв боклук съм и пр.И сега сутринта пак реч как все аз съм недоспала,че нищо не правя,от какво съм се измаряла..Едно ядене,едно дете едни чинии,дрехи и чистене..Нищо не било.Ама той че си ляга най-късно в 7 и си спи до 5 и събира повече часове от новородено,няма значение.А ако се прибере по-рано,спи и следобед час-два.Мама пък си ляга към 7,спи до 9 и като вдигна детето да го оправям за нощта,уж става да ми помага.Значи може да станем в 4 и 30,алармата й е в 5 и 15,ама ще ми каже по-тихо с детето да си дремне още половин час.Става в последния момент,оставя дрехи по пода,чинии в мивката(слага си за ядене от вкъщи,че няма откъде да купи) и ако й направиш забележка,нямала време,закъснявала.Събота и неделя,когато е с детето до обед,го приспива и си дреме и тя с часове.Привечер,докато те спят,пускам пералня,разчиствам хладилник,мия банята..Върша нещо за час-два.Малкият си заспива сам в 19ч,но аз го буда в 21,понеже ще стане 3 пъти през нощта.А като легне официално в 22,става веднъж-два пъти.Намразила съм ги толкова много,че нито говоря с тях,нито сядам на една маса с тях.И все аз съм кривата,те прави.Вчера й обяснявам,че три сутрини й събирам чорапите от земята,та да си ги вземе и сложи в пералнята.Какво ми пречело,нали съм вкъщи цял ден.Боклуци.

# 82
Лунатичка, ти за тях си безплатна прислужница, че и даже ти плащат с обиди...

# 83
Не знам за вас,но аз нямам сили вече.Не пиша,за да ми решите проблема,а просто да ми олекне поне психически.Нямам живот с тоя хора и това е.Тоя мъж(то не може и моя да се каже),си живее в собствен свят и винаги той е прав.Поак казвам,че понякога и аз не съм цвете за мирисане,ама айде.Вчера цял ден пищя това дете.Спи 15мин,пищи половин час.Е така до около 15ч.Той работи нещо из двора за около час и през останалото време ходи като геодезист напред-назад.От 7 и 30 излезе навън,та чак в 1 се прибра вътре за 10мин.Яде,а когато дойде моя ред да ям,трябваше да сляза да му изпера дънките,че ги оля с безалкохолно.Съседите строят гараж и той си стои там да се разнообразява.Вчера ми се разсърди,че съм го прибрала,за да отида до тоалетна.Все той се жертва,все той е изморен,все той не е длъжен..
Маминка пък трябва да си почива.Признавм си,че нямах сила да стана снощи.Капнала съм вече.Детето стана в 3,тя го чу и ми каза,че ще го нахрани,аз само да й направя мляко.Направих и заспах.И мъжът ми до 5 часа чрез 10мин ме буди как не ме е срам да оставя детето при майка му,че тя е на работа ,нейните деца си ги е отгледала...и т.н.Ама като казвам през 10мин,не лъжа.И то дълбока реч колко съм некадърна,какъв боклук съм и пр.И сега сутринта пак реч как все аз съм недоспала,че нищо не правя,от какво съм се измаряла..Едно ядене,едно дете едни чинии,дрехи и чистене..Нищо не било.Ама той че си ляга най-късно в 7 и си спи до 5 и събира повече часове от новородено,няма значение.А ако се прибере по-рано,спи и следобед час-два.Мама пък си ляга към 7,спи до 9 и като вдигна детето да го оправям за нощта,уж става да ми помага.Значи може да станем в 4 и 30,алармата й е в 5 и 15,ама ще ми каже по-тихо с детето да си дремне още половин час.Става в последния момент,оставя дрехи по пода,чинии в мивката(слага си за ядене от вкъщи,че няма откъде да купи) и ако й направиш забележка,нямала време,закъснявала.Събота и неделя,когато е с детето до обед,го приспива и си дреме и тя с часове.Привечер,докато те спят,пускам пералня,разчиствам хладилник,мия банята..Върша нещо за час-два.Малкият си заспива сам в 19ч,но аз го буда в 21,понеже ще стане 3 пъти през нощта.А като легне официално в 22,става веднъж-два пъти.Намразила съм ги толкова много,че нито говоря с тях,нито сядам на една маса с тях.И все аз съм кривата,те прави.Вчера й обяснявам,че три сутрини й събирам чорапите от земята,та да си ги вземе и сложи в пералнята.Какво ми пречело,нали съм вкъщи цял ден.Боклуци.

Някои да гледали внимателно, когато са се обвързвали, а някои, като нас с теб май сме бляли. Аз мнението си казах много отдавна - да са ми видяли задния номер вече.
Какво спасяване на семейството, какви 5 лв - това за теб не ми изглежда като семейство, а като робство.  На твое място, ако нямам възможност да се изнеса сама, бих потърсила за помощ някоя организация или нещо подобно.
Преди време, в нашия град, събраха пари, дрехи, храна, намериха работа и квартира, дори платиха първите няколко наема на една жена.
В този случай не ми се стори много хубаво, защото я познавам много добре /сестра на мое бивше гадже/ и повярвайте ми, тя си е .... утайка. Но хората се обединиха и й помогнаха много, за супер кратко време.  Начини винаги има, човек сам си решава дали ще търпи.
Но не мисля, че при вас нещо ще се оправи. Както и при нас. Но аз поне не търпя и досадна свекърва, а в момента, в който ММ се опитва да ми прави неоснователни забележки за нещо..... го слагам на мястото му с две изречения.

# 84
  • Sofia

Семейството няма да коментирам НО - пробвала ли си да махнеш нощното хранене в 3? Докато го има е много изморително. Мисля, че е време да пробваш. Колко мляко пие и кога яде за последно вечер? Пробвай последно хранене към 23-24 часа и да поспива през нощта, първо може да не издържа и да ставаш в 5 или 6, но постепенно ще свикне да спи до 7 поне. Само това ти е варианта за почивка.

# 85
Момичета, тези от вас, които имат момчета, взели ли сте вече някакви колички и такива движещи се играчки? Какво сте взели, подходящо за бебета? Напоследък девойката проявява голям интерес към една дървена играчка на колелца, и то когато я движа като кола насам-натам. Другите търкалящи се играчки засега не ги отразява особено. Поглежда и край. Чудя се какво друго подобно да взема, щом ѝ е интересно.

# 86
Вафличке,не става.В колкото и часа да яде,си знае 2-3ч ставането.И си е от глад.Яде си по 150 и в повечето случаи заспива.Имала съм случай да го храня в 12 и 30,ама в 2 пак стана.Явно е навик,но и си хапва.
Вчера бяхме на ортопед(задължителния преглед)и ми каза да не го слагам да сяда до навършване на 5мес и половина.Казах му,че той се опитва,лови се за панталона и се надига.Освен това от 5-5 дена го оставям полу-легнал,полу-седнал,с подкрепа от мен.Е,не можело.

# 87
И моят яде снощи в 4, но до обяд после лежахме с пробуждания.
И аз го слагам седнал за малко, той много иска.  Нека свиква постепенно, че от др.месец започва в столчето за хранене

# 88
И аз го слагам да седи в мен, приведен напред или облегнат назад. Много е трудно да го държа полегнал назад, защото постоянно прави коремни преси и се набира. Между другото много добре седи с опора, чак изненадващо. Днес става на 4 м.

Чувала съм, че ортопеди не дават и на крачета да стъпват, дори без да им позволяваме да поставят тежестта върху тях. Ама аз и за това не слушам, моя постоянно иска да тъпче и върви, така че от време на време го държа изправен да се кефи. Какви са рисковете на 4 м да им позволяваме да сядат с опора за по няколко минути на ден?

# 89
Лунатичка за нощното събуждане опитвала ли си с биберон или малко вода? Каквото и да се втълпява, в последно време, спането заедно смятам, че много помага.
Когато спим с малчо двамата, той не се буди цяла нощ. Когато го сложа да си спи в кошарата винаги се буди - дали в 1, 3, 5 - различно, но винаги имаме едно ставане. Взимам го при мен, без да го храня и той си заспива до сутринта. Има си деца, които по-бавно израстват този период. Ако Галин е по-чувствителен и си усеща силно глада ще си се буди.
А какво имаш предвид задължителния преглед при ортопед? Защото ние, като ходихме на консултация, попитах лекарката и тя ми отговори, че няма задължителен и не дават направление. Ако искаш при ортопед отиваш и си плащаш.
До колкото си спомням, преди казваха след 4ти месец да се слага бебето седнало по малко. Вече към 5ти да се оставя да седи подпряно с възглавници. Онзи ден пък прочетох някъде да не се слага детето в седнало положение, докато то само не успява да стигне до тази позиция, тоест 6+ месеца.
Опира си до дете, според мен. Все повече се убеждавам, че няма универсална формула - за какво е готово и от какво има нужда - то си показва.
Mommy аз знам само за тежестта на крачетата, за да не се изкривят самите кости. Тоест, те сега са им с ( ) форма и трябва да се изправят сами с времето, но ако често се оказва тежест върху тях, си остават така.

Общи условия

Активация на акаунт