ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 884
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Skady, ние ползваме памперсите на ДМ. Единствено те се затварят добре около крачето. Много рядко ни протичат, а сутрин са доста пълни. Удържат почти винаги и акането, което понякога си е цял взрив. Сега сме на тройка, бебка тежи близо 6 килограма.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/babylove-peleni-premium-jumbo-pa … 066447619621.html

# 421
Dana, колко време е майчинството при вас? Предполагам как се чувстваш.. Има ли начини да го удължиш? Тук сме наистина късметлии с дългото майчинство, което ни се полага.

И аз забелязах, че Джу не се е включвала отдавна, дали нямаше да се събират със Ghgggg и да запознаят бебенцата? И Sway не се е включвала скоро.

# 422
Skady аз използвам все още 2ка на Premium Care. Бях взела и 3ка, но същото беше и при нас. Вечер сменявам последно памперса в 23/24ч и чак сутринта в 6/7ч. според това кога ще стане. През деня го сменям преди всяко хранене, но дори и тогава пропускаше. Ядосах се и отново минах на 2ка тя е до 8кг и нямаме проблем с пропускането. Поради тази причина реших, че когато стане 8кг. ще премина на 3ка. В петък бяхме на преглед тежи 7350 и 68см, на фона на рожденото му тегло е супер. Но педиатърката каза, че тестисите не са му слезнали хубаво в торбичката и да го запиша на уролог, записах го, извадих някакъв късмет да има днес час, но съм страшно притеснена. Кълбо от нерви и ужасни сценарии в главата ми. 😣

# 423
Gerimal,
Дано всичко да е наред при уролога, ще чакаме да кажеш и стискаме палци!

D_ana,
Благодаря ти, дано така бързо мине и при нас.
Имаше ли проблем сред това с храненето?
Забелязваш ли някаква промяна?
Вие какви упражнения правите?

Skady,
Ние сме на памперс Премиум Кеър 4, теглото и е 7 кг и 200. Не пропускат.
Обиколниците нашите са като плоски възглавнички и с връзки, много помагат. Леки са, дори бебето да си ги сложи на лицето, както нашата прави, няма как да се задуши. Тя ги гушка, гледа картинките, дърпа ги. Те  от едната страна не може да се вържат, такова е леглото и си дърпа към лицето, но всичко е наред.

Не мога да се наспя и това много ми тежи. Вече ми се е натрупало от много време и просто едвам ставам. Вие как издържате?

# 424
Ние сме с Пуфис 3.Не протича,само понякога се маца до шия😁.В редки случаи.
От три дена казва Мама.Мислех,че ми се струва,причува или е вътрешния ми глас,но не.Сутринта си пиех кафето,понеже станах по-рано от него(в 4 без 10) и той вика от леглото"мама,мама".Мъжът ми се събуди чак😁.Знам,че е малък,но умишлено го казва.

# 425
Благодаря, Juji! ❤ За умората някъде бях прочела, че се усеща най-силно около 5мес. Силно се надявам съня на всички ни да се оправи. Скоро си говорих с ММ, че мечтая да имам поне 6 часа плътен сън 😃

Skady нашите обиколници са също плоски леки възглавнички, взех ги от вис виталис. Също от едната страна не могат да се вържат за леглото. Малкият много обича да ги дърпа и да си играе с тях, дори на няколко пъти заспиваше докато си играе.

Лелел Лунатичке браво на вас, предполагам какво чувство на удоволствие си изпитала. Аз също нямам търпение да го чуя.

# 426
Dana, много се радвам да чуя новини от теб и поздравления за твоят мъж в кабинета. И ние правим така по време на ваксина, иначе аз се опитвам тактично за разговарям с мед. сестрата “ами не знам какво стана миналия път, много я боля крачето, не беше така първия път….” и т.н.😁

Още го гласим това плуване, една мама съм привлякла също, сега пък изведнъж няма места и чакаме на опашка за утре. Не се бях сетила да питам за специални изисквания, та купих поне плувен памперс и дано ми одобрят банския, че е много сладък, но не е от тези “дрехи” за плаж, възможно е и такива да трябва.

Напълно те разбирам за майчинството, 9 месеца е тук и ей на, зад ъгъла е….

Иначе как е Лина? Какви занимания харесва, какви са и предпочитанията?

*майки тук, които е трябвало да ги дадат рано на забавачка споделят за много бързо развитие на бебетата в социална среда, например с речта, това за протокола

# 427
Някое бебе да е било с вирус и за колко време се оправи? Миналата седмица ни направиха ваксините, които са за 4 м. По-късно видях, че не са Синфлорикс и Хексацима, а други. Ядосах се, защото ЛЛ ни беше казал, че за нашето дете е запазил от старите ваксини. Детето беше много зле 4 дни. С доста висока температура. От другите ваксини не е имала такава. След ваксината започнаха и сополи. Страшно много сополи! В петък, 4 дни след ваксината отидохме  на лекар. Казаха ни, че тези ваксини са нови и още не се знае какви реакции може да има от тях. Изписаха ни хомеопатични лекарства. Сега е по-добре, но пък аз се разболях, както и още двама вкъщи и сега се притеснявам да не я заразим повторно.

# 428
Благодаря ви, момичета Hug Чудих се за обиколниците като възглавнички точно заради опасността от задушаване, но щом са такива пропускливи, ще ги разгледам като опция.
Благодаря и за препоръката за памперси на ДМ, или Premium Care 4. Ще пробвам и двата варианта. Чудих се за 4, защото съседката с детето на година и 5 месеца ползват четворката на Pampers и малко ние с нашите 5 месеца ненавършени да минем на същия размер ми е странно Joy Но Ще опитам всичко, не мога да оставя нещата така.

Като ви чета как всички сте извън България, ми става малко самотно.

# 429
Ние сме с Пуфис 3.Не протича,само понякога се маца до шия😁.В редки случаи.
От три дена казва Мама.Мислех,че ми се струва,причува или е вътрешния ми глас,но не.Сутринта си пиех кафето,понеже станах по-рано от него(в 4 без 10) и той вика от леглото"мама,мама".Мъжът ми се събуди чак😁.Знам,че е малък,но умишлено го казва.

И моят юнак каза 2-3 пъти мама и 2 пъти тата. ❤️
Умряхме от кеф с ММ.

Използваме Пуфис или Молфикс 3, 7кг и нещо е.
Обаче нощем сменям, че доста пишка и иначе мокри бодито.

На столчета за хранене ли ги храните? Аз го слагам, седи си там, ама нали уж казват на 6м+ да стоят седнали. Понякога в шезлонга го храня в полулегнало положение.

Sway, пиши как сте!

# 430
Жужи, както и Дана е казала, самото срязване е доста бърза процедура. Аз бях в кабинета, когато срязаха юздичката на моето бебе, и наистина не беше приятно, но за сметка на това беше много бързо. Това, което е наистина неприятно, са разтягащите упражнения след това, но доколкото знам, те в България не се практикуват. Ползите от процедурата обаче са несъмнено много и тази мисъл може да ти носи кураж, когато нещата станат трудни.

Ние също не сме почнали захранването. Ще кърмя поне до 6-ти месец, по-нататък ще го мисля. Но почвам вече да се подготвям за захранването с информация и продукти, за да сме готови като стане време.

Опитахме и ние да се запишем на плуване, но всичко до юни вече е заето. Така че сега дебна записването за юнските курсове, което отваря април, за да ни запиша.

С 2-ка памперси сме, бях пробвала по-голям размер, но не беше добре и ще сме с 2-ката докато напредне още с килограмите, те са до 8 кг.

Момичета, разбирам ви за умората. Бебка сега е в 5-тия скок и се буди доста по-често от обичайното, което значи, че аз спя много накъсано и това определено ми влияе. Мечтая и аз за хубав плътен нощен сън, но и това ще дойде. Като попроучвах темата някъде мернах изречението, че времето, в което се будят през нощта е нищожна част от времето, в което децата са с нас. Не че се почувствах по-наспана, но за пореден път осъзнах наистина колко кратко са малки и с нас, преди да поемат по пътя си, и някак видях нещата в друга светлина.

Моите чувства за майчинството са същите като на Дана, но гледам да не го мисля от сега, защото за момента нещата са такива, каквито са. Докато почне ясла бебка, ще си я гушкам във всяка възможна минута (както и след това, разбира се), ще се фокусирам изцяло върху нея и ще следам да имаме максимално пълноценно време. По-нататък ще я мислим.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 21:16 от Moonlit

# 431
Някое бебе да е било с вирус и за колко време се оправи? Миналата седмица ни направиха ваксините, които са за 4 м. По-късно видях, че не са Синфлорикс и Хексацима, а други. Ядосах се, защото ЛЛ ни беше казал, че за нашето дете е запазил от старите ваксини. Детето беше много зле 4 дни. С доста висока температура. От другите ваксини не е имала такава. След ваксината започнаха и сополи. Страшно много сополи! В петък, 4 дни след ваксината отидохме  на лекар. Казаха ни, че тези ваксини са нови и още не се знае какви реакции може да има от тях. Изписаха ни хомеопатични лекарства. Сега е по-добре, но пък аз се разболях, както и още двама вкъщи и сега се притеснявам да не я заразим повторно.

Последния грип всички ни тръшна и бебо много време го държа.
Дано не се зарази!

# 432
Ох, момичета, памперсите ни протичат вече няколко нощи. Ползваме Pampers Premium Care 3 от няколко дни, детето е малко над 6 кг, и всяка сутрин памперсът е доста пълен и има мокро петно по пижамката. Малката спи от 20:00 до 6:00. Единицата и двойката не са ни протичали при същите условия.
Някой открил ли е пелена, която ще издържи една нощ?

Търся препоръки и за обиколник за кошарата. Ще взимаме, че детето всяка нощ си удря главата, краката, ръцете, всичко в страните на леглото, крайници се провират през решетката и се заклещват, страшно е Sweat Smile Нещо, в което има по-малка вероятност да се задуши? Утре прави 5 месеца.

Няма обиколници с по-малка вероятност да се задуши, всичките са с тази опасност.

В България не продават ли pampers overnight?

# 433
Ааа, аз съм си в България, правилно или не.

Бързо оздравяване на всички болни. Ние също имахме тежък период, вкъщи всички болни, разказах ви. Като ад беше  Sad

Взела съм и пакет петица на памперс премиум кеър, пробвах и един, ами същият е освен, че е по-висок към гърдите. Стои и чака да свършат пакета и половина четворка. Килограмите са нещо относително, според  мен по скоро оказва много влияние широко ли е детето в таза и коремчето, нашата е, или пък е по-дългичко (високо) и фино.
На гривничките на краката бодитата и убиват и кожата се подсича,  затова вече ползваме гащички и потник за едногодишни.  Широки и удобни, памучни. Малко големички,  но нищо никъде не и убива и протрива.

Мрънка и ще допиша после.
Връщам се да си допиша. 🤣

MoonliteD_ana
Благодаря ви, момичета.
И аз си повтарям, че процедурата има голям смисъл  и ще и е по-леко на бебка след нея.

А какви са упражненията, които се правят?

Лунатичке,
Честита сладка думичка 🤗🤗🤗

Днес бебка се научи да се сгъва в столчето от комплекта на количката  и да се свива напред на буква Л и вече няма да го ползваме...
Ще трябва спешно столче за кола. Вие взехте ли вече?

Кой беше питал, ние ползваме все по-често столчето за хранене, но само защото има полуседнала и  полулегнала позиция, иначе не бих я слагала, рано е дълго да седи седнала.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 16:12 от Juji 1

# 434
Видях, че пишете доста за бебешко плуване, а знам от приятелки , че децата го харесват много. Та по тоьи повод ни записах с бебо в петък в silver City от 10ч. Ще дам мнение как е минало и дали се е харесало.

Общи условия

Активация на акаунт