Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 17 514
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Аз взех shnuggle вана, за да къпя бебочката там, че в коритото и на високо ми е трудно. Лази за сметка на набиране на ръце, изправя се на колене, но много иска и на цяло стъпало. Прищъпулникът като ритуал задължителен ли е? Сега прочетох какво се прави - ми в моя край няма нито събираници, нито бели чаршафи, нито търкаляне на пита. Само почерпка с питка, подскачайки. А и аз не съм почитател на събиранията като цяло. Grinning

# 16
И за мен прощъпулника е като проходи. Нищо не е задължително. Нито погача, нито кръщене, нито какъвто и да е ритуал. Всеки сам си решава и няма грешно и правилно.

# 17
Не е задължителен. Ние погача не правихме. Прощъпулник ще направим, но ще сме си само двамата с мъжа ми и няма да спазваме съвсем ритуала. Просто ще направя питка и двамата с мъжа ми ще изберем разни предмети, от които да си избере детето.

# 18
И ние така празнуваме в мнооого тесен кръг до баби,дядовци и кръстницата на голямата.
Дори питката на каката я правихме вкъщи с мм бяхме само.
Аз днес взех това
https://www.baby.bg/product/philips-avent-200ml-389384/
Или го държи и си чеше венеца или аз държа и тя пие...после сякаш успя малко да пие,малко се поля и задави 🫢от всичко по малко...
Тези преходните не ги одобрявам от каката още ...ама ето пак купих 😁

# 19
И аз имам точно тази с мекия накрайник. Предлагам от началото на захранването. Къде пие, къде се лигави, но поема някаква течност. От шише не става при нас.

# 20
Ужасна е тази чаша. То все едно е биберон пак. Аз се чудя за тези 360 дето са с ръб.

# 21
Аз имам ето такава, но май само си чеше зъбите с нея.
Скрит текст:

# 22
Ужасна е тази чаша. То все едно е биберон пак. Аз се чудя за тези 360 дето са с ръб.

Не знам дали говориш за такава
https://www.ozone.bg/product/dr-brown-s-tc01095-chasha-milestone … -ml-360-9m-zelen/

Аз нея я взех. 2-3 дена малко му беше странно давах смесено с биба, че все пак да пие колкото си трябва вода и вече след това само от нея си пие. Доволна съм.

# 23
Точно такава, да. Днес ги гледах в Озон и мисля да поръчам. Имам и такава с пластмаса, и тази на Филипс, опитвам се от сламка да я накарам, но не съм много упорита и аз. От чаша също пие, но трябва да ѝ я държа.

# 24
Аз нещо не разбрах. Сега и давам от биберон с дръжки. Ето тази:
https://www.ozone.bg/product/philips-avent-shishe-trenirovachno- … biberon-6m-150ml/

Сега трябва да минава на чаша или чаша със сламка ли? Thinking

# 25

https://www.ozone.bg/product/dr-brown-s-tc01095-chasha-milestone … -ml-360-9m-zelen/

Аз нея я взех. 2-3 дена малко му беше странно давах смесено с биба, че все пак да пие колкото си трябва вода и вече след това само от нея си пие. Доволна съм.

Как приучихте бебето да пие от нея? Моята абсурд да се усети да засмуче.

# 26

Как приучихте бебето да пие от нея? Моята абсурд да се усети да засмуче.

Просто му я поднесох. То тя в ръба се пълни с вода, но не изтича и бебето като я захапе и засмуче потича. Дадох му няколко пъти, малко му беше странно, леко се и давеше, защото не знаеше точно какво да прави, но не съм го насилвала. Като се сетя му давах да опита пак и така за 2-3 дни ѝ свикна и започна да си пие от нея.

# 27
Аз от бебешките минах на чаша с мек накрайник на Авент и то от вчера....
Въобще тези преходните ... са ми излишни но няма как....докато се напасне...докато свикне
Сламка ще предложа на 12м.

# 28
Здравейте момичета, отдавна не съм се включвала, надявам се всички да сте добре.
За къпането - седнал във ваната, а за дупето или го оставям да седи прав лато се държи за мен или го хващам.
За водата и чашите - още от началото пие само от нормална чаша и от сламка. За мен лично са малко излишни всички тези преходни, неразливни чаши и т.н. Даже вече се опитва сам да си хваща чашата и да си я надига да пие

# 29
Аз се чудя защо никой не пише, а то имало нова тема, благодаря!!
Имам въпрос към тези сблъсквали се с атипична кожа на бебчетата - Борис има такива петна по крачетата и ръчичките. Според вас атопичен дерматит ли е?

Грапаво е на допир, не мисля, че го сърби. Педиатърката каза да го мажа с олио не само след баня, а и след всяка смяна на памперс. Но според мен се разраства. Направление ще взема чак в края на март и се чудя дали да не отида на частен кожен. Как мислите вие?

Общи условия

Активация на акаунт