Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, вятърът в топло време (както ще е днес в София) окей ли е за разходка на нашите деца? Излиза ми се, но се чудя понеже съм чела, че вятърът не е ок.

Те не са новородени вече, нищо им няма 😁 Мъглата не е ок, за вятър не знам какво пречи.

# 106
Благодаря ви, момичета за съветите. Започнала стм да му махам и сутрешната дрямка и следобедната ще я махам. Намалял я на по 15мин, 10мин и така да свиква да не спи. Дано и нощния съм се подобри.
Аз излизам и на вятър и на сняг и на студ. Опаковам го като дюнер и навън, да се калява, че аз съм болнава от дете, дано той не е.

# 107
  • София
Аа, добре, супер. То днес го дават да стане 27 градуса, реално ще е топъл вятър, няма да го навличам, но се чудех…мерси много и хубав ден! 💐

# 108
  • Варна
Не ме спирал ни студ, ни сняг, ни дъжд, ни вятър да излизаме. Дори децата на по-студено време спят по-добре навън. Нека се калява и да не е като мен, че  аз съм зиморничава.
Вече имаме попадения по голяма нужда в цукалото. Днес дори два пъти. Винаги сутин преди закуска го слагам, защото забелязах, че тогава ака.  Вече си стои спокоен на цукалото, а не като преди да се върти и да иска да става. От близо два месеца е усърдието да свиква с цукалото.

# 109
Благодаря ви, момичета за съветите. Започнала стм да му махам и сутрешната дрямка и следобедната ще я махам. Намалял я на по 15мин, 10мин и така да свиква да не спи. Дано и нощния съм се подобри.
Аз излизам и на вятър и на сняг и на студ. Опаковам го като дюнер и навън, да се калява, че аз съм болнава от дете, дано той не е.

Две дремки засега е ок. На една дрямка минават обикновено чак след годинка, макар че много си зависи от детето. Можеш да прочетеш малко в сайта на Копче за сън, доста приятно е поднесена информацията и има безплатна, включително и по месеци на бебето. https://kopchezasan.com/sanyat-na-10-mesetsa/

# 110
А излизахме,духа в Бс,но е топъл вятър няма как и да големи са вече...само в дъжд не бих излязла...примерно дават го да вали тези дни и сме пеш до градината попринцип винаги и каката просто няма да я пусна когато вали....помощ нямаме мм тръгва рано ....
И така
Днес взех първите обувки-Кк буйки спорт розови точно като на каката🌸🌸🌸Вече е голям човек хаха 💯🐾🐾🐾

# 111
Аз днес излязох в тоя ураганен вятър, който изведнъж се появи. Такива завихряния, такова чудо, ужас. В крайна сметка събуди девойката. Обикновено не обичам да излизам при такива ветрове не само заради риск от летящи предмети, но и заради ужасната мръсотия, която се вдига и детето трябва да я диша. Пускам пелена пред бебето, обаче с тоя ураган нищо не става.

Mimi9999, моля те кажи какви обувки си взела. И аз се замислям да взема някакви, колкото да е обута с нещо, когато сме навън и я взема от количката, а тя реши да подскача.

# 112
Ние решихме да вземем Колев и Колев, защото тя все още не прави крачки самостоятелно и ми се струва излишно да давам над 100лв за обувки на биомеханикс.

# 113
Аз гледах, гледах и не намерих физически магазини на Биомеханикс, затова ще идем до Колев и Колев и ще вземем нещо. За първи обувки ми се струва, че ще ми трябва помощ, а и крачето на детето се оказа много мъничко, няма 10 см. Тя цялата си върви фина и дребна, та не съм изненадана.
Аз съм в дилема за количка. Нашата ни я подариха ползвана към година и сега явно ѝ е дошло времето за пенсия, раздрънка се яко. Питам за съвети и едни ми казват да взема хубава, скъпа количка, защото може да ми трябва много време. Други ми казват, че техните летни са ползвани по 1-2 месеца и след прохождане децата не са искали да седят. Трети ми казват да взема директно триколка. Чудя се много и май ще взема някаква, ама не ми се дава една торба пари. Имате ли впечатления за колички около 300 лв., които са окей?

# 114
Аз я водих в Рошаво да ѝ измерят крака с точност, че си нямах вяра и взех от там обувки. Хубави са много, боси, но не прецених модела и са с връзки, много трудно ги обувам.

Взех ѝ от К&К босата серия с лепки, доста по-лесно е. Ще ги ползвам тях докато почне да се пуска сама и навън, че засега ѝ е странно, дотогава тъкмо ще е за следващ номер и съм харесала Bobux Explorer от reia.bg

# 115
За количка бих препоръчала да вземеш нещо на хубава марка дори и втора ръка. Много хора покрай мен се оплакват от бюджетните особено ако се ползва ежедневно. Аз лично имам наблюдения как дрънкат, защото живея до парк и постоянно гледам майки с различни колички. Аз съм си с балиос и няма да я сменям за по-малка лятна количка, защото си ми е удобна и не ми тежи, а се побира без проблем в багажника.

# 116
В нов блок сме и има много деца. Това, което забелязвам е, че като проходят по-стабилно и зарязват количките, та наистина не виждам смисъл да се инвестира много в нова количка. По-добър вариант ми се вижда да вземете втора ръка на по-хубава марка. Сайбекс са добър избор. Гледам, че продават и след изгледани две деца. Издръжливи са. Иначе съм виждала деца на 3-4 г в количка и е абсурдно (нямат здравословни проблеми). Ако вземете Сайбекс и решите после за следващо дете, купувате само коша до 6 м.

# 117
+1 за втора ръка Сайбекс. Вижте във фейсбук групата "Cybex колички, столчета, аксесоари", доста често някой продава там. Нашата Balios S също я взехме втора употреба, беше ползвана около година, но в много добро състояние и сме супер доволни.

# 118
И аз съм много доволна от Cybex Balios, смених я с Mios, защото ми е тежка. Ако не трябваше да я нося два етажа пеша нямаше да я сменя.

# 119
И аз съм с Балиос. Единствено да, че е тежка, обаче не се налага да я нося и за това не смятам да я сменям.

Общи условия

Активация на акаунт