Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Прочети ми малко по - назад постовете.С две думи от ваксината е, два дни температура, после лек обрив за ден .Това беше моя случай.
Обаче вчера,,от нищото,, вдигна и днес вече ще я водя да я видят. Без повръщане е,без разстройство.
Растат 4 кътника от месец пробиват леко,дано е от тях.Ще видим какво ще каже педиатърката.

# 676
Благодаря! Четох по-назад, просто се притесних, че не я сваля въпреки панадола. 
Как така 4 наведнъж ли? Лелее при нас един зъб избива 2-3 седмици и е мъка голяма, 4 наведнъж сигурно е ужас.

# 677
Em22, пробвайте Нурофен ако имате под ръка. При сина ми сваля температурата за по-дълго време. Само да не е на празен стомах, защото дразни лигавицата и може да повърне.

# 678
И аз това си мислех да питам.Преди два дни направихме ваксината Педиатърката каза до 1 седмица може да вдигне Т или обрив.Та ми е притеснено и на мен Confused

# 679
Благодаря! Четох по-назад, просто се притесних, че не я сваля въпреки панадола. 
Как така 4 наведнъж ли? Лелее при нас един зъб избива 2-3 седмици и е мъка голяма, 4 наведнъж сигурно е ужас.
Наведнъж да Simple Smile). Все едно не е нашето дете, но температура не беше вдигала досега.
Педиатърката,след прегледа каза,че е от тях , но навсякъде чета, че ако са зъби температурата е еднократна, а нейната е от вчера сутринта...

# 680
  • София
При нас е 23-ден от ваксината. Засега всичко е наред. Температура не е вдигал. На 10-ия ден се появи лек обрив, който отшумя за 2-3 дни.

# 681
Момичета, седмица след морбили ваксината цял ден е с 38,5, панадола помага за кратко и вдига пак. Днес пак е с 38.5 и му дадох Нурофен, педиатърката ми е на смяна чак следобяд. Чудя се тази температура колко дни ще бъде? Дали пък и някой вирус не е хванал, ама и да пусна кръвни дали ще отчете правилно. Успокоите ме, моля Blush
Минахте ли прегледа?На нас днес ни е 10 ден от ваксината и се появиха пъпчици ситни.Засега няма температура.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 16:52 от ivelina_80

# 682
  • Варна
Марти вдигна температура една седмица след ваксината. На втория ден дадох Депон. И повече не съм давала. След 2-3 дена изби и обрива който мина за 2 дена. Нямаше отпадналост, беше игрив. Няма страшно. Давайте нещо за температурата ако се вдигне много и повече вода. Четох , че ако е до 37-38°С. Да се изчака с лекарствата.

# 683
Чух се с педиатурката, каза че температурата е от ваксината. Два дена беше висока, днес е 37.7 и започва лек обрив. Спокойна съм!
На нас от зъб температурата е била 37.5 макс, иначе само рев и сополи и не спане разбира се.

# 684
А тези обриви къде се появиха?Мажат ли се с нещо или просто си минава от самосебе си?А иначе от зъбче досега не ми е вдигал температура

# 685
  • София
При моя син бяха по коремчето, крачето и  ръчичката. И на лицето имаше малко.
С нищо не се мажат, Дени. Минават за два дни. Не им създава дискомфорт.

# 686
  • Варна
И аз не съм мазала с нищо, Deni . Имаше по коремчето и  гърба основно,  ръчички  и крачета по-малко. А по челото  много ситни и бледи. Минават от само себе си.

# 687
Борис сега е с обрив - коремче, гръбче, врат, и лико по ръчичките почна. Не мажа , не му е дискомфортно. С лека температура е 37,5 и още е съм го къпала. Довечера сигурно и ще видя с водата как ще е обрива.

# 688
Според мен не го къпи. Първо, че от топлата вода може да получи дискомфорт, второ че да се разпространят. Така знам аз за обривите. Не е хубаво да мием със сапун, топла вода, за да не се разнасят. Аз преди ваксина я къпя и после няколко дни само дупето.

# 689
Аз се водя по тази схема за даване на антипиретици
https://www.instagram.com/p/CsGf2rzojWn/?img_index=2

За сега съм давала само Панадол бебе, но се заредих и с Нурофен за деца за да имам с какво да редувам ако се наложи.

Нашата лична при обрив каза Фенистил капки, но е по лекарско предписание, тъй че си се консултирайте с вашия личен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт