Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 12 501
  • 209
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
И по каса винаги нещо се доплаща. Според мен така е нагласено, че да си вземат всичко двойно.

# 106
Аз 1ст не съм платила, хем бях и с коремен хирург от друга болница. Но бях по спешност. Всичко бе платено от ЗК.

Като гледам, уж по каса, а пак са хиляди левове разход... Как става така, че все си намират начин да изврънкат пари, не разбирам?
Не искам избор на екип, искам просто да отида и да ме оперират компетентно и професионално. Както трябва. Лекарите получават и възнаграждение все пак. Да не ме гледат като ходеща столевка! Такова отношение буди у мен съмнение, че ми се правят разни неща само заради парите, а не заради необходимост, и ми светват хиляди червени лампички!
Няма ли някоя тук, която да се е оперирала наистина безплатно?

Скрит текст:
Извинявам се  за отклонението, но това е възмутително! Всеки месец си плащам вноските без забава и са 100 процента от моя джоб, като самоосигуряващо се лице! Смятам, че ми се полага да ползвам наистина БЕЗПЛАТНА здравна грижа, а ако искам частна услуга да е мой личен избор, не да ми се налага от друг!!!
Не е упрек към никоя от вас, просто споделям...

# 107
Плащай, защото ще те подмятат от един на друг. Аз платих за операцията и после платих на друг за следоперативните работи- сваляне на конци, преглеждане на раната и др. уж дребни неща, ама необходими.

# 108
Тук май само аз, не съм дала и стотинка 🤔 и то вероятно защото бях и бременна . Направо се ужасявам като чета  какви суми се плащат и то не на частно.😳

# 109
И на частно и на държавно сумите са почти еднакви, има- няма 1000 лева разлика.

# 110
  • София
Винаги плащаш щом си планово,по-спешност не е така-който е на смяна те оперира.Но за да ти обърнат внимание за съжаление трябва да си платиш.Иначе не могат да те накарат да платиш екип на сила,но не гледат с добро око ако не пожелаеш да платиш Laughing

# 111
Здравейте,

Включвам се и аз с коментар по темата.
Моята операция беше през м. май 2023 в АГ болница Варна, планова и по каса. Не съм платила нито стотинка за консумативи, пролежани дни и пр. Единственото, което платих, беше 900 лв за избор на екип. И в интерес на истината, след операцията, ми беше предложено да не плащам, ако нямам възможност.
Направо не ми се вярва като чета какви суми плащате...

# 112
Здравейте момичета! Сега се връщам от преглед и изненада две кисти в левия яйчник. Преди 6 месеца беше моята операция отстраниха ми матката и тръбите. Някой друг дали е бил като мен? Ошашках се да ви кажа. Сега ще пусна тумурни маркери и ще видим.

# 113
Здравейте! Моята операция беше в началото на февруари в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив заради огромна миома /13-14 см/ и 2-3 обилни кръвоизлива в последните месеци.  Имах чувството, че и от ушите ми изтича кръвчицата. Хемоглобинът ми стигна 52. Отидох с направление в болницата. В деня на приемане не успяха да спрат или дори да намалят кръвоизлива. Преляха  ми 5 банки кръв и 2 плазма. На следващата сутрин ме оперираха "по спешност".  Очаквах операцията с нетърпение, честно! Blush Премахнаха всичко, разрезът е вертикален, стига до пъпа. След като излязох от упойката изпитвах такава лекота и облекчение. Не съм лежала в реанимация, нямах дренаж, не изтече от никъде капчица кръв, нито някакво зацапване се появи, никакви проблеми с пикочен мехур или черва.  Имах чувството, че ще литна!  За протокола-на 49 съм.
Не платих нищо, освен престоя-по 5,60 лв на ден.
Оператор беше д-р Илиян Траянов-препоръчвам! Свърши си работата перфектно!

# 114
  • България
Здравейте момичета! Сега се връщам от преглед и изненада две кисти в левия яйчник. Преди 6 месеца беше моята операция отстраниха ми матката и тръбите. Някой друг дали е бил като мен? Ошашках се да ви кажа. Сега ще пусна тумурни маркери и ще видим.
Аз съм така. За почти две години от операцията, два пъти засичаха на преглед киста. Изчезва и пак "цъфва". Последният път, на прегледа през декември, пак се беше появила.
Сега, юни месец, ще видим докъде съм я докарала.
ПП. Аз съм оперирана в държавна болница и не платих и стотинка. Бяха ми дали списък какво да си купя предварително като консумативи. Заради диагнозата и леглоден не платих.

# 115
Аз съм така. За почти две години от операцията, два пъти засичаха на преглед киста. Изчезва и пак "цъфва". Последният път, на прегледа през декември, пак се беше появила.
ПП. Аз съм оперирана в държавна болница и не платих и стотинка. Бяха ми дали списък какво да си купя предварително като консумативи. Заради диагнозата и леглоден не платих.
[/quote]

Като ходиш на прегледи казаха ли да се пазиш изобщо някакви препоръки? Тъкмо се върнах на народни танци и сега това. Чудя се дали нещо няма да си навредя?

# 116
  • България

Като ходиш на прегледи казаха ли да се пазиш изобщо някакви препоръки? Тъкмо се върнах на народни танци и сега това. Чудя се дали нещо няма да си навредя?
[/quote]
Не, нищо, нито един от двата пъти. Очаквах, че онкогинеколожката ще реагира, но беше нещо от типа: а, имаш киста.
След 3 месеца я нямаше гадината. Като ме разредиха на 6 месеца да ми правят прегледи, пак се появи. Пак нищо...
Гледат и размера все пак. Моята е около 25 мм. Не, че не се притеснявам, но гледам да не я мисля много...
 Да не говорим, че преди операцията все си ги произвеждах така или иначе...

# 117
  • София
На профилактичен преглед туморния маркер HE4 ми излезе с резултат 130. В менопауза съм от 4 години. Преди година имах зацапване около седмица, но цитонамазката ми беше ок, както и туморните маркери. Според вас има ли от какво да се притеснявам?

# 118
  • Ланкър, планините Овнерог
Туморният маркер не е с диагностична стойност, може да се повиши и от някакво нераково възпаление в тялото. Моят преди операцията беше 22 ( CA 125), т.е. в референтните. Цитонамазката ми (за милионен път го пиша май) беше 2 група, т.е. ок. А биопсията каза аденокарцином.

# 119
  • София
А какво изследване трябва да се направи? Всяка година си правя профилактичен преглед с колпоскопия и цитонамазка.

Общи условия

Активация на акаунт