Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 12 518
  • 209
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Преди 3години ми правиха хистеректомия,защото имах много миоми по матката, яйчниците са запазени.
Бавно се възстанових,имах дълго време розово течение.
Престраших се да правя секс едва една година след операцията и не съм имала проблеми. Обаче се разделих с този партньор и със сегашния след секс и по време на секс получавам пак бледо розово течение примесено с кръв ,но не ярка. И така няколко дни след половия контакт имам бледо течение,както ,когато свършва цикъла. С предишния партньор секса беше по-бавен,а сега е по-интензиезивен.Притеснявам се, защо се получава така! Моля,ако на някоя жена се е получавало така и има обяснение,да сподели.
 Ясно е,че ще посетя лекаря си ,но ще е чак след месец.Дотогава  ще се тормозя и притенявам! Моля за съвет!
Лигавицата изтънява покрай менопаузата, и от претриване се получават микронаранявания, така ми обясни Карагьозов. При мен е още по-зле, болезнено е, защото ползваме презерватив заради HPV.

# 91
Дали е вертикален или хоризонтален зависи от много фактори! Смея да твърдя, че са ме оперирали най-добрите тогава и това, че разреза е вертикален няма как да е определящ дали работата е професионално свършена или не. Даже  самото изказване звучи несериозно и непрофесионално, защото всеки случай е индивидуален и какво ще гледат, чистят, махат... При всеки  различно. 😊

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 21:46 от tatatuni

# 92
Много благодаря за отговора!
Добре,а при всички жени ли се получава това изтъняване? Защото всичките ми познати на 40+ - 50+ години,с които сме си говорили на тема полов живот,никога не са се оплаквали от леко прокървяване след секс.
 Карагьозов предложи ли нещо,което би могло да повлияе добре в случая за да не се получават тези микронаранявания?
Това дето го рекламират при вагинална сухота,дали би помогнало?
Благодаря предварително!
Здравейте!
Преди 3години ми правиха хистеректомия,защото имах много миоми по матката, яйчниците са запазени.
Бавно се възстанових,имах дълго време розово течение.
Престраших се да правя секс едва една година след операцията и не съм имала проблеми. Обаче се разделих с този партньор и със сегашния след секс и по време на секс получавам пак бледо розово течение примесено с кръв ,но не ярка. И така няколко дни след половия контакт имам бледо течение,както ,когато свършва цикъла. С предишния партньор секса беше по-бавен,а сега е по-интензиезивен.Притеснявам се, защо се получава така! Моля,ако на някоя жена се е получавало така и има обяснение,да сподели.
 Ясно е,че ще посетя лекаря си ,но ще е чак след месец.Дотогава  ще се тормозя и притенявам! Моля за съвет!
Лигавицата изтънява покрай менопаузата, и от претриване се получават микронаранявания, така ми обясни Карагьозов. При мен е още по-зле, болезнено е, защото ползваме презерватив заради HPV.

# 93
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз съм с радикална хистеректомия, т.е. и шийката замина. На предишния преглед при Карагьозов (през декември)срам-несрам, питах. Препоръча ми обилно ползване на лубрикант на водна основа. Даже и по време на акта, ако се налага. Върши работа при мен. Без него болката е като рязане с нож.

# 94
FBID100005101561733, при неоперираните дами в менопауза има естествено увлажняване на влагалището, при нас трябва да се ползват увлажняващи средства. На мен ми е казал да питам в аптеките, аз си взех глайтгелен.

# 95
Аз съм с хистеректомия запазени яйчници. Има ли някой от Вас, която има болки вдясно или вляво? От време на време ме боли, като яйчниците все едно...Не ми минава от Нурофен.

# 96
И при мен е така.Операцията беше скоро на 12.03 и предполагам,че ще отмине с времето. Мен ме притеснява разреза,след колко време Ви зарастна напълно? Трудна работа след такава операция, особено нищо правенето...

# 97
Моята беше отдавна, 2023. Махнаха ми конците след десетина дни. Бързо зарастна.

# 98
  • Враца
Здравейте.
Не мога да намеря това, което ме интересува, а въпросите ми станаха доста, затова ще попитам.
1. Мисля да си направя изследването повторно. Взела съм си пробите, препоръчаха ми д-р Стоян Алексов. Но не мога да се свържа с 1-ва АГ, където работи. Може ли да ми кажете каква е процедурата по повторно разглеждане на пробите- с направление ли се прави, при кого мога да отида, записва ли се час или направо се ходи някъде. Практически неща. От Враца ще пътувам и е хубаво да зная предварително, за да свърша това, за което съм отишла, и да не ме връщат.

2. Търся си болница, в която да се оперирам с отворена операция и по Здравна  каса.
Може да е в София, може да е в Плевен.
Съответно, ако ми кажете място, дайте ми, моля ви, и инфо как се записва час и изобщо от къде се тръгва за такова нещо. Аз тръгвам от нулата, тъй като лекарят, който ми откри, не ме насочи, така че сега ще се оправям сама. Не че е лошо, но има твърде много информация, а отсяването й ме затруднява.

# 99
  • София
Здравейте.
Не мога да намеря това, което ме интересува, а въпросите ми станаха доста, затова ще попитам.
1. Мисля да си направя изследването повторно. Взела съм си пробите, препоръчаха ми д-р Стоян Алексов. Но не мога да се свържа с 1-ва АГ, където работи. Може ли да ми кажете каква е процедурата по повторно разглеждане на пробите- с направление ли се прави, при кого мога да отида, записва ли се час или направо се ходи някъде. Практически неща. От Враца ще пътувам и е хубаво да зная предварително, за да свърша това, за което съм отишла, и да не ме връщат.

2. Търся си болница, в която да се оперирам с отворена операция и по Здравна  каса.
Може да е в София, може да е в Плевен.
Съответно, ако ми кажете място, дайте ми, моля ви, и инфо как се записва час и изобщо от къде се тръгва за такова нещо. Аз тръгвам от нулата, тъй като лекарят, който ми откри, не ме насочи, така че сега ще се оправям сама. Не че е лошо, но има твърде много информация, а отсяването й ме затруднява.
Привет,за първият въпрос второ мнение за хистологията може да направиш и в Майчин дом,патолога бил добър.На мен там ми е правена и като реших да ходя на второ мнение ми казаха,че е много добра и няма смисъл.По вторият въпрос как беше при мен-първо  преглед при доктор който ми беще препоръчан в частният му кабинет,плащане на 280 лв преглед,цитонамазка и уговорка за операция в Майчин дом където работи.В Майчин дом съм платила 900 избор на екип,950 за консумативи и две банки кръв си платих защото ми искаха,те бяха 1200 лв.,защото не исках да притеснявам никой да дава кръв за мен.Това е по здравна каса.Ако нещо друго те интересувай питай и ще ти отговоря.Отворена операция беше при мен ,махане на всичко-яйчници ,матка,оментум

# 100
  • Ланкър, планините Овнерог
Във Вита се оперирах. С направление + 3440лв (900 са за избор на екип), 10 дена бях в б-цата. Като гледам, в държавна болница не е много по-евтино. Биопсията ми беше взета в МЦ Фемина, но резултатът ми дойде от Цибалаб, а патологът беше д-р Майнхард, която явно е добра, защото във Вита прецениха, че няма нужда и техният да гледа, като й видяха името.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 10:02 от Гита Ог

# 101
  • Враца
Като гледам, уж по каса, а пак са хиляди левове разход... Как става така, че все си намират начин да изврънкат пари, не разбирам?
Не искам избор на екип, искам просто да отида и да ме оперират компетентно и професионално. Както трябва. Лекарите получават и възнаграждение все пак. Да не ме гледат като ходеща столевка! Такова отношение буди у мен съмнение, че ми се правят разни неща само заради парите, а не заради необходимост, и ми светват хиляди червени лампички!
Няма ли някоя тук, която да се е оперирала наистина безплатно?

Скрит текст:
Извинявам се  за отклонението, но това е възмутително! Всеки месец си плащам вноските без забава и са 100 процента от моя джоб, като самоосигуряващо се лице! Смятам, че ми се полага да ползвам наистина БЕЗПЛАТНА здравна грижа, а ако искам частна услуга да е мой личен избор, не да ми се налага от друг!!!
Не е упрек към никоя от вас, просто споделям...

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 10:28 от Трън в Очите

# 102
  • София
Като гледам, уж по каса, а пак са хиляди левове разход... Как става така, че все си намират начин да изврънкат пари, не разбирам?
Не искам избор на екип, искам просто да отида и да ме оперират компетентно и професионално. Както трябва. Лекарите получават и възнаграждение все пак. Да не ме гледат като ходеща столевка! Такова отношение буди у мен съмнение, че ми се правят разни неща само заради парите, а не заради необходимост, и ми светват хиляди червени лампички!
Няма ли някоя тук, която да се е оперирала наистина безплатно?

Скрит текст:
Извинявам се  за отклонението, но това е възмутително! Всеки месец си плащам вноските без забава и са 100 процента от моя джоб, като самоосигуряващо се лице! Смятам, че ми се полага да ползвам наистина БЕЗПЛАТНА здравна грижа, а ако искам частна услуга да е мой личен избор, не да ми се налага от друг!!!
Не е упрек към никоя от вас, просто споделям...
  Безплатно и компетентно май няма в България.При добрите лекари чакането е огромно,да не говорим ако искаш по здравна каса да минеш.  Покъртително е ,но това е положението.А и не ми се рискува някой от злоба да си остави ръцето защото не си платил едни 2000 лв за екип и консумативи.Ето пример в държавна болница,по пътека При мен нямаше как да чакам,защото тумора на яйчника,злокачествен беше колкото среден ананас.Беше ми важно бързо да ми стане операцията и за започна лечение.Специално за Майчин дом където бях и от там са ми наблюденията,операция планово почти всички бяха с избор на екип и доктора го наблюдаваше и се интересуваше от него.Имаше една жена която не беше платила избор на екип,но не знам дали я бяха таксували за консумативи за операцията 950 лв.Там на визитация не се минаваше,само сестрите вливаха  лекарства и мериха температура.Доктори не минават.Защото преди това лежах 5 дни в оперативна гинекология в Пирогов- е там визитацията беше много тържествена.Идваха по 5-6 човека ,барбар с шефа на отделението Blush

# 103
Има опция - знам за един случай безплатно (в смисъл без избор на екип) в държавна болница Шейново. Дамата е отишла с направлението за хоспитализация на касата в болницата за приемане. Там е казала че не иска избор на екип. Приели са я и са я оперирали по график който и се падне на смяна в деня на операция. Предполагам че в подобен случай оперират стажанти. Плащаш накрая за легло, в зависимост колко време е престоя в болницата.
Аз лично се оперирах там с избор на екип и отделно си плащах и на частно на доктора, въпреки осигуровките които имам. Просто не посмях да отида без да се подсигуря в чии ръце ще попадна.

# 104
  • Враца
Зная, че и вие сте прави... със здравето шега не бива. Но се предполага, че в някои от най-известните болници ще работят професионалисти.
Аз мога да се оперирам и в Мездра, и във Враца, но тук са малко по-различни нещата. Нямат много такива случаи и не че са лоши лекари, просто практиката им е малко.
Редно е да кажа и една добра дума за АГ- отделението в Мездра- и лекарите и персоналът бяха чудесни! Мили, съпричастни и сърдечни. С отлични впечатления съм!
Хората работят в трудни условия и заслужават нещо по-добро, но не са забравили човещината! Поклон пред такива специалисти!
В лъскавата болница и за 200 лева прегледа всеки може да е любезен, но не всеки е любезен и внимателен ако работи само за заплатата си!
Да, почерпих ги след това и вярвам, че абсолютно го заслужаваха!!!!

Общи условия

Активация на акаунт