Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 18 148
  • 279
  •   1
Отговори
# 270
Винаги няколко мнения, аз се доверих на светило и сега съжалявам.

# 271
Здравейте, може ли да ми кажете какви са били последствията при вас след хистеректомията. Чета за падане на червата, остеопороза, сухота и рани вагинално. Качване на килограми.

Предстои ми, след това и химиотерапия. На 34 съм..  Бих искала да се подготвя психически.... ще съм благодарна и ако споделите дали сте стигали и до психолог. Обмислям го,защото хистеректомията няма да ми позволи да имам 2ро дете.
Благодаря ви!

# 272
Червата падат, когато се вдига тежко в началото, когато не вдигаш тежко нищо не пада, първите месеци по килограм, после по два, до годината по три, втората до пет и постепенно увеличаваш. Аз съм осма година, нищо ми няма.

# 273
А ако паднат има ли някакво решение? С малко дете на 2 години съм, което е близо 14кг. Чак години да не мога да го вдигам

# 274
Ema, с обслужването на детето ще трябва да го измислите без да го вдигаш. Трудно ще е, но няма как. Bubolina точно го е описала. От изброените странични ефекти само сухота имам, която се преодолява с глобули или кремове. Има и доста други евентуални усложнения, ако трябва да сме честни, обаче нищо не е задължително да се получи, особено ако се внимава и се спазват инструкциите на лекарите.

# 275
Плюс това което е описано аз,  имах много силни болки в ставите на краката най вече, но нямам остеопороза и до ден днешен.  Топлите вълни няма да ги коментирам, но при всеки е различно. Пожелавам ви да минете възможно най леко ! ☺️

# 276
Моят съвет е да се ориентирате към клиника и лекар,и да обсъдите с него страховете си.Има възможности за превенция и облекчаване на всички странични ефекти.Знам че има опции и за "укрепване",в друга тема жена беше споменала,за метални скоби ,при роботизирана интервенция.При РМЖ не са възможни хормонозаместващи терапии,но във вашия случай ще ви разяснят.
Фокусирайте се в положителните неща,които ще запазят здравето и живота ви,в щастието  да сте майка,което е добра мотивация.
Потърсете психолог,при някои помага,особено в началото,когато вземате решения...но знайте ,и това не е панацея.
Сили и смелост! Бързо,безпроблемно и успешно,да намерите верния път!

# 277
Ама защо трябва да се стига до скоби, след като може да се избегне с помощ от мъж, родители. Топлите вълни са неизбежни с добавки или без тях, по-добре не пийте, полза няма, само ще се тровите излишно и излишни пари. Една година е зора, после всичко си идва на мястото, ще мине и ще се забрави. Щом е онкологично и ТЕЛК ще получавате. Мислете позитивно, всичко ще е наред

# 278
Просто давам повече инфо,всеки сам взема решенията.Лекарят на дъщеря ми и даде срок за ограничения,6-8 седмици.
Аз леко се притесних,но тя ме успокои ,че все пак детето е на 4 г,разбира и е самостоятелно.Два месеца,вечер ,ходеше приятелка,за всеки случай...докато я сложи да спи,изкъпе...таткото работи,в този времеви период.
И освен това,за да сме съвсем коректни,при повечето жени,без хистректомия,50+,тазовите връзки отслабват,появяват се свличания...ако това може да бъде профилактирано,бих го направила.При дъщеря ми,не успях,за съжаление...
Но ако някой има желание,нека има опция  и потърси повече инфо..

# 279
Последствието при мен след хистеректомия през 2024г. със запазени яйчниците е, че получих запек.Преди операцията не съм имала такъв проблем.До ден днешен пия лаксативи, топли води, масажи на корема и какво ли не, за да има нормално изхождане.

Общи условия

Активация на акаунт