Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 555
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Идвам с малко деликатен въпрос, но понеже не ми се е случвало до сега - имах запек няколко дни, пътувахме и често като сменя обстановката и не ходя редовно по голяма нужда. Уж го пооправих запека като се прибрах вкъщи, но от няколко дни усещам дискомфорт в ануса, чувство за недоизхождане, парене, сърбеж, няма болка при ходене по голяма нужда или кръв, изпражненията се меки сега. Но се чудя какво е това нещо, побърква ме този диксомфрот - все едно имам нещо в ануса, все едно не съм се изходила хубаво, боцкане, парене. Хемороиди ли са? Какво е това чудо. Гледах се, нищо не видях, само сякаш ми е леко зачервено около ануса. Иначе принципно нямам проблеми с ходенето по голяма нужда.

# 106
bibonss Може малко да ти се е цепнал ануса. До 2-3 дни ще ти се оправи.

# 107
erika80, няма никакви възли никъде. А само сърбеж, щом докосне тялото си, мястото почва да сърби. Чудна работа е. И това е някакво заболяване. Ти подозираш за Ходчкин, ако има подути лимфни възли?
Абе хора от едни сърбежи, къде отидохте на Ходжкин ?
Ами със сърбеж и подути лимфни възли аз там "отидох" и "се разхождам" вече 2 години😉

# 108
А МупироНазал е много ефикасен.
Това е маз, нали?
Да, маз е. Слагам на тънка клечица за уши малко от нея и се старая да я поставя по-дълбоко в носа. Имах и задна хрена, и лек синузит - помогна ми да се справя с проблеми с носа. Антибиотична е.

# 109
Добър вечер. Писала съм и преди в темата. Имам оплаквания свързани със световъртеж и зрителни нарушения. Правихме ямр , но нищо не излезе и ме изпратиха на еег. Днес се обадих за резултатите и ми казаха по телефона че имало някакво "фокусче" - "възбуда" не знам и аз как точно да го разбера .. казаха ми да си запиша час и да отида за да назначат лечение .. нещо не го разбрах това какво ще рече

# 110
Ще ти обясни неврологът. Някакво огнище на възбуда в мозъка.

# 111
Добър вечер. Писала съм и преди в темата. Имам оплаквания свързани със световъртеж и зрителни нарушения. Правихме ямр , но нищо не излезе и ме изпратиха на еег. Днес се обадих за резултатите и ми казаха по телефона че имало някакво "фокусче" - "възбуда" не знам и аз как точно да го разбера .. казаха ми да си запиша час и да отида за да назначат лечение .. нещо не го разбрах това какво ще рече
Възбуден фокус на ЕЕГ (не съм сигурна дали е едно и също с възбудното огнище, което има при епилепсия). Това знам от лежката в детската неврология на 4 км с детето си години преди. Напиши после дали е така. Изписваха тогава ривотрил на децата, който сега се нарича клонарекс. Аз го пия против мигрена и за сън. Сега погледнах в нета, че изписват и други лекарства. Потърси по ключевата дума сама в нета като вземи в кавички "възбуден фокус: и ще ти излизат разни въпроси и разяснения на тази тема...Но възбудното огнище показва епилепсия. Възбуден фокус не знам, но лекуват го с депакин и прочее...

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 23:20 от #Тatyana#

# 112
Да не я притесняваме, не сме специалисти. Има решение, това е важно.

# 113
erika80, няма никакви възли никъде. А само сърбеж, щом докосне тялото си, мястото почва да сърби. Чудна работа е. И това е някакво заболяване. Ти подозираш за Ходчкин, ако има подути лимфни възли?
Абе хора от едни сърбежи, къде отидохте на Ходжкин ?
Ами със сърбеж и подути лимфни възли аз там "отидох" и "се разхождам" вече 2 години😉
Съжалявам да го прочета, наистина. Пожелавам ви здраве и нещата да се развият по най-добрия начин.

# 114
gerinceto, аз също към това клоня....не минават сърбежите по тялото. Дадоха му за алергия разни неща за пиене и мазане.... Дано да не е така....
erika80, а какво кръвно изследване може да се направи, CRP или не?
Deva, възбудно огнище - значи епилепсия. А възбуден фокус не знам, какво е.

# 115
gerinceto, аз също към това клоня....не минават сърбежите по тялото. Дадоха му за алергия разни неща за пиене и мазане.... Дано да не е така....
erika80, а какво кръвно изследване може да се направи, CRP или не?
Deva, възбудно огнище - значи епилепсия. А възбуден фокус не знам, какво е.
Консултирайте се с личния лекар, добре е на хематолог да се отиде. Моите изследвания си бяха добре, и още са🙂 Подуванията само показваха, че има нещо и биопсията на лимфни възли доказа диагнозата. Но моите бяха видими, възможно е да са вътрешни. Иначе как се чувства-отпаднал ли е, уморява ли се лесно?

# 116
  • София
Здравейте,
Сутринта забелязах в едното ми око червено петънце. Малко е, не е кръвоизлив. Не ме боли. Чудя се да ходя ли на лекар, някакви капки ли да слагам? Някой имал ли е такова нещо?

# 117
Здравейте,
Сутринта забелязах в едното ми око червено петънце. Малко е, не е кръвоизлив. Не ме боли. Чудя се да ходя ли на лекар, някакви капки ли да слагам? Някой имал ли е такова нещо?

Може насън да си си потъркала по-силно окото и от това да е. При мен имаше спукан кръвоносен съд, казаха че е от стрес. Изписаха Рутаскорбин за заздравяване на капилярите и толкова. Мина за 10тина дни.

# 118
Здравейте,

С Тобрадекс се разнасят и големи кръвоизливи в окото.

# 119
Момичета, да питам и тук - ходих на една естетична процедура и ми се получиха много големи синки / хематоми по бедрата. Кое е най-ефективното мазило в този случай? Чувала съм, че лосион, съдържащ Арника, е най-удачен за подобен род кръвонасядания, но може ли да дадете предложения за конкретни марки и продукти?

Това добро ли е?

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт