Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 543
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
До кога им е срока на годност? Ако са на тази цена и имат поне до 27ма срок на годност още утре ще отида да си взема 20 за догодина. Аз в събота купувах на майка ми лекарства, но не казаха нищо, само, че ако върнеш какъвто и да е апарат за кръвно, купуваш Сендо с 20 лева намаление.

# 91
Не съм ги получила още, ще ти кажа.
Това за стар апарат за кръвно ми се мерна във ФБ. Не обърнах внимание да коя аптека става дума. Аз си имам апарати.

# 92
Може да е кампания на Сендо и да важи за всички аптеки, но на мен в Гален ми предложиха, аз ходя там, защото ми е най- близо, преди това имаха промоция като си купиш апарат ще за кръвна захар, даваха една кутия лентички безплатно, но срока им изтичаше скоро.Те и онлайн ли продават?

# 93
Да, от Гален поръчвам онлайн. Имаме 2 аптеки, но са ми много далеч. От сайта правят промоции, не знам дали и в реални аптеки са същите цени.

# 94
А МупироНазал е много ефикасен.
Това е маз, нали?

# 95
  • Бургас
И нашето семейство караме сега хремоподобен вирус. Детето го домъкна от училище, после мъжа ми го прикачи, после аз. На мен уж ми намаля хремата, но ушите ми са заглъхнали и не чувам добре. Някакво напрежение чувствам в главата и ми е замаяно. Аз по принцип имам проблеми със шийните прешлени и от време на време като ми се схване врата получавам шум в ушите. Сега не знам от вируса ли е или съм се изкривила пак.

# 96
erika80, няма никакви възли никъде. А само сърбеж, щом докосне тялото си, мястото почва да сърби. Чудна работа е. И това е някакво заболяване. Ти подозираш за Ходчкин, ако има подути лимфни възли?
Абе хора от едни сърбежи, къде отидохте на Ходжкин ?

# 97
И нашето семейство караме сега хремоподобен вирус. Детето го домъкна от училище, после мъжа ми го прикачи, после аз. На мен уж ми намаля хремата, но ушите ми са заглъхнали и не чувам добре. Някакво напрежение чувствам в главата и ми е замаяно. Аз по принцип имам проблеми със шийните прешлени и от време на време като ми се схване врата получавам шум в ушите. Сега не знам от вируса ли е или съм се изкривила пак.

И сина ми явно кара това чудо. Суха кашлица заради гърлото, а хремата му е вече седмица и не минава. И на него също му глъхне едното ухо, че се бях притеснила, на мен никога не ми се е случвало от хрема.

# 98
Аз писах за хремата. Памук със спирт в ушите. Безотказно действа.

# 99
Какъв спирт? И колко време се стои?

# 100
И аз следя за спирта. Иначе и на мен ушите ми глъхнат, детето вече каза, че остарявам,ама не е от това 😅 недочувам яко тия дни, откакто започнах да си духам носа. Гласът ми се подобри сега, но пък носът ми пак е пълен. Имам бактробан, освен с него да пробвам. Малката редовно ми влачи бактерии от градината, ако се е залепила някоя, сигурно тя прави поразиите.

# 101
  • Бургас
То и на мен понякога ми глъхнат от хрема, ама този път е по различно и се чудя дали вируса не е обострил проблемите ми с шийните прешлени.
Иначе този вирус (или каквото е там) е точно като е описала mibobo - суха кашлица, от която нищо не можеш да изкараш и продължителна хрема. Сина ми май имаше и болки в носоглътката. Казвам "май", защото той не ми казва (тинейджър е и инатлив като магаре), но съдя за това по начина, по който преглъщаше от време на време.

# 102
Спирт, силна ракия, напоени достатъчно. Цял ден, цяла нощ, докато спре хремата. Като изсъхнат се напояват пак. И в носа може, но там много щипе, заради раздразнената лигавица.

# 103
Чувала съм, че като се сложи памуче, напоено със спирт върху пъпа и да престои цяла.нощ, хремата минавала бързо. Не бих пробвала. Това е спирт. А пъпът е най-уязвимото място.
А памуче, напоено със спирт или ракия и сложено в носа, един път опитах. Много болеше. Но наистина ми отпуши носа. Мама винаги го правеше, когато имаше.хрема.

# 104
Спирт не повече от 70 градуса. Може и лавандулов.

Общи условия

Активация на акаунт