Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 534
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Вируси има всякакви, но тези симптоми не са типични за вирус.

# 76
erika80, няма никакви възли никъде. А само сърбеж, щом докосне тялото си, мястото почва да сърби. Чудна работа е. И това е някакво заболяване. Ти подозираш за Ходчкин, ако има подути лимфни възли?
Да

# 77
  • Burgas, Bulgaria
Мъжът ми е загазил от сърбежи по тялото. Няма обрив, няма рани, а сърбежът се появява като докосне тялото на мястото на докосването и просто не ти дава да не го почешеш. Какво може да е това? Много е странно. Щом пипне себе си, мястото почва нетърпимо да сърби. Благодаря на всеки, който сподели мнението си.

Майка ми  имаше такъв проблем и се оказа, че се е алергезирала или както му се казва

# 78
  • Бургас
Може ли някой да ми препоръча уред за електростимулация и масаж. Вече трети уред хвърлям на боклука. Слабички са, с батерии от 1.5 V и след малко ползване се развалят или спират да работят.
Искам някой стабилен, който да се зарежда със зарядно и има много функции. Може и портативен професионален. Готова съм да платя висока цена само да работи като хората.

# 79
Нормално ли е след като дъщеря ми вече два дни пие зинат (от петък вечерта) при остър синузит, главата да не престава да я боли? Педиатърката каза да й се обадя след почивните дни, но вече започвам да се притеснявам. Все си мисля, че болката вече трябва да престане .

# 80
Може и да не спре толкова бързо, за 2-3 дни прием температурата вече няма да е висока, но дискомфортът от самия синузит не е задължително да изчезне за няма и 2 денонощия от първи прием, гадно нещо си е. Поне моят опит е такъв, което пак не е норма, разбира се.

# 81
  • Бургас
Пила съм Зинат при остър гноен синузит. След първия ден спря да ме боли главата и секрета зночително намаля. Може при вас да не е правилния антибиотик.

# 82
  • Mediterraneo
По принцип Зинат е хубав АБ, който действа бързо. Но синузитът е гадно животно.

# 83
5ти ден съм с температура и ме боли главата. Първият ден 38 градуса еднократно, вторият ден 37,4 и в останалите дни 37,2-37,3.Болеше ме гърло, кашлях, това мина, но носът ми е запушен, без секрети, предполагам е синузит.Притеснявам се от тая никаква температура и от болката в главата, сякаш имам течност, ушите са ми заглъхнали. Личният лекар не е на работа и не вдига телефона си. В аптеката ми предложиха Ибупром синус, Синулан форте спрей и таблетки. Правя инхалации и нагревки с морска сол.
 Имам Азакс 5 таблетки, който ми беше изписван преди време, но не съм го използвала и се чудя дали да не го започвам.
Предполагам, че от ибупром синуса и от нагревките с морска сол, но на другия ден още главата ми олекна, като нов човек бях. Добре съм вече. Имам секрети все още, потя се и температурата сутрин е 36,6, а през деня отново е 37,2, както съм изпотена и не я усещам. Странна работа.

# 84
Какъв компрес да направя при образувало се твърдо топче и синина  при вземане на кръв от вена?

# 85
  • Burgas, Bulgaria
Риванол

# 86
Миналият вторник започнах много да кихам, после спрях и започна една ужасна хрема. Всякакви цветове се смениха, много ми беше запушен носа, болеше ме носоглътката. От вчера има подобрение, и хремата намаля, и носът почна да се отпушва за по-дълго след спрей за нос. Но сега пък ми падна гласа и усещам едно парене на гърлото. Какво мога да направя?
За момента пръскам Муконазал за отпушване, промивам със Зим спрей, смуча лукчета като се сетя..

# 87
Бях така цяла седмица, с ужасни цветове секрет от носа и болки не в гърлото, а в носоглътката, но премина без други последици. Аз правих гаргара с прополисова тинктура и също пиех три пъти на ден по 20 капки. В носа пръсках Йалоклийн. Смучих Нео ангин, пих чай, пръсках спрей Хексорал. Нищо друго и с това за една седмица приключи.

# 88
5 дни бях така, плюс Т. Хремата ми мина с памуци в ушите със спирт. Една опаковка Муконазал изобщо не ми подейства. За Т пих 2 аналгина и 3 парацетамола. Гърлото го мазах с Гранофурин. Плюс ментови бонбони. И витамин С, по 1г. Днес вече съм добре.
Тест за КОВИД отрицателен. Комбиниран нямах, сега съм поръчала. Ако някой се интересува, в Гален са по 5.50 този месец.

# 89
А МупироНазал е много ефикасен.

Общи условия

Активация на акаунт