Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 527
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • пустинята Гоби
За пръв път чувам, че антибиотик се пие по 9 дни. Ако се пие толкова, то ще е по изрично предписание, не е нещо обичайно. На мен и децата са ни изписвали от 5 до 7 дни, рядко 3.

# 61
Лятато пих 10 дни за синузит.
Детето 7 дни.

# 62
Зависи от диагнозата. Може и с месеци да се пие, в ниски дози. Но 10 дни не е необичайно за остра инфекция.

# 63
  • Бургас
Дните за пиене зависят от самия антибиотик. Не случайно всеки антибиотик е с различни бройки вътре в кутията. Вътре в листовката си пише колко дни се пие. Обикновено една кутия е точно за един курс лечение. Предполага се, че производителя знае най-добре, все пак лекарствато е преминало тестване. Тъй наедро да се казва колко дена се пие антибиотик е несериозно. Има и антибиотици, които се пият само на еднократна доза.
Освен това според антибиотика зависи дали се приема с храна или 2ч преди хранене. Има различни видове. Тези, които се приемат 2ч преди хранене обикновено понижават кръвнато захар, затова се налага да е пият така.

# 64
  • Страната на приказките
Къде да се търси причината за разлика между долна и горна граница на кръвно 60-70? ЕКГ и ехокардиография не показват проблем.

# 65
5ти ден съм с температура и ме боли главата. Първият ден 38 градуса еднократно, вторият ден 37,4 и в останалите дни 37,2-37,3.Болеше ме гърло, кашлях, това мина, но носът ми е запушен, без секрети, предполагам е синузит.Притеснявам се от тая никаква температура и от болката в главата, сякаш имам течност, ушите са ми заглъхнали. Личният лекар не е на работа и не вдига телефона си. В аптеката ми предложиха Ибупром синус, Синулан форте спрей и таблетки. Правя инхалации и нагревки с морска сол.
 Имам Азакс 5 таблетки, който ми беше изписван преди време, но не съм го използвала и се чудя дали да не го започвам.
  Аз бих го започнала. В края на януари изкарах грипа. Кашлям все още. Сега обаче направих и синузит, затова ми изписаха Клацид за 7 дни. Ами и кашлицата е по - добре! Този грип ме събори много, затова догодина ще се ваксинирам.

# 66
Да го почне но с тия 5 таблетки докъде?
Куркът трябва да се завърши. Иначе бактериите стават резистентни...

# 67
  • Burgas, Bulgaria
Позволявам да ми се смеете - боб със зеле 2 купи пълни = бременна в 9тия месец  БУКВАЛНО.
ЩЕ се пръсна . Нещо стана. Явно стомахът ми не е добре от предните дни и сега с това ядене - ама опънат е много .
И ...отвсякъде зловонни аромати .
Помощ.
Нещо домашно .
Онци ден за гаденето с Аналгин се оправих .
Пуста лакумия, ще ме довърши .

# 68
Ще ти мине...

# 69
Мъжът ми е загазил от сърбежи по тялото. Няма обрив, няма рани, а сърбежът се появява като докосне тялото на мястото на докосването и просто не ти дава да не го почешеш. Какво може да е това? Много е странно. Щом пипне себе си, мястото почва нетърпимо да сърби. Благодаря на всеки, който сподели мнението си.

# 70
  • пустинята Гоби
Аз имах предвид, че 9 дни не е обичайния срок за пиене на антибиотик, както е написал потребителя, иначе е ясно, че може да е повече от 5-7. Баща ми пи с месеци по време на Ковид боледуването си.

# 71
Мъжът ми е загазил от сърбежи по тялото. Няма обрив, няма рани, а сърбежът се появява като докосне тялото на мястото на докосването и просто не ти дава да не го почешеш. Какво може да е това? Много е странно. Щом пипне себе си, мястото почва нетърпимо да сърби. Благодаря на всеки, който сподели мнението си.
Има ли подути лимфни възли по врата или другаде, поти ли се, има ли лека температура?

# 72
Здравейте,
Дали има някакъв вирус или нз и аз. От една седмица вече се чувствам супер отпаднала, мускулна слабост, главоболие и замаяност. И на кардиолог и на невролог ходих, ча чак до спешното и нищо. Не минава.

# 73
  • Mediterraneo
Винаги има "някакъв вирус".

# 74
erika80, няма никакви възли никъде. А само сърбеж, щом докосне тялото си, мястото почва да сърби. Чудна работа е. И това е някакво заболяване. Ти подозираш за Ходчкин, ако има подути лимфни възли?

Общи условия

Активация на акаунт