Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 518
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
С грип тип В се оказа синко. Вторник му правих вкъщи тест...отрицателен.
Днес втори тест в поликлиниката и положителен.
Синът е със симптоми от неделя.
Аз от сряда. Тест аз не съм правила. Не вдигам над 39 като него. Но вероятно също съм с грип.
Чудя се за тамифлу..но назад прочетох че не действало толково при грип В?

# 46
Пусни една обикновена урина със седимент ако много се притесняваш.

# 47
Водят се че за Б са доста по-слабо ефективни, не мисля че казват че съвсем не работят. Основно за А ги дават, но за Б дали хич нищо не правят, или просто е по-малко и не си струва отрицателните страни, не знам.

# 48
Пусни една обикновена урина със седимент ако много се притесняваш.
Не че много се притеснявам или поне не искам да е излишно. Просто имам отпреди склонност към цистити, слабо място са ми отделителна/ бъбреци като цяло и затова съм в дилема - дали е достатъчно търпение да се хидратирам отново или рискувам да подценя нещо друго.

# 49
Здравейте,една питанка към мъжете или към жените.Днес съпруга ми се оплака,че докато е пишкал е забелязал в тоалетната кървава нишка,а при следващите ходения само червени точици. Лекува цистит преди 3 месеца,но сега казва че няма оплаквания. Утре ще го пращам в лабораторията да пуска урина,но много се притеснявам. Имам съмнение,че може да е от полов контакт. Защото докато го правихме каза,че го е заболяло,но чак след ден да се случи това.Ще се радвам,ако споделите дали на вашите мъже се е случвало и от какво е било. Благодаря

# 50
  • Бургас
Така е ..да.
За детето обаче може да се изчака..там поне техните "болнични" - ел.бележки...се издават и за дни назад.

И стария и новия ми личен лекар не може да издава ел бележки със задна дата. Само при мен ли е така?

# 51
  • пустинята Гоби
Моят издава. Преди беше само за ден назад, но последния път издаде с три дни назад (щях да извинявам аз с бележка от родител, но не се наложи).

# 52
Прегледът и амб.лист са си от датата на която си прегледан. А бележката е и назад и напред.
Вторник преглед. Бележка за пон-петък. Винаги е така и си отива в школо след час.

# 53
С грип тип В се оказа синко. Вторник му правих вкъщи тест...отрицателен.
Днес втори тест в поликлиниката и положителен.
Синът е със симптоми от неделя.
Аз от сряда. Тест аз не съм правила. Не вдигам над 39 като него. Но вероятно също съм с грип.
Чудя се за тамифлу..но назад прочетох че не действало толково при грип В?
Действа, започвайте го! Миналата година на синът ми, точно с грип В, го изписаха на третия ден и се оправи бързо.

# 54
Имам назначен Кандизол по схема - през 3 дни по 1 хапче. Вчера беше втората доза, изпих го към 17ч.
Към 22ч имах еднократно изхождане, разстройство.

Притеснявам се дали се е усвоила капсулката или не?

# 55
С моето дете бяхме с грип Б преди 2-3 седмици. Пет дни температура, детето до 39,8, аз до 38,9. Детето само първия ден имаше висока, постепенно спадаше температурата; моята играеше нагоре-надолу. На шестия ден и на двамата ни спадна сама до съвсем нормална. А моята даже вечерта на петия пак се беше вдигнала до 38,6. Детето имаше и малко кашлица, а аз лека хрема. На 10-я ден и двамата вече бяхме напълно здрави. Не сме пили никакви алопатични лекарства.

# 56
  • София
Преди години един лекар ми каза, че АБ се приема поне 9дни?!
Сега допих Клацид (7дни) и се чудя дали да го спра (затихнаха симптомите но не напълно).
ПП: Редно ли е да се взима такса за болничен лист - издаден от звено, което покрива почивните дни на ЛЛ?

# 57
Starrydream По закон ЛЛ или заместващото ЛЗ може да иска само потребителска такса, освен ако не сте освободени от нея. Но де факто всеки прави каквото си поиска. А за касови бележки няма да коментирам.

# 58
5ти ден съм с температура и ме боли главата. Първият ден 38 градуса еднократно, вторият ден 37,4 и в останалите дни 37,2-37,3.Болеше ме гърло, кашлях, това мина, но носът ми е запушен, без секрети, предполагам е синузит.Притеснявам се от тая никаква температура и от болката в главата, сякаш имам течност, ушите са ми заглъхнали. Личният лекар не е на работа и не вдига телефона си. В аптеката ми предложиха Ибупром синус, Синулан форте спрей и таблетки. Правя инхалации и нагревки с морска сол.
 Имам Азакс 5 таблетки, който ми беше изписван преди време, но не съм го използвала и се чудя дали да не го започвам.

# 59
ЛЛ имат право да вземят такси за бележки за училище..преди се коментираше и хо тв.
Аз платих 3 лв за мед.бележка и 2.90 за болничния. Такса потребителска не , защото децата не я дължат.

Общи условия

Активация на акаунт