Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 528
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Така е ..да.
За детето обаче може да се изчака..там поне техните "болнични" - ел.бележки...се издават и за дни назад.

# 31
Е как с рецепта, каза че трябва да сме предвидливи и да си имаме вкъщи и още като усетим първи симптоми да пием.
Противовирусен препарат си е, няма логика всеки да го взема като бонбони. А и не във всеки случай има смисъл или си заслужава потенциалните странични ефекти. Това не е аспирин или прахче Колдрекс да се пие ей така.
А защо той ги говори тия работи... ще ме изтрият ако си кажа честно какво мисля Grinning Аз не схващам защо изобщо ги излъчват тия неща в такъв вид, преди няколко месеца пак със същите приказки беше разбунил духовете, абсолютно същите съвети и в началото на сезона. Лекарства с рецепта у нас е незаконно да се рекламират, но нали не е казал името направо, се правят че няма такова нещо.

# 32
Безопасно ли е да си пие билков чай много дълго време,примерно две-три години?

# 33
Ами аз не от 3 а съм на 43 и си пия билкови чайове цял живот, жива и здрава съм още...
За конкретна билка ли питаш или какво по-точно?

# 34
Ами аз не от 3 а съм на 43 и си пия билкови чайове цял живот, жива и здрава съм още...
За конкретна билка ли питаш или какво по-точно?
Пия чай за подобряване на обмяната на веществата съставен от зайча стъпка,пача трева,полски хвощ,синя тинтява,глухарче,мечо грозде,миризлива теменуга,овчарска торбичка и още пет-шест билки. Доста билки са това и се замислих дали няма след време да дойде нанагорно на организма ми. На кутията не пише да има странични ефекти.

# 35
Абе пий ракия бе...Joy

# 36
Е, нямам представа от кое колко има в този чай щом се води с определено предназначение... това в случай че я върши тая работа наистина де. Доста неща са омешани, ако наистина върши нещо тоя чай аз не бих го пила за постоянно.
Помислих че питаш за нормална консумация на билкови чайове каквито много от нас си пият в ежедневието, ей така колкото да изпият нещо топло. Малко липа, шипка или от сорта. В случая май съм съгласна с Тета75 Grinning

# 37
Трябва ли бебето (7 месеца) да е гладно при даване на кръв (профилактично)?

# 38
  • пустинята Гоби
Не мисля. Да се държи гладно бебе ми се струва трудна работа, пък и малко неразумно. Аз не бих си държала гладно детето.

# 39
  • Burgas, Bulgaria
Някой знае ли как за се справя с гадене в домашни условия .
Лимонът  влоши работата .

# 40
Винаги гледам да имам дименхидринат (вомакур), церукал, деган... поне по една таблетка/ампула вкъщи.
Малка доза аналгин капки помага също (ако за темепература давам 30капри, то за гаденето дават 5-6 в лъжица и после глътка вода).

От детската лекарка на малката знам - обезгазирана кола на отделни глътки (слагам в чаша, разбърквам много хубаво да се обезгазира и на 15тина мин по глътка, пробвах аз, подейства).

# 41
Пробвай с малко захар под езика.

# 42
Някой знае ли как за се справя с гадене в домашни условия .
Лимонът  влоши работата .
Само лимон не, гасиш малко сода бикарбонат с лимона - докато спре да прави мехурчета. Получава се натриев цитрат. Това вече си го разреждаш и с малко вода и се пие на малки глътки. Примерно половин лъжичка сода да угасиш хубаво и водата половин чаша да кажем. Не е проблем и няколко пъти да се направи ако помага.
Блудкаво е на вкус но не чак гадно.

# 43
Здравейте, моля за мнения, че съм притеснена. Синът ми го боли петата от известно време и отиде на ортопед. Направили ренгенова снимка, но не лекаря му харесала и го пратил на втора. Направил втора и сега го праща на ЯМР. Синът ми не казва много, но уж петата му била по-ярка, като деца имало едни кистички, които трябвало да минат....
Някой с идеи за какво може да го пращат на ЯМР, че ще се побъркам.

# 44
Здравейте. От 3-4 дни усещам много силен остър мирис на урината ми, без никакъв друг дискомфорт. Не пия силни лекарства, антибиотици и т.н. Знам основна причина дехидратация. Пия вода, но малко насила, зимата особено в големите студове ожаднявам по-малко та може и да не е оптимално количество. Да кажем пия около 1-1.2 литра дневно от седмици без промяна, а проблемът почна изведнъж.  Денят преди това имах дълго пътуване, изкарах целия ден на закуски и суха храна, повечко кафе + леко намръзнах. Дали може тази комбинация да е породила проблема? Може ли да имам някаква инфекция, нужен ли е лекар и изследвания, или щом нямам никакви други симптоми е излишно? Оттогава опитвам повече вода, но още няма ефект.

Общи условия

Активация на акаунт