Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Днес трябваше да ходим да даваме кръв, нощес любимия посред нощ си хапна ... супа! Какво да ви кажа, гладен змей не мож' го спря да не яде което и време на денонощието да е, и каквото и да предстои на сутринта! Не ходихме днес да ни вземат кръв. Утре ще ходим и съм седнала сега на пост в кухнята, дано спи непробудно до сутринта и да не стане пак да лапа по нощѝте.

# 16
Колко време преди кръвни изследвания не трябва да се пуши.

# 17
Ами не е добре сутринта да пушиш. Нали на гладно трябва. Щом няма кафе, и без цигари може.

# 18
Здравейте.
Пуснах си тест за хранителна непоносимост, оказа се, че имам силно изразена към пшеница, твърда пшеница и краве мляко и малко по-слабо към яйца, чесън и орехи.
Чудя се, хранисмилателните ензими като хранителна добавка не оправят ли положението, или трябва да ги изключа от менюто, както се препоръчва?
Алергиите преминават с времето към други продукти, както и дихателните алергии. Например, бях алергична на домашен прах и мухал в саксиите с цветята, а сега съм алергична на милата ми котка и просто мухал...Така че изключи непременно тези продукти от менюто си и след 4 мес. направи пак тест.
А искам и да напиша, че гъбичките по дрехи минават и без фризера, а просто ако ги оставиш да лежат определено без да обличаш... Те умират.

# 19
Триглицериди при 1.7 майка ми е имала 6.5, но и според мен това 12 е от яденето през нощта. Да направи нови изследвания задължително, вероятно пак ще са високи, но не чак толкова.

# 20
  • пустинята Гоби
Дами, чай за кашлица препоръчахте скоро, не мога да открия кой беше, ако е удобно някой да припомни? Flowers Rose

# 21
Сутринта Кантарджиев говореше за някакво вълшебно хапче за грип, който знае да каже кое е. Купете си да си имате и при първи симптоми пийте, ама не каза какво.

# 22
Пак ли е почнал...
Тамифлу и подобните му ще да е имал предвид, има вече и още на 1-2 фирми същото. Тези препарати са по рецепта, много ясно че няма да излезе по телевизията и да каже идете си купете.
Освен че не са и безобидни и че има значение грипът дали е тип А или Б, при единия нищо не вършат. Там редното е лекар да прецени дали е подходящо.

# 23
Тамифлу..кое да е.

# 24
Е как с рецепта, каза че трябва да сме предвидливи и да си имаме вкъщи и още като усетим първи симптоми да пием.

# 25
Така. С електронна рецепта.

# 26
Дами, чай за кашлица препоръчахте скоро, не мога да открия кой беше, ако е удобно някой да припомни? Flowers Rose
Гръден чай.
Познайте дали ни взеха кръв тази сутрин...

# 27
Тамифлу се пие само при доказан с тест грип. Не просто при някакви симптоми.
За пореден път се убеждавам, че медицината отдавна е преминала в търговия, а не в грижа за здравето.
Да беше препоръчал ваксиниране, витамин Д, нещо превантивно, да не стигаш до симптоми...

# 28
Тестовете за грип не винаги хващат в началото. Вчера правих на сина, отрицателен излезе. ЛЛ каза че може да е било рано..вика направи му пак. Ама то от неделя...и да правя пак...времето за тамифлу отлетя вече. Тъй чееее.....мда.

Иначе аз последователността я знам. Тест-ЛЛ- евентуално тамифлу.
Ама на първи ден рядко тичам на лекар..чакам си 3 дена и ако е кафти работата..тогава на лекар.
Ей го синко днес е по-добре. Ама два дена с над 39 беше...аз обаче прихванах и от нощес съм с Т.

# 29
  • Бургас
Тамифлу не върши работа при грип Б и някои други видове. Само при А.

Не зная кой са препаръчали, но по принцип чая от мащерка е за кашлица. Много сиропи за кашлица също имат мащерка.

Ама на първи ден рядко тичам на лекар..чакам си 3 дена и ако е кафти работата..тогава на лекар.

По принцип е хубаво да се изчака 2-3 дни за да се види накъде се развива. Но който работи не хоум офис и иска болничен от първия ден трябва да отиде на първия ден при ЛЛ или най късно на следващия, защото вече с новата система не може да се издава болничен със задна дата. Болничния трябва да започва от датата на амбулаторния лист нахпрегледа или от предния. Много тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт