Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 573
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Бихте ли препоръчали силно разслабително, което не води към привикване. Започнах режим на хранене и дългогодишният ми кошмар се завърна - констипация! Пия всяка сутрин хуск, но той не действа от първия ден.

# 616
Дуфалак.

# 617
Лактулоза ми дадоха на мен в болницата след първото раждане. Действа меко.
След второто ми дадоха рициново масло и щях да умра от болки и кошмарно разтройство. Толкова зле ми се отрази, че се наложи да ми сложат система да се съвзема.

# 618
Бихте ли препоръчали силно разслабително, което не води към привикване. Започнах режим на хранене и дългогодишният ми кошмар се завърна - констипация! Пия всяка сутрин хуск, но той не действа от първия ден.
Парченце краве масло сутринта веднага след ставане. Около чаена лъжичка, след това вече си пиеш кафе, вода или каквото там сутрин. При повечето хора помага, а дори и да се окаже че точно при теб не - с нищо няма да ти навреди.
Хуск не на всеки помага, даже обратното действа при някои хора, то и прекалено много фибри наведнъж пак може да пречи.
Домашен млечен кефир също на доста хора помага и изобщо ферментирали храни като цяло.

# 619
Също чаша топла вода с мед сутрин на гладно.

# 620
Natka, преди време съм пробвала с лъжичка зехтин, но нямаше ефект. Дали с масло би имало?
Преди се бях оправила за доста време с хуск, но го пих по-дълго време докато стане.

Благодаря на всички за отговорите!

# 621
  • От липите до сините камъни
Здравейте, правих си профилактични изследвания и ми показа завишено СУЕ-17 мм,четох в Интернет,че до 20 мм е нормално и сега не знам завишено ли е или не?
П.п инъче всичко друго е в норма с изключение на калция ми е леко занижен, но това го отдавам, че избягвам млечни продукти.

# 622
От близки разбрах, че в аптеките продат сладко с такова действие.

# 623
Алое на капсули.

# 624
  • някъде другаде
Сладко от рози.

# 625
Щом имате запек, избягвайте запичащи храни като ориз, спагети, макарони, дроб, печено месо на фурна, печени филийки и т.н. Яжте плодове и зеленчуци. Те съдържат фибри. Сушени сливи по 2-3 броя сутрин на гладно.

# 626
Пробвайте с баналното- киви, сушени сливи. При мен винаги действат.
Киви сутрин на гладно и после закуска. Вечер след ядене.
1-2 чаши вода преди кафе и закуска. Понякога умишлено увеличавам водата, като пия чаша топла с лъжичка мед, веднага чаша със стайна температура. Раздвижва перисталтиката.

# 627
  • Бургас

Да, прилича на конфитюр. Взема се една чаена лъжичка вечер.

# 628
Да кажа за сладкото, че дозата е такава, но според човека се донагажда.Да няма изненади.Бих го почнала в почивни дни.

# 629
П.п инъче всичко друго е в норма с изключение на калция ми е леко занижен, но това го отдавам, че избягвам млечни продукти.
И аз не консумирам млечни, но калцият ми е на горна граница. Това се дължи само на приема на добавка с Витамин D.
За СУЕ-то не мога да коментирам.

Колкото до фибрите - ако храносмилателната система на човека е прецакана, поради някаква причина (както е моята), фибрите ще помогнат за запека точно "на куково лято".
Мен даже някои такива храни, като боб и ябълки, примерно, ме запичат допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт