Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 568
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
И на мен никакви храни не ми действат разхлабващо. Сливи и ябълки даже обратното. Само грозде. За гроздето случайно го установих миналата есен, защото по принцип не ми е любим плод.

СУЕ не е толкова високо.

# 631
И при мен е наистина зле положението. Редовна съм само ако ям много. Затова сега проблемът се завърна с пълна сила. И ми трябва нещо, което да изпия утре вечер и в събота да има много добър ефект.

# 632
Редовна съм само ако ям много.

Ахам, баш. Ти май си първият човек, който виждам да споделя същото, отнасящо се и до мен.
Точно такава е и моята ситуация - ако ям много, като количество, независимо от вида на храната, ходя до тоалетна или всеки ден, или през ден, макар пак изхождането да не е оптимално.
Мина ли на моите си режими (максимално изчистени и полезни храни), ходя веднъж на 4-5 дни. Confused За момента не съм намерила решение на проблема. Много ми е било забавно, като някой каже - "Защо не пробваш с кафе на гладно?". Grinning А аз всеки ден пия промишлени количества кафе, винаги - на гладно.
Просто при хора, чийто стомашно-чревен тракт е прецакан по някаква причина (SIBO, СРДЧ, Крон, хранителни непоносимости и др.) или имат някакви вродени особености, нещата не работят така. Решението е далеч по-комплексно. Или просто приемаш ситуацията такава, каквато е.

# 633
Гърне, пробвай с Диечи Ербе.
https://galen.bg/le-diechi-erbe-h-100-esi
Аз от форума го научих. Много добре действа при мен.
Лактулоза купувам за майка ми, че тя кара КОВИД преди 2 години и няма оправяне, явно така ще е... Но съм я пробвала, на мен не ми действа много добре. Моят проблем е перисталтиката, имам много страствания след 2 операции от апандисит и динамиката е нарушена. С Диечи много добре се чувствам, рядко стигам до него, но ми помага.

# 634
Natka, преди време съм пробвала с лъжичка зехтин, но нямаше ефект. Дали с масло би имало?
Преди се бях оправила за доста време с хуск, но го пих по-дълго време докато стане.

Благодаря на всички за отговорите!
Не знам има ли разлика, аз по принцип супер рядко имам нужда да пробвам такива неща та от собствен опит не мога да кажа много. Така или иначе си пробваш при теб дали нещо ще ти свърши работа.
Освен че каза и че си на диета и предполагам че не всичко предложено ти се вписва в нея.

# 635
Ще го пробвам, Девче, мерси! bouquet

Между другото, в миналото съм приемала "Елакса" - в началото ми действаше доста добре. Точно както се писа по-нагоре - вземам 1-2 таблетки и на следващия ден имам позиви. След като изпих няколко опаковки, обаче, не знам дали промениха състава или аз нещо привикнах към медикамента, но вече го нямаше този добър ефект. Случваше се да пия "Елакса" и на следващия ден да не усещам нищо, освен лек дискомфорт в червата. Така че и това зарязах.
Лактулоза съм пробвала - категорично не е за мен.

# 636
Гърне, пробвай с Диечи Ербе.
https://galen.bg/le-diechi-erbe-h-100-esi
Аз от форума го научих. Много добре действа при мен.
Лактулоза купувам за майка ми, че тя кара КОВИД преди 2 години и няма оправяне, явно така ще е... Но съм я пробвала, на мен не ми действа много добре. Моят проблем е перисталтиката, имам много страствания след 2 операции от апандисит и динамиката е нарушена. С Диечи много добре се чувствам, рядко стигам до него, но ми помага.
Това Диечи Ерби всеки ден ли го приемате или когато имате нужда? Вечерно.време.ли го приемате? По колко таблетки на ден? Да не стане обратното-разстройство? От Лактулоза поручих разстройство. Благодаря предварително да отговорите.
Знам как всички се чувствате с този запек. Но аз се наложила режим всяка сутрин след закуска да седна на тоалетната седалка и да се помъча да се изходя. Често отнема по 1 час. Искам да съм се изходила, измила и да съм спокойна, като изляза навън, да не ме среже стомаха и да търся тоалетни и да не мога да се измия. Също така вечерно време да не губя по 1 час да се мъча да се изходя и после да не мога да се оправя и да си легна много късно.
Забравих да спомена, че.миналата година ходих на гастроентерелог. Правиха ми изследване с бариева каша. Установи се, че имам гастрит, отпуснат стомах и лениви черва. Предписа ми лечение с хапчета за подобряване на чревната перисталтика. Пих ги 7-8 месеца и ги спрях. Така ми каза гастроентерелогът.

# 637
Не, не пия всеки ден. Само при нужда. По 2 таблетки, горе - долу да имам поне 16 часа до ставането на следващия ден. Че моята работа е на смени и ставам по различно време.
По принцип трябва да има резултат след първото кафе, не закусвам.

# 638
  • Бургас
Ако човек няма дискомфорт някакъв не виждам къде е проблема, че не ходи всеки ден по нужда. Аз навремето като бях слаба и нямах храносмилателни проблеми като сега си ходех веднъж на 3-4 дни и се чувствах чудесно.

# 639
Принципно се препоръчва да ходиш по 3-4 пъти ... на ден. Simple Smile

# 640
3-4? Наистина ли?
Моята гастро беше казала на майка ми, че на 2 дни не е проблем. Но за 3-4 пъти на ден не съм чувала никога.

# 641
  • Бургас
3-4 пъти? Че аз не мога да изям толкова материал.

# 642
Natka, преди време съм пробвала с лъжичка зехтин, но нямаше ефект. Дали с масло би имало?
Преди се бях оправила за доста време с хуск, но го пих по-дълго време докато стане.

Благодаря на всички за отговорите!
Да попитам и аз ако може, кокосово масло може ли също да помогне за по-лесно изхождане? Ако да, кога да се хапва, вечер или сутрин?  Нямам чак запек, ходя редовно сутрин, но малко трудно и усещам дискомфорт. ОПитвам да подобря храненето и да увелича водата, но става трудно и бавно и още няма ефект

# 643
3-4 пъти... и аз като Анонимен_7 трябва да отида сутрин преди работа. С моята тревожност ще изпадна в нервна криза ако ми се наложи да отида до тоалетна на обществено място и най-вече на работа...

# 644
Всяко масло по принцип помага. След операциите имах изписан течен парафин, много е гаден за пиене. Докторът каза, че може зехтин вместо него, вечер.

Общи условия

Активация на акаунт