Анална фисура 3

• 4 115
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, към какъв лекар да се обърна за висулка с областта на ануса ? Всякакви препоръки и съвети са добре дошли. Благодаря.

# 46
Здравейте, към какъв лекар да се обърна за висулка с областта на ануса ? Всякакви препоръки и съвети са добре дошли. Благодаря.
Проктолог, хирург работещ в областта на дебелото черво.

# 47
Оххх, налага се да се включа в тази тъжна тема Sad
Преди много години се бях цепнала на 12 часа (или 6 - не знам точно как се гледа) след един доста неприятен запек последван от напъване. Мазах се с разни кремчета и премина. Остана една цепнатина, която не зарастна, но и не ми създава проблеми - рядко имам дискомфорт или зачервяване особено като е топло и се поти зоната. Има като месце накрая, четох, че е папила. Обаче днес не знам какво стана, цепна се още и усещането е умопомрачително. Не се цепна навътре, а навън. Като раничка седи и е зачервено, адски чувствително и болезнено. На море съм, в нищото един вид, няма наоколо лекари… и няма скоро да се прибирам към столицата Sad нося си с мен едно кремче хемопро и хем орел, което по принцип ползвам сутрин след тоалетна. Бяха ми ги изписали за хемороиди докато бях бременна. Намазах се с хемопро, обаче то щипе и пари. Ще се побъркам. При ходене до тоалетна не ме боли, а след това. Сякаш е рана, която пипам и ме боли.
Не съм имала запек тия дни, нормално общо взето. Направо в чудо се виждам. Довечера ще се намажа с хем хеморела, макар той да е доста мазен, може би по-добре ще се отрази. Възможно ли е вместо навътре, цепнатината да е навън? Как се докарах до тук? И как да се изкарам от тази ситуация?

# 48
Преди много години се бях цепнала на 12 часа (или 6 - не знам точно как се гледа) след един доста неприятен запек последван от напъване. Мазах се с разни кремчета и премина. Остана една цепнатина, която не зарастна, но и не ми създава проблеми - рядко имам дискомфорт или зачервяване особено като е топло и се поти зоната. Има като месце накрая, четох, че е папила. Обаче днес не знам какво стана, цепна се още и усещането е умопомрачително. Не се цепна навътре, а навън. Като раничка седи и е зачервено, адски чувствително и болезнено. На море съм, в нищото един вид, няма наоколо лекари… и няма скоро да се прибирам към столицата Sad нося си с мен едно кремче хемопро и хем орел, което по принцип ползвам сутрин след тоалетна. Бяха ми ги изписали за хемороиди докато бях бременна. Намазах се с хемопро, обаче то щипе и пари. Ще се побъркам. При ходене до тоалетна не ме боли, а след това. Сякаш е рана, която пипам и ме боли.
Не съм имала запек тия дни, нормално общо взето. Направо в чудо се виждам. Довечера ще се намажа с хем хеморела, макар той да е доста мазен, може би по-добре ще се отрази. Възможно ли е вместо навътре, цепнатината да е навън? Как се докарах до тук? И как да се изкарам от тази ситуация?
Тези проблеми в аналната област са нещо ужасно..то всички тук го знаем, де. Пробвайте да купите Фитороид на Абока от аптеката, бях доволна от него, въпреки че не реши кардинално проблема.

# 49
the doors в повечето случаи цепването е и външно, вижда се с просто око. Почвай мазане, крема на Абока е хубав, мазничък...но на заведения дето трябва сега диета не знам как ще стане!

# 50
Скрит текст:
Аз вече се чудя дали моята фисура е точно фисура, която не заздравява, или някакво друго състояние, което предизвиква постоянни разранявания.
Много пъти съм писала как започнаха оплакванията ми, но пак ще напиша. Преди много години гинеколог ми изписа кондилин за изгаряне на генитални брадавици, като указанията бяха да мажа и отзад, защото и там имало кондиломи. Аз се прибрах въоръжена с кондилина и огледалото. И колкото и да гледах, отзад нямаше абсолютно никакви брадавици (не знам гинеколожката какво е видяла). И тогава направих най-голямата грешка-мазнах на здрава кожа в близост до ануса, защото нали така са ми казали..голяма глупост. И както никога нищо не ми е имало от този ден започнаха проблемите..ако не смъди-сърби и обратното, като дразненето се получава след WC. Първите години, въпреки всичко се търпеше някак, но последните през повечето време е ужас. Доста пъти се оправях за по три-четири седмици с разни мазила, но после пак се раздразваше. И аз съм объркана и не знам какво да мисля. Ходих два пъти при Матев и един път при Антон Тодоров в Пловдив. Та, Матев първия път видя контактен дерматит, изписа ми кортикостероид, от който нямаше ефект. Втория път беше много зле откъм усещания и тогава видя фисура. Изписа Пайлекс и Дефламол, пак не се оправих. При Тодоров като ходих пак бях зле, пак беше видяна фисура, малка. Обаче странното е, че всеки ден имам различни усещания, тоест усещам дразнене не на едно и също място, някога е в центъра отзад, друг път вляво, вдясно, по-навътре, по-навън, а понякога цялото място сякаш е в малки множество разранявания. И все повече ми се затвърждава усещането, че не е само усещане, а истина. Като се само преглеждам в огледалото, понякога виждам множество разранявания, като охлузване, не знам как да го опиша точно, но изглеждат повърхностни. Обаче яко пари. Друг път съм виждала нещо като фисура, но не съм сигурна за големината, понеже е по-навътре. Обаче, както казах усещам я на различни места. Понякога като е раздразнено навътре, имам усещане все едно горелка са ми пъхнали. И започва известно време след тоалетна...
Матев каза, че фисура, която тогава видя не е за операция, понеже е прясна(а аз ходих много години след появата на симптомите при него). Тодоров пък каза, че няма хронична-нехронична, много съм била чела. Щом не минава с мазила-операция.
Знам, че стана дълго, но припомням цялата история, защото се чудя дали от този кондилин не е възможно да съм получила нещо, екзема или и аз не знам какво, нещо, което да предизвиква постоянни разранявания. Ако е контактен дерматит, както видя Матев първия път, от контакт с какво..Само вода ползвам. Сякаш от контакта със самите фекалии, но как е възможно не знам.
Та, понеже знам, че тук се включва и доктор Лозанов, реших да пиша пак, може пък някой да се сети какво е станало с този кондилин. Може би не трябва да се надявам, но и операцията не знам какво решение може да е при тези постоянни разранявания.
Я си вземи един Проктен (на Ербагил) да опиташ. Доста добре дезинфекцира и успокоява раздразнена кожа.. не е свръх-мазен или с неприятна миризма. Освен това убива патогени, заради някаква озонирана добавка. Освежава много добре..

# 51
[/quote/
Супер само в столицата имате лекари, в провицията да го ду.ат
Ами стой си така, като чета описанити при прилича на гъбички, ама като се прибереш  в Софето все ще намериш някой да го познае

А до всички останали без преглед няма как да се гадае за какво иде реч
Но съвет от мен- цикатридини проктогливеноли, фитороиди и всякакви такива лекуват в 10% от случаите. За хронични фисури или операцията или пробвате с дистрептаза по схемата 9 дена, след което само епонорм гел, нищо друго за 20 дена. И да рекламирам го защото проследявам ефекта му.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 20:01 от Dimitar Lozanov 722881

# 52
Здравейте и от мен. Въпросът ми е, има ли начин без операция с лекарствени продукти за прибиране на стражевата гънка?

# 53
Здравейте и от мен. Въпросът ми е, има ли начин без операция с лекарствени продукти за прибиране на стражевата гънка?
Не!!!

# 54
Не!!!
А опасна ли е, ако не бъде премахната ?

# 55
Не!!!
А опасна ли е, ако не бъде премахната ?
Това не мога да кажа...но определено създава дискомфорт!

# 56
Но съвет от мен- цикатридини проктогливеноли, фитороиди и всякакви такива лекуват в 10% от случаите. За хронични фисури или операцията или пробвате с дистрептаза по схемата 9 дена, след което само епонорм гел, нищо друго за 20 дена. И да рекламирам го защото проследявам ефекта му.
Само от любопитство.. тези неща под лекарско наблюдение ли се прилагат или е възможен по свободен режим?

# 57
Само от любопитство.. тези неща под лекарско наблюдение ли се прилагат или е възможен по свободен режим?
Вие си ги прилагате, като се провеждат контролни прегледи за проследяване

# 58
Някой ползвал ли е бял крем на рачев за фисура и има ли ефект.

# 59
Някой ползвал ли е бял крем на рачев за фисура и има ли ефект.
Да, няма ако е хронична.

Общи условия

Активация на акаунт