Анална фисура 3

• 12 341
  • 174
  •   1
Отговори
# 165
Dada_da, два пъти съм оперирана от фисура. Първия път още на втората година се възобнови. След Матев 7 години нямам проблем. Изтичане на гной и чакане захлаждане за мен не е добър вариант. Приятелка стигна до треска и температура и прием по спешност. Да, Матев действа бързо, не лиже и не маже със сладки приказки. За него, който прави по 7 операции на ден, това е ежедневие и рутина и няма нужда от половин час преглед. Условията в клиниката са перфектни, толкова е чисто, че се ходи по бели чорапи...но ако чакаш мили думи и галене с перо, и обякнения какво ти е няма да ги получиш. Няма време да си губи времето с празни приказки.
Е, чак галене с перо- не, но поне да обясни нещо, малко от малко...
Ха-ха, клиниката е поддържана, но се сетих като стана дума, първия път като ходих, в чакалнята се беше наврял някакъв гущер...Не, че може персонала да контролира това, като се влиза направо от тротоара, ама дано в операционните контролът да е строг.

# 166
Dada_da, два пъти съм оперирана от фисура. Първия път още на втората година се възобнови. След Матев 7 години нямам проблем. Изтичане на гной и чакане захлаждане за мен не е добър вариант. Приятелка стигна до треска и температура и прием по спешност. Да, Матев действа бързо, не лиже и не маже със сладки приказки. За него, който прави по 7 операции на ден, това е ежедневие и рутина и няма нужда от половин час преглед. Условията в клиниката са перфектни, толкова е чисто, че се ходи по бели чорапи...но ако чакаш мили думи и галене с перо, и обякнения какво ти е няма да ги получиш. Няма време да си губи времето с празни приказки.
Е, чак галене с перо- не, но поне да обясни нещо, малко от малко...
Ха-ха, клиниката е поддържана, но се сетих като стана дума, първия път като ходих, в чакалнята се беше наврял някакъв гущер...Не, че може персонала да контролира това, като се влиза направо от тротоара, ама дано в операционните контролът да е строг.
Един гущер няма да ти донесе вътреболнична инфекция. Ако е гекон живее по сгради и е напълно бизобиден.🙂

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 07:57 от mimi.7299

# 167
Какво представляваше операцията и при вас със фисура имаше ли изтичане на гной? При съпругът ми е установено фисура със фистулен ход т.е пробила е стената и се събират между кожата и ануса нечистотии. Обаче предимно в сайта на Матев пише за фисури?

# 168
Какво представляваше операцията и при вас със фисура имаше ли изтичане на гной? При съпругът ми е установено фисура със фистулен ход т.е пробила е стената и се събират между кожата и ануса нечистотии. Обаче предимно в сайта на Матев пише за фисури?
Матев оперира всички такива анални проблеми, бързо и без да чака да стане по зле. Няма значение каква е моята ...той е тесен специалист точно за такива диагнози. Прочети няколко поста по назад и з другия специалист от Пловдив и той е добър.

# 169
Христо Петров ли е специалиста от Пловдив?

# 170
Христо Петров ли е специалиста от Пловдив?
Да, но за мен Матев е по добрия избор.
Ако сте от Бургас абсолютно адекватен по дупешките въпроси е д-р Зикидис. Това е лакар, който отговаря на всички изисквания, мил, внимателен и много талантлив. Ако искате телефон на лични ще го дам. Но не отлагайте...

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 11:07 от mimi.7299

# 171
Д-р Зикидис какви методи използва за операция на фистула?

# 172
Д-р Зикидис какви методи използва за операция на фистула?
Това ще ви каже д-р Зикидис. Аз съм оперирана от анална фисура, не фистула. Ако ви изброя методите наясно ли сте с всички тях и терминологията. Не се заяждам, просто питам, може да имате такова образование.HeartBlush
За фисура Зикидис оперира класически, опресняване на раната /цепката/, т. е. изрязване на втвърдилите се ръбчета, което ѝ позволява да зарастне. Понякога слага шев, понякога не, зависи от случая. Д-р Матев за фисура използва левостранна свинктеротомия, най общо казано отпуска няколко мускулни влакна, за да няма рецидив при фисурата.. Тази операция крие риск с годините да се получи изпускане. За това в някои страни е забранена. За ФИСТУЛА какво правят не знам.

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 11:51 от mimi.7299

# 173
Heart нямам такова образование, но от достъпната информация съм наясно ,какво не бих посъветвала съпруга ми да си направи предвид рисковете . Защото както се установява в доста случай , после всеки вдига ръце и да се оправяш както можеш. Да и търся за операция на фистула,защото повечето мнения при Матев са за фистула.

# 174
Heart нямам такова образование, но от достъпната информация съм наясно ,какво не бих посъветвала съпруга ми да си направи предвид рисковете . Защото както се установява в доста случай , после всеки вдига ръце и да се оправяш както можеш. Да и търся за операция на фистула,защото повечето мнения при Матев са за фистула.
Нищо не пречи да отидете при Зикидис за един преглед, но както си решите!

Общи условия

Активация на акаунт