Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 88

• 32 591
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
А не бе. Като падат тези показатели, цаците казват, че щяло да става по-скъпо, защото нямало да се строи повече. А истината е че construction & manufacturing са водещи индикатори за бъдещето на икономиката. Всеки сам си преценя.

# 106
Според мен се приближаваме много до влизането в еврото и просто всички изчакват малко да видят как ще тръгне и като се успокоят нещата след някой друг месец вече да се върнат на стария темп.
Просто който е имал проект да завърши го е пробутал до сега, който ще почва нов изчаква малко. Макар че в Бургас забавяне няма, строят като луди. Има и два нови квартала, но там аз лично имам много чуденки какво се случва точно.

# 107
Според мен само обикновените хора гледат политически промени. Бизнесмените пипат пулса на икономиката. Не очаквам реални промени преди и след влизане.

# 108
Би трябвало промените да са като във всички държави приело еврото...
Обаче да не забравяме все пак,че
"Няма такава държава"....

# 109
Не помня дали тук се коментираше продажбата на това

# 110
Същото е.

# 111
  • София
Хаха, май се е продало по-бързо от Студентски град Grinning

# 112
Може старият собственик да го дава под наем.

Вие си помислихте най-лошото (имаше някакъв виц).

# 113
  • София
Може, ама едва ли. С "готови документи" никой не се отказва от продажба, още повече да го пуска под наем от друг профил Confused

# 114

Има някаква вероятност да няма сделки защото има по- малко купувачи. Във Варненския форум някой писа наскоро че три нотариуса са й казали че им е замрял бизнеса от Ноември.
Кой е този форум?

# 115
“Собствена градина” е покъртително!

# 116
Това е най-сериозното свиване на строителната активност в последните години в София. То сигнализира за промяна в инвестиционния климат, може би и в търсенето на ново строителство на най-големия имотен пазар в страната."

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2025/03/03/4748232_razreshen … sofiia_namaliava/

Много подробна статия с детайлен анализ по квартали.
Може би по-важна е годината на въвеждане в експлоатация, отколкото годината на издаване на разрешително (те имат 5 години май да започнат строежа от издаването на разрешително, преди да изтече).
Тези, започнати през 2021-2022, които бяха мисля по 30-40,000 жилища на година, като се завършат и излязат на пазара от кого ще се населят? Хубаво, че са продадени, обаче купувачът нали за да реализира печалба трябва или да започне да ги дава под наем, или да ги продаде на някой, който ще живее в тях? А населението на София по данни от НСИ не расте. Дори да не са верни и да расте, то с толкова десетки хиляди хора на година ли расте?

Според мен само обикновените хора гледат политически промени. Бизнесмените пипат пулса на икономиката. Не очаквам реални промени преди и след влизане.
Маджо не е съгласен с теб:

# 117
Това е страхотна новина, че такъв голям % от разрешената за строеж РЗП в р-н Лозенец е в поляната, вместо уплътняващо застрояване пред терасите на хората. Дано има инфраструктура и вземат на направят този бъдещ парк, а също и метрото през Кръстова вада до Студентски. На мен преди ми беше странно защо тази метростанция около Сите Жарден е планирана баш в полето, а там някъде има и един "изоставен град".

# 118
Малко количество статистика....

# 119
  • София
Само това ли ви направи впечатление от 70 страници доклад? Grinning
Някой ще поумува ли над другите аспекти?  Blush

https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publicatio … _r_2024_04_bg.pdf

Общи условия

Активация на акаунт