Професия учител - 21

• 38 073
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • вкъщи
И при нас се вписват, но ние си ги следим всеки като класен и отделно педагогическият ги записва в таблици и винаги е насреща ако нещо питаме.

# 496
  • Добрич
Ние сме с Школо. Всички бележки по семейни причини първо съм ги въвела (още на момента) и после съм извинила отсъствията по тях.

Имам ученичка, ползвала 15 дни по семейни причини. Продължи да отсъства и другите и отсъствия са неизвинени. Сума ти уведомления до майката имам, документирано посещение на адрес и пр. Писах мотивирано предложение и я наказахме. Напълно разбирам защо колегите не искат "да си го причиняват"...

# 497
Колеги, има ли някъде заявление образец за напускане на синдикат КТ Подкрепа? В сайта им не намерих подобно нещо.

# 498
  • Майничка
И ние пишем използваните дни отдолу на заявленията, а след входирането от канцеларията пращат копие на класния.
Аз си признавам, че не стигам до въвеждане на бележките в дневника, веднъж месечно пускам филтър на отсъствия по семейни в школо и ги въвеждам в екселска таблица. Но в моя клас не отсъстват много.

# 499
  • Върху лъчите на Слънцето.
Скрит текст:
Много внимателно трябва да следим тези бележки. Аз си направих екселска таблица с няколко колони. Първата е входящ номер на заявлението за отсъствия, после датата, името на ученика, дните, които ще отсъства, колко са на брой,, причините и последната е колко дни ми остават да ползва. Моя приятелка пиле в момента доклад, защо е допуснала тази грешка. На мен ми идва идеята, че имат право и да бъдат освободени от директор за някакви дни. Не може ли да ги включим тези дни към семейните причини?
Вече няма дни от директор.

Скрит текст:
Във всички училища искат обяснения явно за тези отсъствия. Аз слава Богу не съм извинявала без документ и нямам ученик с над 15 ползвани дни по семейни причини. Един дерт по малко, но сега искат всички бележки по семейни да бъдат въведени в школо по дати за всеки един,а аз съм въвеждала от момента в който ни казаха,н от началото на учебната година. Голяма играчка ще е ,но..ю
Веднага ги въвеждам в Школо. Елементарно е.  После лесно се вижда кой колко дни е използвал, а и лесно се извиняват отсъствията.
В същото време всеки родител може да провери колко дни е използвал.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 07:36 от bubanka

# 500
Нас също ни накараха да въведем всички бележки по семейни причини. Излезе и при нас един ден повече от разрешените 15, писаха се писмени обяснения. Но в Школо като се въведе бележка по семейни причини автоматично се извиняват отсъствията. Може би е опция, разрешена от администратора. И аз имам таблица, в която ги записвам. Между другото, и в школо има справка колко дни са ползвани по семейни причини.

# 501
  • Добрич
В Школо справката е в брой часове, не е в дни.

# 502
  • Върху лъчите на Слънцето.
И в дни, и в часове.

# 503
  • Пловдив
Ехаааа, че хубаво.
А в НЕИСПУО дали има такава функция и да не съм я открила?

# 504
Вела   през бележки, родителски с филтър и име на ученик излизат по дни.

# 505
В дни излизат. И аз проверявах всичко от началото на учебната година, колежката е извинявала на поразия, без да гледа дали по семейни, здравословни или други.

# 506
В справката излизат и в дни, и в часове.

# 507
Здравейте, от известно време съм се замислила да запиша за Учител по математика, информатика и информационни технологии. Икономист съм с бакалавърска степен и работя в тази сфера. И от там ми идва проблема, че работата ми е свързана с много срокове и не мога да отсъствам, когато пожелая. Видях, че в СУ има някакъв курс за професионална квалификация, но е 1 година, всяка събота и неделя, което за мен е убийствено. Имам и семейни задължения. Във Великотърновския университет има такава магистратура, но не могат да ми кажат, кога се провеждат лекциите. Това естествено зависи от натовареността на лекторите. Някакви идеи за други места за обучение, живея в северна България. Благодаря!

# 508
# 509
Здравейте, от известно време съм се замислила да запиша за Учител по математика, информатика и информационни технологии. Икономист съм с бакалавърска степен и работя в тази сфера. И от там ми идва проблема, че работата ми е свързана с много срокове и не мога да отсъствам, когато пожелая. Видях, че в СУ има някакъв курс за професионална квалификация, но е 1 година, всяка събота и неделя, което за мен е убийствено. Имам и семейни задължения. Във Великотърновския университет има такава магистратура, но не могат да ми кажат, кога се провеждат лекциите. Това естествено зависи от натовареността на лекторите. Някакви идеи за други места за обучение, живея в северна България. Благодаря!
Работих в твоята сфера и записах СДК в Тракийски университет 3 семестъра. Не беше непосилно, натоварващо да, но не съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт