Професия учител - 21

• 38 089
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Явно тази проверак върви повсеместно в цялата страна.
И при нас имаше. Колежката написа обяснение. В единия случай имаше техническа грешка- детето има мед.бележка, но е уважено само едно отсъствие за целия ден. Съответно колежката извинява другите и сега хоп- обяснявай се.
Чудят се вече с какво да ни занимават...

# 481
То това е какво точно да напиша..имам над 15 бележки повече

# 482
  • Добрич
Надвишила съм ги, защото имам много деца които не посещават часовете от ромски произход.

Отсъствията по семейни причини не могат да бъдат надвишавани. Никъде в нормативната уредба няма такъв вариант. В нарушение сте и затова пишете доклад. Трябвало е  когато станат 15 дни да спрете да извинявате и следващите отсъствия да бъдат неизвинени.

Предполагам, че имате бланка от родител за тези отсъствия?

Ако можете, аргументирайте се  за нарушението с много основателна причина, подплатена с документи (смърт в семейството, грижи за болен член на семейството, участие в състезания, фестивали и пр., затворени пътища, заради влошена зимна обстановка и т.н.) На "първо четене" това ми хрумва. Със сигурност ще има и други възможности. Важно е да се аргументирате основателно, защото иначе може да се стигне и до дисциплинарно наказание (последното споделям от наблюдение върху  близка ситуация).

Вчера чух за друг случай  подобен на Вашия, където ученичката  (12. клас) е била придружител в болницата, но нямала бележка....

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 21:45 от Вела

# 483
Аз се чудя дали да не пиша, че са деца в риск от семейства с ромски произход..без родителите да имат интерес да извиняват отсъствия и личните им лекари не им дават бележки..нещо подобно, както си е всъщност

# 484
  • Добрич
Аз се чудя дали да не пиша, че са деца в риск от семейства с ромски произход..без родителите да имат интерес да извиняват отсъствия и личните им лекари не им дават бележки..нещо подобно, както си е всъщност

Това важи най-общо за повечето роми...

И не обяснява защо Вие сте ги изеинили. Не е основателна причина.

По-скоро може да са болни, даже да имат рецепта, но да нямат пари за медицинска бележка.

С децата в риск се работи допълнително по разни механизми. С тези деца работено ли е до сега, защото са в риск?

# 485
  • Бургас
Сега, когато вдигнаха заплатите на педагогическите специалисти, в моето училище ми казаха, че това увеличение не се отнася за мен и не ми дадоха да подпиша новия анекс към договора, въпреки че всички други колеги подписаха.
По проект ли сте назначена? Какъв е договорът Ви?

# 486
Много внимателно трябва да следим тези бележки. Аз си направих екселска таблица с няколко колони. Първата е входящ номер на заявлението за отсъствия, после датата, името на ученика, дните, които ще отсъства, колко са на брой,, причините и последната е колко дни ми остават да ползва. Моя приятелка пиле в момента доклад, защо е допуснала тази грешка. На мен ми идва идеята, че имат право и да бъдат освободени от директор за някакви дни. Не може ли да ги включим тези дни към семейните причини?

# 487
  • Майничка
Тези дни от директор не бяха ли преди да въведат 15те дни? Преди бяха 3 дни от класен и 7 от директор.

# 488
  • Айтос
Сега, когато вдигнаха заплатите на педагогическите специалисти, в моето училище ми казаха, че това увеличение не се отнася за мен и не ми дадоха да подпиша новия анекс към договора, въпреки че всички други колеги подписаха.

Не съм назначена по проект, а трудовият ми договор е срочен трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 1 от КТ – за срок до 30.06.2026 г., с 6 месеца изпитателен срок в полза на работодателя.

# 489
  • Пловдив

Не съм назначена по проект, а трудовият ми договор е срочен трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 1 от КТ – за срок до 30.06.2026 г., с 6 месеца изпитателен срок в полза на работодателя.

Принтирайте анекса и им покажете текста, който се отнася за Вас.

# 490
  • Пловдив
Nizi, извинете, но мисля, че сте назначена по проект. До 30.06.2026 г. е проектът, затова и договорът ви е срочен.
Въпреки това, трябва да имате увеличение.  Ако проектът е "Успех за теб" , вече дадоха указания за увеличение. Ако е "Силен старт ", мисля, че се очаква.

# 491
  • Sofia
Аз започнах като педагог в сдя , която е към МЗ и няма да имам увеличение. Има ли някой в групата,  който работи като педагог в ясла , независимо дали е в сдя , към дг или е в група в ясла. Имам някои въпроси.

# 492
  • вкъщи
Във всички училища искат обяснения явно за тези отсъствия. Аз слава Богу не съм извинявала без документ и нямам ученик с над 15 ползвани дни по семейни причини. Един дерт по малко, но сега искат всички бележки по семейни да бъдат въведени в школо по дати за всеки един,а аз съм въвеждала от момента в който ни казаха,н от началото на учебната година. Голяма играчка ще е ,но..ю

# 493
Ние нямаме Школо, с НЕИСПУО сме и не са ни казали още нищо. Дано не искат от нас подобно нещо.

# 494
Много ми хареса как са го измислили в училището на дъщеря ми - в самото заявление най-отдолу класният попълва колко дни са използвани до момента и лесно се вижда колко остават.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт