Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 008
  • 388
  •   1
Отговори
# 285
Здрасти, след 6 месеца без цигари и без никакви кой знае какви пориви за никотин, вчера запалих 3 цигари наведнъж. Днес продължих да пуша. Минавам през труден етап и вчера не издържах. Запалих от яд, тъга, ненавист към себе си и всичко останало в живота ми. Напук към всичко в мен...осъзнавам, че съм за психолог и цигарите няма да променят ситуацията, но все пак запалих. Не ми е готино, нито спокойно, но си е мое и никой не може да ми каже прави го или не го прави....

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 15:59 от DeniAra

# 286
Здрасти, след 6 месеца без цигари и без никакви кой знае какви пориви за никотин, вчера за палих 3 цигари наведнъж. Днес продължих да пуша. Минавам през труден етап и вчера не издържах. Запалих от яд, тъга, ненавист към себе си и всичко останало в живота ми. На пук към всичко в мен...осъзнавам, че съм за психолог и цигарите няма да променят ситуацията, но все пак запалих. Не ми е готино, нито спокойно, но си е мое и никой не може да ми каже прави го или не го прави....
Ок, запалила си. Разбирам. От яд най се паля и аз.
Но не може ли да попушиш 2-3 дни и да спреш?
Да не влизаш пак в порочния кръг.

# 287
Не знам дали осъзнаваш, Дени, ама звучиш като:
а) наркоманка - “Минавам през труден момент, затова ми е позволено да пуша”.
б) сърдито дете - “Ще си правя каквото си искам, никой няма да ми казва какво мога и какво не мога да правя”

Не ми се обиждай, но отстрани на мен лично така ми изглежда ситуацията.
И наистина не е лошо да си направиш консултация с психолог, защото зад проблема ти с цигарите със сигурност седят много други неща, които чакат да ги разрешиш.
Проблемът в случая е, че пушенето нито ще ти реши проблемите, нито ще ти помогне в тежкия момент. Само ще ти нагнети допълнително вина, ако не съзнателно, то подсъзнателно.
И аз минавам през ужасен, отвратителен период, такъв, какъвто не съм си мислила, че мога да имам, не знам как изобщо издържам… Но вече не пуша 10 месеца (точно вчера ги направих) и цигарите и имагинерното усещане, че са ми нужни за нещо все повече и повече намаляват. На морето минах през един бар, в който пушеха наргиле и много ми хареса как мирише… Представих си какво би било, ако си дръпна и само от представата ми стана лошо…
Факт, успяла си да издържиш 6 месеца, което е похвално, за мен е и факт, че в момента си правиш сама на себе си напук, но имаш време и възможност да се осъзнаеш. И да спреш дотук. Разбира се - ако искаш. Ако не искаш - продължавай да пушиш. Както и всички, които искат да спрат да пушат, но не се получава. Получава се, когато съзнателно си избереш да не пушиш.

# 288
Не знам дали осъзнаваш, Дени, ама звучиш като:
б) сърдито дете - “Ще си правя каквото си искам, никой няма да ми казва какво мога и какво не мога да правя”

Да, така е и не се сърдя, даже е по-добре да го прочета "право куме в очи". Помага за отрезняването...

# 289
Така бях и аз миналата година.
6 месеца не пуших, нямах пориви.
Почина на 3 месец мой много добър приятел, на втория ден се появи зверско желание за цигара. Месец удържах и палнах от яд по друг повод на работа. После 2-3 седмици не пушех. Брат ми се прибра и пропушил се оказа.
Той цял живот не пушеше, на 40 години пропушил. Келеш.
Забраних му вътре да пуши. Но по едно време му откраднах 1 цигара. След време пак отивам на море, майка се оказа, че си пушила тайничко. И там изпуших 2-3. Прибирам се от море. 3 дни нищо, но демона вече е буден. И една вечер някъде август беше ей така просто си купих и пушех до края на годината.
Като имах 3-4 опита ноември и декември за по 10 дни.
Много по-лесно е да спреш сега като не си навъртяла километража.
Настина като мен си. Ако трябва отиди на психолог.
Пропушването няма да ти реши драмите. Повярвай ми, изпитано е. Задоволява само желанието за никотин.
А то е психическо предвид, че не си пушила месеци.
Плюс и създаваш нов проблем. Пропушваш.
Хайде кажи,  какъв е смисъла ако някой ти прави драма, да наказваш себе си по този начин.
Казваш, че имаш ненавист към себе си. Там ти е проблема.
Трябва да се обичаш и уважаваш.
Това важи и за мен, защото и аз като правя мизерии се усещам, че има нещо все още сбъгнато и се самосаботирам.
Моя съвет към теб е ако си си купила цигари - ами изпуши ги. Напуши се като магаре дето се вика.
Щото си това. Като мен магарица Grinning
И помисли какви други начини може да намериш за да преодоляваш такива моменти.
Много зависи и от момента.
Аз сега като се замисля за глупости реално съм припалвала, ама имам стабилна нервна система - от раз пали.
Та изпуши ги. И спри, спри преди да си създала навик.
Нещо друго направи. Дихателни упражнения, медитация, йога. Ето ти  и моята патеричка - инхалатор. Има хора смучат лукчета, бонбони и солети, а моят инхалатор е без калории, без никотин и доставя удоволствие. Запушваш едната ноздра, вдишваш инхалаторчето, издишаш през устата и другата ноздра.
Пък като ми е в джоба и се е стоплило е още по-силно и ментолово и изпадам в екстаз. По-добро е от цигара.
Айде, не се лигави и почвай пак.
Защото е едно да пушиш 2 дни и пак да спреш, друго е да пропушиш, да пушиш повече месеци и да почваш планиране. Не е толкова лесно и просто. То се почва мислене, кандърдисване, определяне на дата. Пък я стане я не стане.
Спирай сега докато е време.

# 290
  • София
Елора, разсмя ме 🤭 Господ здраве да ти дава!

"Запушваш едната ноздра, вдишваш инхалаторчето, издишаш през устата и другата ноздра.
Пък като ми е в джоба и се е стоплило е още по-силно и ментолово и изпадам в екстаз. По-добро е от цигара."

Искам да съм птичка и да видя как двама милицаи те наблюдават. И се чудят дали се дрогираш, или не те слуша главата 🤭.

Извинявай, много цветно си го представих Hug

# 291
Хахаха! Милицаи 😂🤣!
Посмях се доста с вас, момичета!

# 292
Въобще не ми пука. Да си мислят каквото искат милицаите
Mr. Green

Даже са ме питали познати. Викат ми - нещо нослето ли е запушено? Викам да.
Grinning

# 293
Ох, Елора, не могааа 🤣…

Я сега кажи, твоят най-добър приятел Витко ли се казва?

https://apteka.framar.bg/09000749/%D0%B8%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0%BB … D0%BD%D0%BE%D1%81

Не че имам нужда да го ползвам, за да не ми се пуши, ама идва сезона на запушения нос и с тая реклама, която правиш 😅…

BTW, аз, щото много знам да философствам тия последни постове, някой отгоре ми се изсмя тая вечер. Разчиствах си един килер, т.е. счупих се да си търся едно люкарство за рефлукс, дето си го купувам от Гърция и съм сигурна, че имам още 1 опаковка, но съм я затрила. Та ровейки, намерих една торбичка с едни медицински документи, с които съм се мъкнала миналата година по някакви доктори и болници, хубава торбичка от Нотино, мокри кърпички, сухи, изобщо пидготвена съм била за болница… и 2 запалки и почти пълна кутия Дънхил Есенс шампанско. Като я видях, направо ми се прирева.
Занесох я на балкона на мъжа ми и му викам - намерих си една кутия с цигари. И той изненадан. Обясних му какъв е случая, тъй че сега ще пуши “отлежали” цигари.
Ама бързо ми мина, де. Просто ми стана някакво тъжно, ама и аз не знам за какво. Че като съм се разхождала по доктори с всичките следоперативни усложнения, които имам, освен всичко останало съм пушила и по 1 кутия цигари на ден. Евала…

# 294
Нормално да ти стане тъжно. Намериш си цигари и не можеш да я изпушиш.

Да, и този инхалатор има.
На бюрото вкъщи са ми три вида.
Витко, другия синия обикновения
https://galen.bg/inhalator-za-nos-fresh-h-1

И от чужбина този

https://bg.iherb.com/pr/herbion-naturals-naturals-nasal-inhaler- … 661?rcode=NGM8943

От синия си имам за работа. Там гледам да не го ползвам често. Понякога навън като се разхождам, като няма никой в офиса се възползвам и като отивам до тоалетната пошмърквам Joy

# 295
Като ги гледам като състав май да еднакви почти.
Ще взема и аз да пробвам като ми се позапуши повечко носа…
Иначе - да, просто някаква емоция усетих, но то аз съм си дала свободата да си усещам всякакви неща, просто да не ми влияят върху съзнателния волеви мой си избор да не пуша.

# 296
Някой оттук забелязва по-трудно спиране на електронни цигари, конкретно на Айкос, в сравнение с обикновените?

# 297
Напротив, от раз спрях Аййос. Последните 3 години само това пуших. Снощи се видяхме с приятели и единия сподели, че много изследвания имало на случаи на рак при ползващи бездимни устройства. Направо ме втресе.

# 298
Някой оттук забелязва по-трудно спиране на електронни цигари, конкретно на Айкос, в сравнение с обикновените?

Ами обратното се пише тук.
Че по-лесно се спират електронните.

---

Впрочем аз от ихерб си поръчах Nac - Н-ацетил цистеин
Все се каня. В Бг не се продава, има само на прах асс, но не ми харесва нито формата, нито това, че е подсладен.
Има много ползи това нещо. Плюс наскоро се зачетох за ползите му за отказа от цигари.
Тоест влияе и на желанието за пушене. За психичната зависимост.
Ще ми пристигне скоро.

https://bodytime.bg/bez-poroci-s-n-acetyl-cysteine-2/

https://www.bb-team.org/articles/5093_nac

Не съм го взела с тази цел. За белия дроб съм го взела и за останалите му ползи, но това си е бонус ако повече намали желанието.
Плюс е нещо, което е хубаво човек да има като пипне някоя настинка или грип.

# 299
И аз имам прегрешения от началото на седмицата и то след 8 месеца без цигари. Тъпа работа, ама дано пак да успея да ги спра скоро...

Общи условия

Активация на акаунт