Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 005
  • 388
  •   1
Отговори
# 75
При мен пък, мъжът ми не може да повярва че казах о наистина вече почти 2 месеца не пуша. Вече не се и сещам толкова, понякога се приесещам. Но по-скоро от тези навиците в които ми беше кеф да пална,ама веднага изчезва желанието след това. Проблема ми е че напълнях.... 4 килограма за 2 месеца, ако щеш:) въпреки засиления спорт. Признавам че по принцип си хапвам сериозни количества,но то и преди беше така, не съм увеличила храната. Може би буквално първите 2/3 седмици смучех олипс бонбони без захар постоянно и дъвка, но и това вече го няма, та не знам наистина. Ще боря сега килограмите, но наистина не искам да се връщам към цигарите.

# 76
Махай въглехидратите. Тесто, сладко, ядки печени, газирани.

# 77
Може и да ми се смеете, обаче след 2-3 месеца зверски ПМС със супер глад за сладко си купих един крем от Аквасорс, Moonrise и откакто го мажа, грам не се срещам за захар. А преди омитах по буркан сладко. 
Не съм фенка на Аквасорс, имам една много запалена приятелка, на която съм обяснила, че от водораслите и там незнам какво си, дето си бях взела, ме боли стомах, но понеже това е крем, реших да му дам шанс и о, чудо, спрях да се тъпча като побъркана със сладко. Сега си се храня нормално (като за мен), да, ям тесто, но спрях да качвам, на оптималното ми тегло съм, но да, писала съм + 7 кг съм за 5 месеца. Да кажем, от тях 4 си ми бяха нужни, другите са екстра. Лошото е, че доста поли и панталони са ми тесни, но това е, защото след операцията коремът ми е подут някак… бях на същите кг, каквито съм сега преди година и нещо и нямах този проблем. Но както и да е, с диета при мен няма да стане, защото аз и без това съм на такава за гастрит, но просто увеличавам движението на макс.

# 78
Вчера открих на майка скривалището за цигари късно вечер. Турила ги при тоалетната хартия.
Но съм железна. Не взех. Ядосах се и тръшнах вратата.
Днес и казах нарочно, че го намерих и да си ги премести и да вземе да ги спира.
Обаче днес пък ми се пуши. Криза. Пия табексче.
Справям се де.
Не се противя на крейвинга.
Преди му се нервирах и някак това ме караше да припалвам и да се въртя в порочен кръг. Сега не знам как да го обясня, не му се противя, не се дразня, как да го кажа - прегръщам това чувство и отминава. Приемам го.

# 79
Именно!
Приемаш желанието, да, пуши ми се. Не го отричаш, не му се противиш. И го оставяш. Не може да контролираме craving-ите, но може да не се оставяме те да контролират нас.
Всичко е временно и отминава. Дори и лошите неща.

# 80
Да, трябва да отмине и ще отмине.
Одеве беше силно и намаля.
А като се  нервирам, че ми се пуши, някак продължава дълго.
Нататак трябва да намалеят.

# 81
Не се нервирай. Това направо вади никотиновото чудовище наяве. Или ако се ядосваш - изливай емоциите по друг начин, аз например се тръшках и ревях. И докато се тръшках и ревях, някак ми отминаваше желанието да пуша.
Само не се поддавай.

# 82
Привет на всички! Записвам се и аз в темата.☺️  Не съм палила цигара от 5 дни. Ако трябва да съм честна, не ми се и пуши. Имам някакви проблясъци от време на време за цигари,  но са толкова рядко и за кратко, че дори, не си струва да ги мисля. Не знам обаче след време как ще е. 🤷 Има ли вариант сега да не ми се пуши и след време да се засили желанието? Иначе си пушех нормално по 10-15-20 цигари на ден. Спрях ги рязко. Просто станах сутринта и реших, че повече няма да паля. Обмислях обаче от поне година спирането. Явно психически съм готова+ не знам дали работи, но всяка сутрин пия по един невробекс  и съм си втълпила, че заради това, не се изнервям. 😁

# 83
Мила, знаеш ли кое е смешното.
Като попушвах отвреме навреме и търсех от майка цигари, тя не ми даваше, после ми даваше де.
Но редовно и издирвах скривалището и не го намирах и сега като не ми трябва - го намирам.
Иначе вчера си беше крейвинг дей.
Може би защото и намерих кутията онзи ден.
Днес ми е спокойно.

tatatuni, браво.
Не мисли дали ще има или не. Просто не пуши.
Явно 1 година си го мислила много и си узряла.
Невробекса няма значение в случая. Не е успокоително.

# 84
Здрасти, 6 седмица съм без цигари, но тази последната ми беше много натоварено и по-често се улавях, че ми се пуши. Даже докато пиша....след малко излизам на разходка и кафе преди да завали отново и се чудя за какво ми е компания, като не пуша с тях. Направо ми е скука без цигари. Знам, че си внушавам, но въпреки това е силно...дано издържа Simple Smile

# 85
DeniAra, браво.
Миналата година ми беше странно да съм с колегите пушачи и ги избягвах.
Излизах сама.
После вече си викам - ама не става така и почнах с тях да излизам. Ако просто седя с празни ръце и ми става едно такова чорлаво и ми се приисква цигара. Обаче установих, че  като излизам с тях взимам чашка вода, държа я и си говоря. И грам за цигара не съм помислила.
Ако  ти е скучно си уплътнявай времето. Създай си нови интереси. От теб зависи.
 Чети книги, спортувай, плети, разхождай се. Създавай  нови навици.
На мен никога не ми е скучно.

# 86
От сутринта не съм пушила , изпуших 3 цигари,последната я хвърлих . Сега ми се плаче изнервено ми е (но аз имам за какво разбира се) поплаках,тръгнах за цигари и се върнах ,не купух

# 87
Щом си в такова състояние, то ти все още искаш да пушиш.
Не си узряла. Започни да четеш книги за цигари. Отново и отново. Търси клипове, слушай опита на другите.
Мотивирай се.
Не е нормално в 11 часа да ревеш за цигара.
В случая и табекса няма да ти помогне.
Била съм в твоето състояние и съм спирала табекс, че ми пречеше да си пуша.
Аз мога и без табекс да ги спирам и не изпадам  като теб в рев и сълзи.
Ами пуши си, не е нужно да товариш психиката си.
Пуши  по пет щом можеш. Не е чак толкова зле.
И като узрееш и решиш, че НЕ искаш да да пушиш - спри.
Също така промените, които правим с нас си - отслабване, промяна на храна, махане на цигари, алкохол и всякави вредни навици са успешни когато се правята само и единствено само за самите нас. А не щото ще бременея и трябва да ги махам. Тати иска да ги спра, мама иска да ги спра.
Когато нещо се прави заради другите  е неуспешно + и това се счита за жертване на нещо ценно.
Затова и си в истерия вече.
Проблема не ти е физическа абстиненция. Тя е лека.

# 88
Благодаря ви искам да ги махна заради всичко, защото се изнервям от тях , защото са отрова , защото да спя по добре и спокойно, защото...
Но и в личен план имам проблем, което допълнително ми се доплаква

# 89
Please, аз бях така преди една година. Само, че не плачех а правех скандали в къщи. Постоянно ( три дни)бях изнервена и  си продължих да пуша . Помня, че мъжът ми ми каза ,,или пий някакви хапчета или почвай цигарите, че не се издържа ".  Сега вече е съвсем различно. Аз преди година, не бях готова и ти не си готова сега. Нагласата ми в момента е съвсем различна.  😊 Надявам се да е все така. Успех и воля на всички !☺️

Общи условия

Активация на акаунт