Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 15 848
  • 645
  •   1
Отговори
# 420
На лс ще ти пиша, не искам тука, все пак е тема за отказване.
Не ща да давам идеи на другите палавници.
Joy

# 421
  • Русе
17 години без цигари. Спрях от раз, не посегнах повече. Споделям моя метод:
1. Щом ми се допушеше, 5 мин си представях пурети с вкус на шоколад и ванилия, аромат на класиката "Клан" и най-яките корекомски цигари от младежките години. Припомнях си меките и силно ароматни цигари от ония времена. Сега пушите откровени боклуци!
И така с по-няколко минути вкусово-ароматни спомени ми се отщяваше да паля цигара.
2. Не си купувах цигари, никакви!
3. Обръщах парите за цигари в малки награди и кефчета - тениски за детето, саксии с цветя, парфюми, книги, списания.
4. Най-важното - Спрях веднага след зачестилите болки в гръдната област. Един бог знае какви болести съм си спестила.  
Бонусите след това:
- къщата престана да мирише на неизхвърлен пепелник
- дрехите ми и чантите ми дори не воняха на дим
- престанах да се задъхвам
- кожата и косата ми възстановиха блясъка и свежестта си
- джобът ми определено беше по-доволен да го изпразвам за благинки и полезни неща, отколкото за тая воняща отрова.
Дано съм била полезна на някого тук. Да не забравя, по това време живеех със заклет пушач - и пак не се изкуших.
Ето този пост ме кара да напиша ОГРОМЕН РЕСПЕКТ! За силата и осъзнаването най-вече! Искам и аз! 😍 Между другото, ако не е тайна какво се случи със заклетия пушач? Стана ми интересно...Simple Smile

Привет! Аз съм Таня! Прочетох цялата тема с огромен интерес. Големи благодарности за подкрепата ви, момичета! ❤️
На 48 съм, имам 28- годишен пушачески стаж. Въздържател съм 12 дни. Това ми е втори опит за спиране като не броя бременността си, която си е най-големият мотиватор. Първият ми опит беше чисто волеви без никаква подкрепа. Издържах 7 дни с 300 Зора, много мрънкане, нерви, караници с любимия (заклет пушач) Той не ме подкрепи особено. С него в последните години имаме трудни взаимоотношения, но това е тема за друга група. Simple Smile Преди три месеца направих хроничен бронхит с ежедневна продуктивна кашлица, две седмици антибиотици, рентгенови снимки и т.н. Няма оправия, освен ако не спра да си дразня бронхите. Реших, че това е момента да спра поне за известно време, ако може и завинаги. Помагам си с Табекс по схема. По-поносимо е от предният път, но не и лесно. Пия и лек синтетичен успокоител, който не пристрастява по препоръка на личната. Тренирам пилатес, фитнес и ходя на танци. Задължително два пъти дневно поне ме удря нервата, стяга ме главата, приболява не тук там, мравучка ме, понапарва ме. Все едно ще гръмна! Проблема е, че не искам да пуша, съвсем осъзнато, но нервите ми ме предават...Обмислям да добавя Невробекс и Ашваганда, даже и психоаналитик само и само да не пропушвам. Пиша си с Chatgpt и аз - с него си дишаме, танцуваме, плачем  и какво ли не, бива си го. 😁 Как минаваше абсистенция към 12-ия ден при вас? Нервите?  Губихте ли мотивация за ежедневните дейности? Радост от живота? Аз съм с Хашимото и менопауза принудителна. Секса е труден на този етап. Работя от къщи и с половинката сме нон стоп заедно. Вероятно ще издържа да не запаля, но дали ще издържа да не полудея?! 🙄

# 422
12 без цигари! Поздравления! Ти си излязла от туела на дневна светлина и не смееш да погледнеш напред... Аз отказах цигарите от 4  опит, пуших повече от 20 години. На третият ден ме осени една мисъл  която си повтарям: Е имало и друг живот!
Все още ми липсват тютюневите "преживявания" но както вече казах : Е имало и друг живот! Simple Smile
Успех tania77.

# 423
  • Русе
12 без цигари! Поздравления! Ти си излязла от туела на дневна светлина и не смееш да погледнеш напред... Аз отказах цигарите от 4  опит, пуших повече от 20 години. На третият ден ме осени една мисъл  която си повтарям: Е имало и друг живот!
Все още ми липсват тютюневите "преживявания" но както вече казах : Е имало и друг живот! Simple Smile
Успех tania77.

Много благодаря! Чакам другия непушаческия живот все още. Очаквам да е пълен с кислород, спокойствие, повече усмивки от преди и повече възможности. Очаквам, че живота ми като цяло ще се промени към по-добро в много направления. Но си права, че не смея все още да погледна напред...напрегната съм много и си измислям всякакви ритуали за заместване на празнотата, даже крещя и плача от време на време... Мечтая за деня, в който ще се успокоя, ще се усмихна, ще приема новото си аз. Чакам...❤️

# 424
Минала си трудното! Дишай и си мисли колко сладурски дрънкулки ще си купиш с парите за цигари!

# 425
Дръж се Танче, дръж се.
Не бъди като някой други в тая тема.

Скрит текст:
Като мен Grinning
Иначе аз не пуша де. Вейпър палава съм.

Дай си шанс. Дишай, медитирай, реви ако трябва.
Може да започнеш книгата на Алън Кар. Действа много мотивиращо.
Дори и да си я чела, почвай я.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 20:47 от Елора

# 426
  • Русе
Благодаря, момичета от сърце! ❤️
Елора, палавнице 😂, ти поне без проблем ги отказваш, нищо че припалваш чат-пат! Аз не мога така. Ще бъде вечна агония...От теб обаче се научих да работя с инхалатор! Може и вейпърка да стана, кой знае... 😂😂😋
Алън Кар го четох на предното отказване...не ме държат дълго тази книга...замислям се пак да я прочета. Имам и двете книги.
Между другото осъзнавам след 12 дни, че големият ми проблем е тоталния спад на допамин. И от там съм нервно кълбо и нещастница. А с цигарите бях една веселячка.....И в тази насока се замислих, че имам един спрей с никотин за под езика. Ако пръскам чат-пат , за да си доставя радост дали ще ме върне обратно в 1 клас? Как мислите? Или пък някакви добавки с допамин...Спортувам, танцувам когато се сетя, пея силно на глас сама в колата 😂, дишам квадратно и какво ли не само да вдигам тоя допамин, ама иска си още...Коледната украса още не съм сложила, а всяка друга година по това време се вихря из къщата. Не ме влече сега...Sad

# 427
Шоколад и с*кс, с*кс и шоколад. Като ти писне - спираш с*кса Joy
12 дни! Ти си моят герой, егати. Това са цели 960 цигари Anguished А ти мрънкаш???!!!

# 428
Оф, абе не е съвсем лесно и при мен.
Това през 10-15 дни да почваш отначало. Стресиращо е.
Но пък и нямам избор да ти кажа. И аз като пуша съм много зле, като болна съм.
Какво е това квадратно дишане?
Опитай и дълбоко диафрагмено, за повече време.
Също така за повече допамин - увеличи спорта. А ако обичаш да денсиш още по-добре.
Като пушиш е ясно,че ти е едно такова готино. Ама е фалшиво. Не само фалшиво, но и вреде на хормоните, които произвежда мозъка.
Друго, повече протеини. Ама качествени де. Също помагат за увеличаване на допамин.
Какао също. Или натурален шоколад над 85%
Магнезий пий и омега 3. За допаминовите рецептори мисля, че бяха и тяхната чувствителност.
Опитай медитация. Случвало се е много да ме успокоява.
Жалко, че не намирах време редовно.
Веднъж такава яка и дълга направих, че почти три дни не мислех за цигари.
Пробиотици също са важни.
Аз примерно пия кефир, там има такива хормони на щастието.
И въпреки всички тези неща е много важно да имаш силно желание да НЕ пушиш.
Понякога хем го има, хем изфирясва.
То тук става въпрос за вътрешна борба с наркомана.
От обикновените ли инхалатори взе? Много са готини, нали? Grinning

А да и секс както вика съфорумката.

# 429
  • Русе
***n_a*** не мога да повярвам, че съм нечий герой! Това си е огромна мотивация! Благодаря от сърце! Дано и аз мотивирам някого, ще съм много щастлива! ❤️❤️❤️
Шоколад имам, секс нямам, то е дълга и широка, цяла сага. Аз съм с проблем след операция, който скоро се надявам да коригирам, а половинката беше и той дълго време с проблем...така че секса е мираж на този етап. 😭

Квадратни дишане при стрес е супер. Вдишваш 4 сек, задържаш 4, издишваш 4 и пак задържаш 4. Така 2-3 минути. И други дишания съм учила, занимавам се с йога от време на време. Медитирам също. Добавки пия всичките изброени, млечните обаче съм ги занемарила. Имам СРЧ и ги избягвам. Ще взема да пробвам с кефира щом има хормон на щастието 😍
Инхалатор празен взех, сложих му памук с капка мента на Дотера и шмъркам 🤣 Яко е!
Мацки, радвам се, че ви има! Борбата ще е безмилостно жестока! 😂
Стискам палци и на вас! 😘😘😘

# 430
Абе левче и нещо е един инхалатор.
Вземи си. Аз имам 3 вида. Единия от чужбина Joy

Аха, това ли било квадратното. То има и с 5 секунди. Има едно 478.
Скрит текст:
Ако нема с кой секса, ми сама. Пак може.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 431
  • Русе
Абе левче и нещо е един инхалатор.
Вземи си. Аз имам 3 вида. Единия от чужбина Joy

Аха, това ли било квадратното. То има и с 5 секунди. Има едно 478.
Скрит текст:
Ако нема с кой секса, ми сама. Пак може.Stuck Out Tongue Winking Eye
Имам масла на Дотера затова взех празен. Какво е едно левче в днешно време 😂
А това самостоятелното ...старая се да не изоставам...на 48 съм все пак....😁😁😁🫦😂

# 432
Добре дошла в клуба, Танче.
На 12-ти ден си още мнооого ранен непушач или по-скоро бивш пушач. И аз ревях в този период и всичко ми се струваше ужасно тъпо и безмислено без цигарите. Все едно ми бяха отнели цялото удоволствие в живота. А то е… просто един наркотик. Както пише Елора - фалш.
И никаква вейпаджийка няма да ставаш. Реално даже тия Табекси, никотинови ала-бала не са нужни. Зависимостта от субстанцията чисто физически е много слаба и минава много бързо. Това, което остава е онова нещо, което аз му казвам “кучето на Павлов”. Светва ми лампата и хоп, автоматично се сещам за цигари. Защото това съм го правила 26 години от живота си. И досега като се нервирам особено много ми минава мисълта за цигари, но сравнявам как бях лятото, т.е. на около 9 месеца след като съм ги спряла и сега - нищо общо. Вече и да се сетя за цигари, толкова бързо ми минава, приела съм го, че това са някакви модели и край. Вече цигарите не са ми част от живота.
Иначе - и моят дими, че и майка ми доскоро димеше, но не ме дразнят с това, че пушат и на мен ми се иска, а че пушат и ми е гаден димът, нещо, което супер много винаги съм мразила.
При мен допаминът липсва много тежко, затова съм тотално зависима към телефона си. За момента това запълва всичките ми допаминови дупки като няма шоколад, алкохол, секс или други там неща.
Но дори и без всичките тия неща - пак не искам да пуша, избрала съм си го лично аз и съм супер горда от постижението си.
Между другото, преди да спра цигарите години наред бях с бронхити. Откакто съм спряла - нито 1 засега.
😉
Не спирай, сигурна съм, че ще можеш.

# 433

Иначе - и моят дими, че и майка ми доскоро димеше, но не ме дразнят с това, че пушат и на мен ми се иска, а че пушат и ми е гаден димът, нещо, което супер много винаги съм мразила.

Ей това показва колко сме сбъгнати пушачите.
Да искаш, нещо което е гадно и отровно.

# 434
Не мога да справя още. Леко се отчайвам….

Общи условия

Активация на акаунт