Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 15 563
  • 629
  •   1
Отговори
# 480
Олеле божкеее, аз чета ракия терапия tooth
То рейки.
Какво точно представлява?

# 481
Олей, рейки… чудесно е просто… как не се сетих да го препоръчам на нервни и ревливи тъкмо спрели бивши пушачки. Аз също ходих няколко пъти и е много яко. Даже бих си ходила често, ама ходя на още няколко други терапии за други неща и пари - йок.
Решила съм догодина да изкарам курс, за да мога да си го правя сама.
А иначе - това е енергийно лечение. Реално си лежиш, отпускаш се, терапевтът си слага ръцете на определени части от тялото ти и ги задържа така като ти предава нещо като вселенска енергия. Усещането е за пълен релакс и затопляне. И виждаш разни цветни неща и форми. А аз съм заспивала дори, но то аз почнах да заспивам на всичко - и набодена с игли на акупунктура, и на козметични процедури, и на Боуен… но това е най-релаксиращото.
Браво, Танче, много добро решение…
Ииии… айде сега, мъжът ти виновен за всичко… за повечето неща сме си виновни сами, най-вече, че не се отстояваме достатъчно… Ето виж, твоят звучи да се старае.

# 482
Оф, малко съм недоверчива към такива неща, не знам

# 483
Няма да питам кои са тия определени части, нито каква енергия предава Joy Шегувам се, разбира се, щом ви действа добре - защо не.
И браво за постиженията. Далеч съм аз от вас, но четвърти ден се справям в рамките на 1/2 - 3/4. Като вечер по му отпускам края Joy

# 484
И аз бях недоверчива - ама е приятно. Ако не се задълбочаваш, а моят терапевт е супер ненатрапчивия Дзен човек - просто се отпускаш и ти става едно леко.
Не са такива частите, ***n_a***. Избягват се всякакви ерогенни зони. Набляга се на главата, корема, стъпалата, гърба. Нищо сексуално няма, пък и моят човек е някак - ух, най-несексуалният мъж, който съм виждала някога.
Не е и някакво отвлечено и сектантско, аз аз го приемам просто като процедурка, на която да ходя. Алтернатива на мануална терапия примерно.
Ама аз защото освен на рейки, ходя и на Боуен, и на акупунктура, и на едно нещо, което се казва Тета хийлинг ☺☺☺…
Хммм, не съм се замисляла, ама може и всичките тия неща да са ми помогнали да не изпадам в наркомански залитания, въпреки че не сме обсъждали спирането на цигарите, то аз заради 100-те ми здравословни проблема ходя на такива неща.
Но идеята ми е, че не е лошо да си помагаш на душата и на тялото по всякакви възможни приятни и отпускащи начини, особено, ако ти се реве, че повече няма да си пушкаш цигари с музичка под звездното небе на уютния си балкон всяка вечер. 😉

# 485
И колко струва това рейки?

# 486
Според мен всякакви терапия помагат. Аз ходя на акупунктура по други поводи и наистина много ми помага. Между другото аз с моите изпушени цигари, искам да ви кажа че за първи път осъзнавам че цигарата като вкус изобщо вече не ми харесва, чувствам се зле от тях, обаче как помагат да отпуснеш напрежението. Не знам дали е чисто само психологическо, ужким казват че било само психологическо, а не реално физическо. Даже твърдят че по-зле ставало от тях, обаче откровено казано аз онзи ден като палнах и напрежението изчезна…. Странна работа… но поне съм доста доволна че вече не ме кефят самите цигари. Да видим. Не давам никакви гаранции вече за моята персона и какво ще направя:)

# 487
Здравейтее, все още не съм пропушила, което за мен си е напредък. Simple Smile Но смених и част от навиците - сутрин вместо кафе със ставането си изпивам една голяма топа чаша вода с лимон. Кафето го пия в офиса ама нещо и то не ми е сладко вече. Вечер вместо алкохолна напитка - чай. Снощи толкова задачки имах, че не съм се и сещала да пуша. Към момента се чувствам добре и уверена. Може би избирам най-неподходящото време за спиране на вредните навици предвид много маси, трапези и места предразполагащи към това през този месец, но пък, ако успея ще ми  двойно по-сладко Simple Smile

# 488
Аз плащах по 80 лв. за рейки
Е.М.А., не си успокоила напрежението като си си запалила. Действието е върху абстиненцията ти, то тя те е правила тревожна. Има го много по-добре обяснено в книгата на Алън Кар, това си го спомням много добре.
Заблуда е, повярвай ми, като мине този първоначален период, всъщност ще се успокояваш при напрегнати моменти много по-лесно, отколкото докато си пушила.

Камиле, това вече е една по-добра нагласа. Вкарване на нови навици за разчупване на матрицата.
И да, декември не е най-подходящият месец за старт на отказа, но то ние сами си градим реалността, тъй че само мога да ти кажа да не се отказваш и да продължаваш напред.

# 489
Ах, ще пропусна.
Единстсвено бих усвоила техники, ама не ми е до това сега.

Вкуса на цигарата от много време ми е тегав. Още преди години ми стана гаден.
Ама пак си пушех.
И сега ако запаля ще ми е гаден. И през всичките тия месеци тази година като попушвах си ми беше гадно.

Но пък се оказа още преди 6 години на тогавашното отказване, че с кафето не ми е проблем да не пуша. Ама хич.
Проблема ми беше след хранене, трябваха ми 3 месеца това миналата година да изчистя. Три месеца се тресях след хранене като луда.
Отделно и емоционалните моменти де.

Всяко време е подходящо. Бих казала сега е най-добре.
Да не се отлага.
Че често съм си викала. Айде да попуша още 2 седмици и почвам.

# 490
Браво, Kamille!
За кафето ме учудвате - аз си пия с кеф всички кафета за деня, без да пуша с него.
А времето хич не е неподходящо, аз даже целево го подбрах сега, не и без помощ за нагласа от тук

# 491
Ами много  хора им е традиция кафе с цигара и това им е трудно.
Майка ми е така. Като се опитва да спира и не може да пие кафе, буквално ще откачи за цигара.
А аз от ден първи не ми беше никаква драма, очаквах това да ме дразни, но не, това въобще не беше драма.

# 492
Аз вече си мисля, че и кафето и цигарите никога не са ми доставяли на сто процента удоволствие, а по-скоро скапаните навици. Виж алкохололът с цигара винаги може би ми е носил някакъв бърз допамин, но доста често след това съм се чувствала зле, та да - за какво ми е..

# 493
Разбира се, че самите цигари (и кафе в случая) не доставят такова удоволствие.
Удоволствието идва от това, че правиш нещо добре познато по обичайния начин, тъй като тези малки "ритуалчета" често са свързани с действия, които правим в покой или за за достигнем такъв.
Тоест рутинното изпълнение на действие носи удовлетвореност, не самия кофеин или никотин.

# 494
mila1331, знам какво пише в книгата, но не съм съгласна. имах си малко стрес точно в дните когато запалих. От както стреса мина, не ми се е пуши. И определено ти казвам, когато имам стрес съм доста нервна и не ми минава по-лесно и по-бързо. Не ме разбирай погрешно, просто има неща които книгите и твърденията са достоверни и такива с които не мога да се съглася. Успокоението е пак психическа нагласа, ако си се настроил психически че ще се успокоиш с цигара, ще го направиш с цигара. Ако се настроиш че ще се успокоиш без , ще го направил без. А това че самата цигара влияе зле на нервите, това всички го знаем, но то не е изразено с по-голяма тревожност, а е физическо.

Общи условия

Активация на акаунт