Градинарство - моето хоби 36

• 37 234
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Mendeleevka Теменужки - Градината става разкошна

# 31
Ами тя и моята е малко хаотична , направо са като килим . Аз нищо не сея докато не ги орежа май - юни защото става ардауш . Имам една кампанула гломерата и лалетата като порастнат все и пречат . После засявам разсадите винки, тагетис , циния , гергини , гайлардия и т.н , редовно прекопавам и поливам.  Миналата година взехме индийски люляк и вайгела . Вайгелата цъфна , индийския люляк имаше само листа . Ще ги видя тази година . Не знам дали е лимон или мандарина , но и аз имам с бодли е и сравнително висок . Есента го засадихме направо в градината и мисля, че се хвана . Едва ли ще стане нещо ако не се ашладиса . Аз мисля, че сега е времето , но трябва да вземеш клонче от плододаващо дърво иначе ще е само диваче предполагам , а дори и да върже плодовете сигурно няма да станат за консумация . Тая седмица при нас е хубаво времето и мисля да орежа дръвчета малко останали рози , че ми се свидеха и вече другата седмица ако е все така да се захващаме с градината . Трябва да сеем картофи , грах , влашец , магданоз малко е рано , но и сега става ,моркови и не се сещам за друго .
Майка ми миналата година си поръча направо облагородени лимон и портокал ,цъфтят , но не задържат цвета . Нямаме условията за да сстанат . Някъде тук бях чела , че лятото трябва да е по - дълго с 3 месеца за да станат лимони , банани и т.н . А ще сея и нар имам един , но искам пак .

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 15:49 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 32
Моят лимон е в 30 литра почва и го пренасям вътре-вън. Сега ще го местя в по-голям обем и ММ обеща да ми направи платформа с колелца. Не смея да го садя в градината, според Интернет лимоните издържат до -4 градуса, а при нас всяка зима стига поне до -10. Негов роднина е отглеждал успешно лимони в плевенско с внасяне-изнасяне. Прочетох в интернет, че без присаждане можело да се чака 10-15 години докато започне да цъфти.

# 33
Привет и от мен , пред уикенда малко поработих и орязах всички лавандули и хортензии..
По темата за луковиците - при мен само кокичетата са се показали. Аз също купих от Лидл доста луковици, но досега само са се показали от земята …
Засях и малко семена , ще ги гледам в блока , докато не ги засадя в градината , пък да видим какво ще оцелее ..
тази година заложих на циния, ниска Астра , слънчоглед , рутбекия и тагетис…
Ще ви пусна снимки довечера Blush

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 09:11 от driada

# 34
Луковиците, които купих от Лидл, всички покараха и то видимо силни растения. От други места съм купувала, все са едни немощни. Беше кално, но слагам найлонови торбички върху ботушите и обикалям двора, като магия е!

# 35
  • На морето!
Тази зима, като по-студена, забавя растежа на всичко. Гледах сутринта стори отпреди 2г, на тази дата вече сме имали пролетни цветя и прасковата е започнала да цъфти. Днес пролетните цветя са далеч от цъфтеж, а пъпките на прасковата са едва набъбнали. Надявам се след нормалната зима да имаме и обичайна пролет и повече валежи лятото.

# 36
Тази зима, като по-студена, забавя растежа на всичко. Гледах сутринта стори отпреди 2г, на тази дата вече сме имали пролетни цветя и прасковата е започнала да цъфти. Днес пролетните цветя са далеч от цъфтеж, а пъпките на прасковата са едва набъбнали. Надявам се след нормалната зима да имаме и обичайна пролет и повече валежи лятото.

Най - вече се надявам да не паднат пак студовете . За цъфтенето все ще цъфнат , ама сега това хубаво време ще залъже и после студа ще ги парлатиса .

# 37
  • София
😂 😂 😂 Мен днес ме обхвана някаква лудост да правя нещо като импровизирани лехи в края на мястото, където в последствие да садя някакви сенколюбиви... ММ си умира от смях с моите безумни изпълнения...но пък може и да стане🤷‍♀️😂после аз ще се смея ако успея да му придам вид със зеленина и цветенца... 🥴😊😝
Скрит текст:

Има още много и нагоре и на страни...  Да се прави, ще ми се да е  хем като част от гората, хрм малко по-култивирано от брашлян със камъни...

# 38
  • София
Ейнджъл, ще стане, как няма да стане! Само поливане ще трябва, нищо, че ще е на сянка. И ако е бедна и песъклива почвата, може малко да насипеш. Но ми изглежда добре, листата създават чудесен компост.
Какво мислиш да насадиш?

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 21:17 от sofyia

# 39
  • София
🤗🤗🤗 Всъщност ако игнорираме камъните изглежда там не лоша пръст. Иначе в същото време разчиствам една вада за вода от др страна, където се е свлякла пръст от съседното място, почти без камънак, хубав цвят.... И си я нося и засипвам на камънака, да има 10-ина см поне от нея... Абе щуротии правя... Където беше най-големият камънак  си направих сега 3стъпълца...на 3-тото задигнах от гората нещо като чим с теменужки 😂 от др страна имам малко купешки теменужки, харесва им, та това е един хубав, но краткотраен. Хоста, момина сълза, имам микс цветя горски за сянка семена.... И някакви други за алпинеум на сянка май бях купила.... И не знам... Във времето ще пълня... Здравец може, мертензия гледам семена съм си поръчала... ... Абе само да ми е зеленко...

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 17:42 от Angel_Dust

# 40
Кога може да се засади в градината зюмбюл, който се продава в момента в цветарските магазини?

# 41
Аз си го засадих след като ми го подариха за осми март. Само извадих от саксията и направо с неговата си земя го посадих. Въобще не разбра зюмбюлът, че вече е в градината, а не в саксията😀.

# 42
  • София
Като казвате за зюмбюла, дали така сега мога да преместя арум... Има няколко в един брашлян, който мм мн иска да окоси, та се чудя мога ли да ги взема и преместя сега, за да не ги отнесе, хем ще ми се върже на сенчестите лехички. 😊

# 43
Арум ,както гледам е като хостата само че с различни листа . Ако е същото го имам и аз , но то още не се е показало как ще го местиш ? Премести го , когато набоде .

# 44
  • София
Не е като хоста, правят фунийка подоба на кала и после гроздче с оранжеви топченца. Сега на повечето снимки листата са петнисти като на брашлян, тез ги гледам съвсем зелени светли, стърчат си сред брашляна 10-тина растения, мисля, че е арум, защото го помня да съм виждала по тези места гроздовете...  Змиярник е на български...
Скрит текст:
а ето има и с плътнозелени листа, те май си стоят и зимата и не окапват.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 15:21 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт