Градинарство - моето хоби 36

• 37 188
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ейнджъл, този змиярник вечнозелено ли е? При теб образувал ли е тези цветове-гроздове? Много е атрактивен!
Тъй като февруари, когато по принцип се местят цветни храсти, беше много снежен и студен, сега е времето за пресаждане. Аз ще местя в неделя люляк (съвсем малък е), роза, вайгела, лавандула, рожец, клематис.

# 46
  • София
Ами цветове не съм виждала, до скоро и листа не бях виждала, просто сега разчиствахме там лияни и ги видях - гроздове- да. По принцип е извън нашия двор в един страшен бръшлян... Реално се слива, така че нищо зелвно не бих видяла. Красиво е, другият вид с петнистите листа по снимки също е мн красив, за градина.
Иначе ето като съм видяла за първи път съм го снимала, 31юли е било
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 16:13 от Angel_Dust

# 47
Изрязах си мушкатата. Те си седят вънка и не съм ги прибирала тая зима. Тези изрезки които искам да посадя с какво стъбло трябва да са дървовидно или зелено

# 48
Точно сега е момента за местене на всичко, докато не е станало много топло.
Еинджъл, внимавай с бръшляна, голяма напаст е. И с хербицид няма спасение, а косенето изобщо не му пречи. Даже ми се струва, че след орязване повече расте гадината.

# 49
  • София
Мерси утре ще местя, то си е лятна жега вече, само нощите са още с минуси.

За брашляна, аз не съм на същото мнение. Когато купихме мястото цялото беше в бръшлян, където съм изтръгнала не е повторил, ако тръгне да влиза го подрязвам до където искам и си стои там. Така или иначе няма как да изчистя гората... Но там е една педя дебел и мисля, че от там е едно място, от където идват змийчоци и не ми харесва. Поне да е малко по-чисто, така и така не мога да гл изчистя напълно, но мм иска като коси двора да може и там да минава, та до сега скубах лияни, сега малко да поизчистим и бръшляна, поне няколко метра около нас, пък и да е малко по-лицеприятно. Тъй, вместо да си оправям собствения двор, тази пролет се занимавам с околията, но предвид колко се стопли бързо вече ме е страх да не са се раздвижили и змийте😁аз съм супер бъзла.
Иначе аз и преди съм споделяла, за мен най-проклетото нещо са капините, не мога да се отърва от тях и това е. С лияни и брашлян се оправям.
И мн ме е яд, с тези нощни минуси, още не смея да сложа цикламите в двора, така и ще си прецъфтят в стаята😒

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 17:15 от Angel_Dust

# 50
Аз имах една къпина саморасляк, в средата на тревната площ. Около нас поне на километър няма диви къпини, не разбрах откъде се пръкна.
А бръшлян хем наоколо няма, хем постоянно намирам саморасляци. Личи си че е от семка, защото първите две листенца са различни. Не знам птиците ли ми ги носят, нямам друго обяснение.
Миналото лято пък имах саморасляк хмел. Докато се начудя какво е и дали да го скубя, взе че цъфна. А и хмел няма наоколо. Мистерии.

# 51
А за грудките на далиите дали е рано да се връщат в земята, есента ги извадих?

# 52
Рано е, но можеш да започнеш да ги събуждаш. Или ги пръскай с малко вода от време на време, или ги засади в малки саксийки вътре. Но само ако имаш хладно и достатъчно светло място, иначе ще се издължат много.

# 53
  • София
Честит празник мили момичета... Да сте здрави и да се радвате на прекрадни цветни и плодородни градини! 🌷🌷🌷

Моят ден започна с преместване на каквото успях да изскубна от арума, стискайте му палци да хване...
Скрит текст:

далиите към средата на май(може и края на април ако е мн топло като миналата година) , мн им е рано, ще измръзнат. Аз си унищожих далията миналата есента, извадих клубена и забравих да го прибера и... Изсъхна...

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 11:06 от Angel_Dust

# 54
Да, рано е за далии . Аз ги засаждам в началото на май , но месец преди това ги поставям в саксии и събуждам. Те тръгват и когато стана около 15 см. - в градината ..

# 55
Вчера изкарах сакъзи и мушкати покрай къщата и еле малко светна вкъщи . Тази година се замислям дали изобщо да ти прибирам .

# 56
Здравейте , купих си Жасмин. Подходящ ли е за засаждане в градина?

# 57
Здравейте , купих си Жасмин. Подходящ ли е за засаждане в градина?

Зависи какъв е сорта има и за градина има и стаен .

# 58
Здравейте!
Някакъв съвет как да премахна юки? Или какво да ги правя изобщо?
Имам няколко от стария собственик. Изобщо не ги харесвам. Ужасно ми пречат да  работя край тях, ужасно бучат.........  И доста се разрастнаха с времето.
На едно място ММ успя да извади едно растение. Наложи се доста дълбоко да го изкопае и след време поникна пак. Rolling Eyes

Трябва ми и идея с какво да режа дебели клони на рози, които са доста заплетени? Имам телескопична нощица с дълги рамене, но не е удобно с нея, няма как... Представям си някакво трионче дълго и тънко, за да може да влезе в плетеницата от клони. Отглеждам предимно катерещи и в момента са придобили чудовищни размери.

# 59
Юката се маха с мнооого копаене. Аз вадих няколко като се нанесохме Коренът на едната беше почти като футболна топка. След две години някои покараха пак, т.е. не съм копала достатъчно, останали са корени. Изкопавам израстъците, догодина пак изкарват. Но отдавна не съм намирала, явно вече ги уморих окончателно.

За розите ползвам дълга ножица и аз, досега не съм намерила нещо по-удобно. Което ми пречи да режа, го рязвам и него, не ги жаля. Дълъг клон режа на няколко части, иначе няма разплитане.

Общи условия

Активация на акаунт