Градинарство - моето хоби 36

• 37 807
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Здравейте, прекрасни градини и дворове показвате, истинско вдъхновение и възхищение.
Четейки темата научих доста полезна информация.

Наскоро показах малкото си дворче, на което подадохме Дихондра, за да е зелено през цялата година. Изненадващо за мен прокара много интензивно. Може би сме прекалили с количеството семе.

След доста мислене какво декоративно дръвче да засадя в една голяма керамична саксия. Днес взех  един Унгарски люляк.
Надявам се да успея да го отгледам, от разсадника казаха, че може в саксия.
Посъветваха ме, ако искам да пробвам да захвана и друго дръвче от издънка.
Разбрах, че през зимата трябва да го прибирам.

Имате ли някакви съвети, които да ми помогнат в успешното вкореняване?

Закупих си и Червен лоропеталум. Смятам да го сложа в един от ъглите на градинката.

Ще се опитам да отгледам и градинска гардения.

Това храстче не знам какво е, ако някой има предположения, ще ми бъде полезно.

# 436
Хепи, какво стана с индийския люляк и другото, което забравих какво е?

# 437
Унгарският люляк има ли си друго име, какво пише на етикета?
Вкореняване от издънка може по всяко време, но лятото ще поливаш по-често, не я оставяй да изсъхва. Вадиш издънката с пръстта около нея и садиш, не е сложно.

# 438
  • Пловдив
Унгарският люляк има ли си друго име, какво пише на етикета?
Вкореняване от издънка може по всяко време, но лятото ще поливаш по-често, не я оставяй да изсъхва. Вадиш издънката с пръстта около нея и садиш, не е сложно.

Syringa josikaea (Унгарски люляк).
Благодаря, надявам се да се справя.

# 439
Благодаря, сега вече искам и такъв люляк Grinning

# 440
Уф, малко дъжд и охлювите полудяха. Снощи е имало галавечеря в саксиите ми. Бях садила два хелениума от коренище, с идеята като укрепнат да ги местя в градината. Единият е напълно оглозган, само скелет е останал.

# 441
Дами, моля за идеи какъв бързорастящ пълзящ нагоре храст на посадя в голяма саксия, който да се катери по една малка оградка до входната врата на двора. Колебаех се между клематис и орлов нокът, но после се сетих, че като са цъфтящи ще привличат пчели, а голямото ни дете много се страхува от пчели и всякакви летящи насекоми и се отказах. Сега се чудя за фотиния с червени листа, но ще съм благодарна за още предложения. Мястото е слънчево до едно време на деня, после е в сянка.

# 442
Дами, моля за идеи какъв бързорастящ пълзящ нагоре храст на посадя в голяма саксия, който да се катери по една малка оградка до входната врата на двора. Колебаех се между клематис и орлов нокът, но после се сетих, че като са цъфтящи ще привличат пчели, а голямото ни дете много се страхува от пчели и всякакви летящи насекоми и се отказах. Сега се чудя за фотиния с червени листа, но ще съм благодарна за още предложения. Мястото е слънчево до едно време на деня, после е в сянка.
Фотиния не пълзи. Бързорастяща е, но става с дървовидни стебла, точно като храст. С няколко саксии пред оградата ще направите стена от растения. Имайте предвид, че имат склонност да оголват основата.
Ето реална снимка на фотиния за засаждане от онзи ден.

# 443
Фотиния не пълзи. Бързорастяща е, но става с дървовидни стебла, точно като храст. С няколко саксии пред оградата ще направите стена от растения. Имайте предвид, че имат склонност да оголват основата.
Ето реална снимка на фотиния за засаждане от онзи ден.

Благодаря, значи и това не е много удачно за мястото ми. Гледах онзи ден в обществен парк орлов нокът, красиво и ароматно е, но заради пчелите не смея, че ще ми се сърди детето. Друго ще търся тогава.

# 444
Ако не държиш да е многогодишно - дипладения. Цъфти, но не съм забелязала пчелите да я харесват. Или някаква декоративна лоза или бръшлян, те почти не цъфтят. Но внимавай да не ти плъзне из градината, че няма спасение после. Или киви, но то пък иска много вода.

# 445
Ако не държиш да е многогодишно - дипладения. Цъфти, но не съм забелязала пчелите да я харесват. Или някаква декоративна лоза или бръшлян, те почти не цъфтят. Но внимавай да не ти плъзне из градината, че няма спасение после. Или киви, но то пък иска много вода.

Искам да е многогодишно и цъфтящо. Бръшлян имаме в друга част на двора и не ми се ще да слагам от него и на входа на имота. Много харесвам цъфтящи храсти по огради на къщи, но все пак трябва да подбирам.

# 446
Не се сещам за цъфтящо, което съвсем да не привлича пчели. Дори реално да не им харесва, като прелитат все си го проверяват, кацат по цветчетата и заминават нататък.
Какво ще кажеш за зимен жасмин? Цъфти много рано напролет, по-скоро в края на зимата, когато още няма пчели.

# 447
  • Карлово
Моето предложение е пасифлора.

# 448
Не се сещам за цъфтящо, което съвсем да не привлича пчели. Дори реално да не им харесва, като прелитат все си го проверяват, кацат по цветчетата и заминават нататък.
Какво ще кажеш за зимен жасмин? Цъфти много рано напролет, по-скоро в края на зимата, когато още няма пчели.

Ще разгледам. Ясно е, че трябва да се ходи до градински център. Някой може ли да препоръча за Полвдив, защото досега не съм ходила.

# 449
Дами, моля за идеи какъв бързорастящ пълзящ нагоре храст на посадя в голяма саксия, който да се катери по една малка оградка до входната врата на двора...

Шарен бръшлян.

Общи условия

Активация на акаунт